МНР ве поттикнува на двојно државјанство

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
concrete напиша:
Da ceka da pomine nekoe vreme za da vidi sto napravil,moze samo diletant koj in vitro se uci ekonomija , onoj sto ja naucil na soodvetno za toa mesto moze samo da prognozira za rezultatite na svoite zafati, da gi proceni rizicite i da dela.... Mislam deka dosega nikoj koj ja vodel Makedonija nema ni Z od potrebnoto "znaenje".....
A Bratot veli: Epa bas toa e toa,ali za ABC vladata e za se kriva pa i za cekanjeto so procedurite!
Ne mi e jasno samo dali za toa treba da se okrivi nekoj drug, moze bi Mitre od Trbusnica :):)???

Jas rekov deka e potrebno vreme za da se osetat rezultatite od gledna tocka na narodot,bidejki 80% nemaat pojma od ekonomija i sto podrazbira opredelen poteg od strana na vladata i se drznuvaat da komentiraat laicki dali bilo toa dobro ili ne,nemoze denes da se objavi investicija za fabrika utre da pocne da se gradi i zavrsi a veke sledniot den da se vrabotat 1000 lugje!
Sepak vo ministerstvata se zadolzeni lugje od soodvetnata struka i mnogubrojni eksperti koi znaat sto sakaat,pravat strategija,go implemetiraat planot i duri podocna doagjaat vidlivi rezultati koi ke pretstavuvaat merka dali strategijata bila uspesna i celosno sprovedena,sto znaci timot dobro si ja zavrsil zadacata!

A vo odnos na vtoriot boldiran text postovi si go prasanjeto prvin dali ovaa segasna vlada treba da snosi posledici od neuspesnoto rabotenje na prethodnite? i vtoro kolku nasata "administracija'' raboti profesionalno i celosno odgovara na postavenite zadaci!?
Ili mozebi vladata e kriva povtorno,ako gi otpusti i vraboti novi,ke ja obvinat pravela partiska cistka,ama ako gi ostavi na rabota povtorno e na meta!
Po sekoja cena da se obvinuva nekogo bez konkretni argumenti e rabota na prosti lugje!

Mene iskreno samo CONCRETE me pottiknuva da zemam dvojno drzavjanstvo..bidejki spored nego da se nadevame i ziveeme vo ovaa drzava i ramno na ludilo.... hehe zemajte begajte dur mozete!:tv:

Само внимавајте,не секое двојно државјанство е навистина "двојно".:)

mene mie ubo :) imam se sto mie potrebno.:smir:

Od ova moze da se zaklucat dve raboti...more tri:
-spagas vo onie 2% koi imaat se DURI I INSTANT SENGEN I USA VIZA U PASOS, plus grcka "tapija"....(sto podrazbira i lova do krova... :):) ...)
-spagas vo onie 94% koi , rodeni vo tegla , se naviknale svetot da go gledaat niz staklo.........
-spagas vo onie 2% budaletinki koi sekade gi ima....:)

Inaku brat.......grabaj drugo drzavjanstvo dodeka mozes.......ili socekaj Grujo da te odense vo EVROPSKA Bugarija........koga ke poglednes od avion ne e bas ni tolku loso ...isto kako vo Kralevinata SHS..:):)!!! Samo poveke udira na loj, ako si meraklija.....

Od ova moze da se zaklucat dve raboti...more tri:
-spagas vo onie 2% koi imaat se DURI I INSTANT SENGEN I USA VIZA U PASOS, plus grcka "tapija"....(sto podrazbira i lova do krova... :):) ...)
-spagas vo onie 94% koi , rodeni vo tegla , se naviknale svetot da go gledaat niz staklo.........
-spagas vo onie 2% budaletinki koi sekade gi ima....:)

Inaku brat.......grabaj drugo drzavjanstvo dodeka mozes.......ili socekaj Grujo da te odense vo EVROPSKA Bugarija........koga ke poglednes od avion ne e bas ni tolku loso ...isto kako vo Kralevinata SHS..:):)!!! Samo poveke udira na loj, ako si meraklija.....
:pos2: :pos2: :pos2:
hehehehehe :)
Dobro e dobro kume....:smir:
Ti si prv sto deneska uspeal iskreno da me nasmee od sabajle.

p.s Ke se grcam...ke se turcam..mila majcice....
ta-na-na-na....na-na-na-na...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom