Мојот однос со Бог

• Креатор на темата Креатор на темата Wake up
  • Време на започнување Време на започнување

Wake up

Music lover
Член од
19 јули 2006
Мислења
145
Поени од реакции
0
Hi guys. Bi sakala ovde da spodelite kakov odnos imate vie so Bog. Za tie sto veruvate vo Nego, sigurno imate nacin na koj komunicirate so Nego, na koj go iskusuvate Negovoto prisustvo, i na koj se cuvstvuvate blisku do Nego. Ve molam , ako sakate spodelete go toa. Tokmu taka: kakov e vasiot odnos so Bog? Dali samo koga vi e tesko se sekjavate na Nego ili ednostavno ziveete zivot so Nego?
Pozdrav

Lichno (iako sum ja chitala biblijata), ne veruvam vo Bog kako shto e daden tamu. Mozhe gresham, ne vikam ne. Sepak veruvam vo supreme being koj e Bog. Kako komuniciram so nego? Najverojatno preku monolozite vo mojata glava(?!) :)

pa bog ne go zamisluvam ko star dedo sednat na oblace kako ne gleda gore site nas.Nemam nekoja zamisla za nego pa zatoa mislam deka e nasekade okolu nas,Bog e se.Veruvam vo nego,ama ne i u crvka i popovi taka da ne ja iskzuvam mojata verba preku idenje u crvka,ne deka ne idam voopsto megutoa iam eden moj stav so ne bi sakala da go kazam.Hm komuniciram preku cuvstva definitivno(jas se sfakam nema veze:))

Што е до мене, Бог не постои. Што е до Него, јас не постојам.
Многу убаво си се разбираме. :)

Sith

ja so gospod si konektiram stalno ama nikakov odgovor ne dobivam ali seuste imam verba vo nego

Човек нема однос кон бога, ако бог навистина постои тогаш или веруваш или не. Тој како творец на се остава на човековата слободна воља, (на која е исто така творец) дали ќе биди доволно голема и силна да го прифати тој факт. Односи има ... на пример кај ортаци во фирма, ... кај колеги на работа... кај комшии. Ова е нешто поинку. Многумина овде би сакале Бог да им даде некој знак на неговото постоење... како на пример дебела сметка во Швајцарска банка, или ново Порше.... али работиоте не одат така.

епа вака вчера го видов му реков yo ma men god wazaP и он ми вика i`m up ma white man :) :)

не бе се зезам не су некој верник у година еднаш идам у црква

Pa nisto posebno. Ne komuniciram so nego (zboruvam) kako da e tuka:pos: ama na primer si se krstam, si se molam za nesto vo sebe...ama spored mene epten e zabeguvacko da zboruvas (na glas) so nego, ne e do tebe, kolku i da mislis deka te gleda od neboto.:) Samo najubavo e (osven sto se krstis) ako sakas nesto da posakas (za zdravje mislam, a ne zelbi kako za Dedo mraz:pos:) togas mozes da posakas vo sebe, sekako, dodeka stois do negova ikona ili slicno.

епа член на раководството јас сум нешо така

Ej lugje, a ste slusnale li deka Bog ve saka i ve slusa. Kolku i da vi izgleda deka molitvite koi si gi imate vo vasite misli, ne odat podaleku od toa, gresite. Bog e presrekjen da ve slusne kako mu se obrakjate. Toa ne mora da e na glas, Toj ednostavno gi poznava vasite misli i vasite srca celosno, i toa e sosema dovolno da znae kako se cuvstvuvate i sto vi treba. No znaete, Bog e Tatko Koj saka od vas da slusne kako vie licno na Nego mu go upatuvate ona sto ve maci, ona sto ve raduva, ona sto vi treba. Togas vie ednostavno pokazuvate deka mu se doveruvate Nemu za odredena namera i ocekuvate pomos od Nego. Isto taka, Bog saka da gi slusne vasite problemi, maki, no znaete, Toj saka da slusne i blagodarnost od vas. Toj saka da bide proslaven od vasite usti. Kolku cesto mu velite "Blagodaram za denot, za sonceto, blagodaam sto me sakas, sto umre za mene, blagodaram za prekrasnoto semejstvo i prijateli sto si mi gi dal, blagodaram za vecniot zivot i vecniot dom koj go prigotvuvas za mene..." ? Razmislete za toa. Hristijanin si ili 100% ili 0%, a ako si, togas definitivno imas odnos so Bog....Kakov e?!

Sekoj den si "zboram" so Bog. Sekoja ve4er pred da si legnam mu se zablagodaruvam sto se rodiv so pokriv nad glava, sto imam sto da jadam, sto da oble4am, sto imam dobro semejstvo koe me razbira, dobri drugar4inja, sto super sum si pominala ve4erta(yes da ova e banalna stvar ali aj.. ) i sl. :)....
Ina4e so Nego po4nav intenzivno da "praam muabet" otkako po4ina dedo mi, sekoja ve4er se molev za nego, pa mi prejde vo navika. Sega bez da se pomolam ne mozam da zaspijam. Aaaa i pred isprasuvanja i testovi se molam obavezno :) i pomaga....
Edit: Nikad ne se molam na glas.

NaTaLi напиша:
Sekoj den si "zboram" so Bog. Sekoja ve4er pred da si legnam mu se zablagodaruvam sto se rodiv so pokriv nad glava, sto imam sto da jadam, sto da oble4am, sto imam dobro semejstvo koe me razbira, dobri drugar4inja, sto super sum si pominala ve4erta(yes da ova e banalna stvar ali aj.. ) i sl. :)....
Ina4e so Nego po4nav intenzivno da "praam muabet" otkako po4ina dedo mi, sekoja ve4er se molev za nego, pa mi prejde vo navika. Sega bez da se pomolam ne mozam da zaspijam. Aaaa i pred isprasuvanja i testovi se molam obavezno :) i pomaga....
Edit: Nikad ne se molam na glas.
Seto toa e ubavo. No znaes deka i Bog saka nesto da ti kaze. A Toj toa go pravi preku Biblijata, toa e negovoto pismo upateno na tebe. Se nadevam deka go praktikuvas i toa...

I jas se molam na BOG sekoja vecer si ja kazuvam molitvata OCE NAS i toa nekako me olesnuva

Мојот однос со Господ Бог? Интимен. :) Но не на ТОЈ начин. Си зборам, понекад одговара, понекад е саркастичен, понекад го осеќам дека е до мене и ме советува, на некој начин, како скроз на скроз да се материјализира до мене. Инаку, има чуден смисол за хумор. :)

Mala of topik zabeleska.

Temava e ubava za muabet i izjasnuvanje licni stavovi, dokolku ne bi prerasnala vo namerni ili nenamerni propovedi i manipulacii. Forumov e prepoln od mladi pubertetlii so zacaden mozok, na koi ne im trebaat vakvi probuduvanja. Komentiram bidejki smetam deka takvo nesto ne e dobro da se slucuva na forumov, a natamu mi mirisa rabotava.
Sekako, toa ostanuva licen komentar.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom