Да појаснам. Мене мода не ме интересира ИЧ.
Си давам за право да зборувам за модни блогерки, оти ако јас ги знам блогерките од соседството и ми е интересно да ги ѕирнувам нивните блогови, тогаш нема кој не ги знае.
За мене отворањето моден блог не е за да се билда егото, туку да се спои корисното со убавото. АКо некого го занима мода, ако прави интерсни комбинации со облеката, зошто и да не профитира од тоа?
Замисли некоја уредничка на Вог или на Ел да се занима да отвори македонска верзија на списанието и праша која е
најпозната и највлијателна модна блогерица?
Која е?
Оваа девојка сигурно не е. За жал, во Македонија нема таква. Не значи дека нема да биде.
Според мене, најважно е да се освои домашната публика. Да се постираат комбинации кои ќе ги гледаат девојките и жените во Македонија, да се наметенеш со својот стил, да диктираш мода, да сакаат да бидат како тебе, а не да биде на ти го, дај ми го. Ти коментираш кај мене, а јас кај тебе. Тоа е затворен круг.
Не можат нашите девојки веднаш да се натпреваруваат надвор, особено што ни англискиот не им е перфектен. Треба внатре, во Македонија да си направат име.
Во Македонија да одат на мода ревија, а не во Милано.
Од Македонија некој ќе им плати реклама на блогот, а не некој од Италија.
Модинте блогерки попрво би добиле простор во Теа Модерна, отколку во Мари Клер или како се викаше веќе списанието.
Поздрав