Мобилни телефони MADE IN KOREA

• Креатор на темата Креатор на темата GamePlayer
  • Време на започнување Време на започнување

Дали овие телефони се исто што и кинеските?

• Вкупно гласачи
    30
Off topic
Beko - Турски, мислам пред некое време го купија и германски Grundig
Vivax - Хрватски

Интересна ситница.Сегашната фирма LG претходно била со име Gold Star, пола Охрид имаше вакви телевизори дома, ги произведуваше по лиценца охридски ЕМО :rolleyes:

На темава, Самсунг :cuc: Дома од телевизори, мобилни, микробранова, компјутерски екран и друга техника досега немало никаков проблем.Спрема другите марки досега се покажале доста издржливи.

Од лично искуство ти кажувам ...
Имам дома производи од марката Quart на кои убаво си пишува дека се Кинески(на кутијата и на упатството), а во продавница продавачите можат да ти кажат и дека се од незнам каде но факт е дека се Кинески производи, имам и таблет марка Prestigio која демек наводно била Кипарска марка, а на кутијата како и на упатството убаво си пишува дека производот е произведен во Кина !
Vivax e исто така Кинески производ само што во Кина е под друго име произведен а овдека на Балканов сите ја знаеме како марка Vivax, исто и марките Neo, Beko, LDK, Ainol и.т.н. ... се ти е тоа Made in China ... :icon_mrgr:

Имам дома производи од марката Quart на кои убаво си пишува дека се Кинески(на кутијата и на упатството), а во продавница продавачите можат да ти кажат и дека се од незнам каде но факт е дека се Кинески производи, имам и таблет марка Prestigio која демек наводно била Кипарска марка, а на кутијата како и на упатството убаво си пишува дека производот е произведен во Кина !
Vivax e исто така Кинески производ само што во Кина е под друго име произведен а овдека на Балканов сите ја знаеме како марка Vivax, исто и марките Neo, Beko, LDK, Ainol и.т.н. ... се ти е тоа Made in China ... :icon_mrgr:

За другите не велам ништо, спомнав за две - Вивакс дека е хрватски (нормално сега некои 50% од делчињата да се Чајна или нешто плус :свиркам: )
http://www.racunalo.com/vivax-hrvat...nju-tv-a-u-regiji-m-san-logistika-u-rugivici/

и Беко дека е турски.И делумно германски од пред некое време.

Ама реално колкава е разликата од Кина до Хрватска и Турција...сега веројатно Кина е во фазата на Кореја и Јапонија пред 40-50 години, значи со страшно добра иднина.

Ај доста е офтопици, мислам доста ја изреметивме темава :)
samsung.jpg

Quart e една од они марки, исто како Нео, која се става по нарачка на купувачот, нормално во фабрики во кина.
Prestigio e кипарска фирма, основана со руски капитал, а производството е во Кина.
Vivax e хрватска фирма, со производство во Кина.
HP e американска фирма, со производство во Кина.
Apple е американска фирма, со производство во Кина (провери на било кој ајфон ;))
итн...

Како сеуште сите не сваќаат дека нааааајголемиот дел од било која категорија на електронски уреди се произведува во Азија ми е чудно.

Фирмите се расфрлани низ светот ама производството е во Азија.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

Се мисли на Јужна Кореа секако бидејќи Северна Кореја освен боеви глави и куршуми не произведува ништо друго ... :icon_mrgr:
Мала едукација :icon_lol:, за тие шо не го чепкаат англискиот вика Каесонг е индустриска зона сместена во С. Кореја, а фабриките се во сопственост на корпорациите од Ј. Кореја. Платата е ниска и не им се исплаќа на работниците туку на владата од С. Кореја која после дели како сака и колку сака. Робови...

Kaesŏng Industrial Region (KIR) is a special administrative industrial region of North Korea. It was formed in 2002 from part of Kaesŏng Directly Governed City.
Its most notable feature is the Kaesŏng Industrial Park, operated as a collaborative economic development with South Korea. The park is located ten kilometres (six miles) north of the Korean Demilitarized Zone, an hour's drive from Seoul with direct road and rail access to South Korea. The park allows South Korean companies to employ cheap labour that is educated, skilled, and fluent in Korean, whilst providing North Korea with an important source of foreign currency.[1]
As of April 2013, 123 South Korean companies were employing approximately 53,000 DPRK workers and 800 ROK staff. Their wages, totalling some $90 million each year, had been paid directly to the North Korean government.[2]

Самсунг можеби ги прави најдобрите мобилни телефони и таа компанија е од Кореја. Не знам зашто некој би споредувал со мобилни од Кина. Сигурно не е зашто се од ист континент па ај... o_O

Quart e една од они марки, исто како Нео, која се става по нарачка на купувачот, нормално во фабрики во кина.
Prestigio e кипарска фирма, основана со руски капитал, а производството е во Кина.
Vivax e хрватска фирма, со производство во Кина.
HP e американска фирма, со производство во Кина.
Apple е американска фирма, со производство во Кина (провери на било кој ајфон ;))
итн...

Сума сумарум без разлика чива е фирмата, каде се наоѓа, со каков капитал е, кој е газда, под кое име производот настапува на определени пазари и.т.н. се е Made in China ... од најмало штрафче па се до авион ... од целава планета само Источно-Азијативе работат фактички а другите си го дрват !

јас користам кинески и корејски телефони и таблети (не се оригинал секако) битна е конфигурацијата да знаете што купувате за што давате пари ,најчесто уреди без брендови зимам или некој добри копии заради конфигурацијата кој се поефтини за пола цена и повеке од оригиналот...кој се разбира во хардверот и софтверот на тоа што го купува знае :)

А HTC е од Тајван кое е демократска и развиена економија нешто како Јужна Кореја ,ама Тајван е на Кина .

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=875919 :pos:

.....najakite modeli od SAMSUNG GALAXY S3 i S4***(so i bes :facepalm: senzor!!!!!)...ne se kineski KRSHOVI..!!!!
...SAMSUNG S4-made in KINA:..cena 120e........NAJ'EFTIN MODEL,ama KINESKI...!!!!!!!!!!!

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=830890
donesono ot dubai
android ( mozes da simnete sfe so sakat...
Огласувач: iphone :pos:

Колку се глупи овие што продаваат вакви неоригинални телефони не знаат ни еден оглас како што треба да го напишат. :D

дали некој има искуство со корејски мобилни телефони ??

Дефинирај марка/модел, кај нас корејски телефони се изговор да ти продадат ефтина неквалитетна кинезарија.

Боље купи дооге или елефон т.е некоја кинеска марка, него копија некоја на некој телфон правена со шкљ делови и у подрум, која може да ти одкаже у секој момент и патем нема никава софтверска подршка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom