МНР ве поттикнува на двојно државјанство

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
rymz напиша:
Zashto da ne ja podrzham postoechkata garnitura? Otkako najposle se najde nekoj da raboti, da gi isplati dolgovite shto nekoj drug gi kradel, nekoj koj najposle reshi da go razmrda ovoj narod...? Ti da ne mislish deka za 100 dena vo Makedonija zlato kje vrne? Epten ambiciozni stanavte odednash...ili pa nemate podrzhka za postoechkata garnitura deka stravuvate deka so reshavanje na problemite kje treba najposle da si go pomrdnesh gzot i da rabotish, nema da si vo mozhnost da se zbogatish so lezhenje na grb...kolku i da ne gi poshtuvam Srbite, imaat neshto pametno i oni.... Trazim posao ali molim boga da ga ne nadjem....Takvi ste i povekjeto na ovoj forum...gomnojadci sho komentiraat na bilo shto vladata da napravi, ne poradi toa deka toa stvarno ne cini, tuku bash poradi toa shto vi se zagrozuva statusot na pasivni crnogorci i brzo zbogatuvanje.
Inace ABC...ako ne stavish vo ista soba mene i tebe, Makedonec sum, toa mozham i da go dokazam...

Case closed

Abe rymz pusti go kopacov,blaga veza nema so zbori,neznam so si se zapnal da mu objasnuvas,neli gledas koja mu celta na temava i site ostanati temi kade sto se obiduva da ja proturi istata prikazna....
Na ignor staj go,ke mu go skrsis filmot,inace ke se vrtite vo krug postojano.....

Eve primer kako toa on go pravi:

Напишано од ABC
A za predvemeno vrakanje na dolgovite mozam samo da kazam deka mozea barem 3-4 milioni da vratat posle nekoj mesec koga ke gi isplatea tutunarite...

Ti ke mu dades eden OCIGLEDEN ARGUMENT a toj ke promrci kako toa morale bas sega da go resat koga mozele drugo ,da gi isplatea prvin tutunarite ke mrcese kako mesto toa ne napravile nesto drugo poznacajno.....odnosno se sveduva na negovata egoisticka priroda,dobro e samo dokolku toj ima direktna korist od toa!
Tesko licemerie....pogledni mu go samo potpisot.. "Makedonija na Makedoncite",ama "ABC na Bugarite" LOL,poveke nema sto da se komentira!

Potpisot mi e ushte ti pred da doznaesh deka ovde imalo forum.:)
Ako e ocigleden argument "mlatenje prazna slama" pred kameri na koi malku pred toa gi gledame tragicnite sudbini na nekoi tutunari togash -ebati,argumentot, ebati.Pa ti be bratu stvarno si bil "zapalen" za Gvujo ili ti dadoa sok so cevce pa sega ke gi branime odredeni vladini katastrofalni odluki.
Se sekavam porano na nekoi pana&Co. koj vaka kako vas "ginea" za ideite na Branko,aramilacite na Bucko pa isceznaa vo virtuelniot svet koga izgubija na izborite.Dokolku sakate da diskutirame realno i cesno poglednete malku okulu sebe pa ke vidite shto navistina se slucuva.Malku treba da poglednete i po arhivata na forumov da vidite koj navistina im se sprotistavuval na Bugarskite propagandni aktivnosti tokmu na ovoj forum kade edinstveno jas javno izjaviv deka imam Bugarski patni ispravi a vie site se kriete kako "pizdi pod koshula".

A od kaj bre ABC znaes deka Bratot ne e Pana ????? Biznis si e biznis :):)!!!
Brat se zezam , ama sepak zabeguvas......i pak ke kazam: ABC e mnoogi kockast i trapav vo izrazuvanjeto, ama dobar si e covekot i lucidni mu se zabeleskite...

nenzam zasto sekogas izleguvate od temata.te edno isto koj pogolem ili pomal makedonec.kako ida nemozete da go negirate ABC deka nee makedonec.tojs to si vadel bugarski pasos e negovo licno pravo.a interesno e dali stranec sto ke izvadi makedonsko drzavjanstvo ke stane makedonec?iskreno sum videl makedonci kojsto nemaaa M od makedonstinata nitu se cuvstvuvaa taka, danekazam za rymz islicnite.i nazad na tema. prasanjeto bese makedonskoto ministerstvo potiknuva na dvojno drzavajanstvo.i dali e etoa takaili neee.predhodno rekov deka vo golem slucaj rabotaaa polupismeni akrepi, pa se im odi tesko i dodeka se naviknat na rabota ke pomine vreme.a stose odnesuva do ABC i temata blage veze negledam pricina nekoj da zema dvojno drzavjanstvo samo poradi cekanje.toj sto naumil da zeme pasos od druga drzava toa i ce go stori,bez razlika kolku edobro ili loso.a za nelegalen prestoj vo stranska drzava ABC napravisi druga tema pa mzoe i toa dase razgleda i moze pofino dase objasni.

ABC напиша:
Potpisot mi e ushte ti pred da doznaesh deka ovde imalo forum.:)
Ako e ocigleden argument "mlatenje prazna slama" pred kameri na koi malku pred toa gi gledame tragicnite sudbini na nekoi tutunari togash -ebati,argumentot, ebati.Pa ti be bratu stvarno si bil "zapalen" za Gvujo ili ti dadoa sok so cevce pa sega ke gi branime odredeni vladini katastrofalni odluki.
Se sekavam porano na nekoi pana&Co. koj vaka kako vas "ginea" za ideite na Branko,aramilacite na Bucko pa isceznaa vo virtuelniot svet koga izgubija na izborite.Dokolku sakate da diskutirame realno i cesno poglednete malku okulu sebe pa ke vidite shto navistina se slucuva.Malku treba da poglednete i po arhivata na forumov da vidite koj navistina im se sprotistavuval na Bugarskite propagandni aktivnosti tokmu na ovoj forum kade edinstveno jas javno izjaviv deka imam Bugarski patni ispravi a vie site se kriete kako "pizdi pod koshula".

Abe ja dali sum zapalen ili ne mozes lesno da proveris po moite postovi ,ajde idi i slobodno proveri gi moite postovi,pa ke vidis koj komu se sprotistavuval i dali jas prodavam muda za bubrezi ko tebe za politika!
Se prepravas deka si ''neopredelen'' partiski a postojano napagjas samo edna strana,pogledni gi tvoite temi covece,se sto pisuvas e protiv vladata i toa bas vo onoj prepoznatliv komunjarski stil!
Ako jas sum zazemal optimisticki stav da ne se kritikuva po sekoja cena i da se voocat pozitivnite raboti,a ne kako tebe da kritikuvas i kukas za raboti koi doprva ke se sredat,neznaci deka sum partiski fanatik!
Bidejki ako mrcis kolku ovaa vlada sirela populizam togas ti ova sto go pravis sto bi bilo?-" Anti populizam "?
Koga jas bi go pravel istovo sto i ti,no vo obratna nasoka,togas ke mozese da si zemes za pravo da me etiketiras ko vakov ili onakov!

Najpateticno e sto ti se stavas vo uloga na "heroj" poradi toa sto si priznal za Bugarskiot pasos:tapp:,dzabe ti e posle kolku i "patriotski" da ne ubeduvas ti veke samiot odamna si se diskreditiral!

A za poslednite 'teski' zborovi koi sto ti gi boldirav,javi mi ako si spremen vistinski da se otkries pa da bideme na sigurno sto se krie pod tvojata kosula!

fanatic напиша:
a stose odnesuva do ABC i temata blage veze negledam pricina nekoj da zema dvojno drzavjanstvo samo poradi cekanje.toj sto naumil da zeme pasos od druga drzava toa i ce go stori,bez razlika kolku edobro ili loso..

Epa bas toa e toa,ali za ABC vladata e za se kriva pa i za cekanjeto so procedurite!

rymz напиша:
Zashto da ne ja podrzham postoechkata garnitura? Otkako najposle se najde nekoj da raboti, da gi isplati dolgovite shto nekoj drug gi kradel, nekoj koj najposle reshi da go razmrda ovoj narod...

Case closed
rymz сакаш да кажеш дека е добро сегашното враќње на кредитите. Епа ај да ти кажам една друга страна на тоа. Тие кредити се земени со ниски каматни стапки (дури некои се и пониски од нашиот годишен раст) и требаа да се вложат во Македонија и со добро менаџирање (добра инвестиција) ќе добиеш поголема добивка него ли тоа што ќе треба да го издвоиш за исплаќање на каматата. Со други зборови оваа влада иако сака да привлече инвестиции не сака тие огромни средства да ги инвестира туку само ќе ги врати со исплатен еден дел од каматата. Епа не знам кој друг со здрав разум вака размислува. Претходниот министер за финансии (Никола Поповски) само ги собираше и ги трупаше како резерви, а повторно не ги инвестираше и оваа влада сега тие пари само ќе ги врати назад отолку да направи обрт. Епа кажи ми кое претпријатие зема кредит и после година две само го враќа и вика дека заштедило со тоа што не ја исплаќа целата камата. (да ми текна има оние кои ги носат во стечај за евтино да си ги купат)
И стварно забегавме од темата

krepiev напиша:
rymz сакаш да кажеш дека е добро сегашното враќње на кредитите. Епа ај да ти кажам една друга страна на тоа. Тие кредити се земени со ниски каматни стапки (дури некои се и пониски од нашиот годишен раст) и требаа да се вложат во Македонија и со добро менаџирање (добра инвестиција) ќе добиеш поголема добивка него ли тоа што ќе треба да го издвоиш за исплаќање на каматата. Со други зборови оваа влада иако сака да привлече инвестиции не сака тие огромни средства да ги инвестира туку само ќе ги врати со исплатен еден дел од каматата. Епа не знам кој друг со здрав разум вака размислува. Претходниот министер за финансии (Никола Поповски) само ги собираше и ги трупаше како резерви, а повторно не ги инвестираше и оваа влада сега тие пари само ќе ги врати назад отолку да направи обрт. Епа кажи ми кое претпријатие зема кредит и после година две само го враќа и вика дека заштедило со тоа што не ја исплаќа целата камата. (да ми текна има оние кои ги носат во стечај за евтино да си ги купат)
И стварно забегавме од темата

Znam shto se krediti, fala za trudot. No nekoi raboti vo politikata nikogash ne se jasni na golo oko. Ne vikam deka jas sum nekoj si politichar, ama ti samiot kaza deka Popovski samo gi trupashe kako rezervi, taka da bolje da gi vratime, sepak vo vesti barem ednash kje ne pishuva za arno (ne zboruvam za lokalnite vesnici,nego stranskite) pa posle lugjeto kje pocnat i so drugo oko da ne gledaat, osven kako zemja so kriminal, droga i terorizam. Sme, ili ne sme takvi, germanec, italijanec ili sho drugo bilo od evropa taka ne gledaat, deka toa go ima po nivnite televizii, veruj ili ne.

rymz напиша:
Sme, ili ne sme takvi, germanec, italijanec ili sho drugo bilo od evropa taka ne gledaat, deka toa go ima po nivnite televizii, veruj ili ne.
Го има го има....И на вестите кога даваат репортажа за нас, даваат слики од Шутка, Топаана кај касарната Илинден накај пластичарската улица и стари слики од Тафталиџе кај новата делница...Наместо да го даваат Калето, улица Македонија...Џон Кенеди...

ABC напиша:
I jas ne bi gledal dokolku imam "permanent" EU viza na Makedonskiot pasosh,so shto kolku-tolku mozam da go ostvaram osnovnoto covekovo pravo za slobodno dvizenje na luge i stoka bez maltretiranje i gazenje pred ambasadite na nekoja EU zemja.

A vo koja zemja ti pobaraa licna karta za da nemozat da ja najdat Jugoslavija?
Vo Malta brate...za niv imam makedonsko drzavjanstvo,a rodena sum vo Jugoslavija...

@rymz - Сакаш да ми кажеш дека поради ова ќе не пишува по добо во странските весници и тв? Оди скриј се :kesa:. Па знаат они што значи ова, неинвентивност за инвестиции, а за тоа не се добиваат позитивни мислења. Или ајде ќе се споредуваме со Рузија или Бразил и која друга земја беше што предвреме ги вратила долговите. Епа има огромна разлик, нивниот најизвезуван производ (нафтата и кафето) достигнаа вртоглаво високи цени и приливот на средства е огромен па имаат повеќе средства од што сонувале. Е ако сме и ние во таква ситуација бујрум нема проблем, а се дотогаш треба да инвестираме.

od kaj pa ti znaesh kakva politika ima VMRO pa da kazhesh deka vrakjanjeto pari ne e nekoja nivna investicija vo odnosite so drugite zemji? zemi chist primer igrata so akcii. Jas i ti igrame na akcii, jas sum kupil 100 akcii, koi shto se kacuvaat po 1% godishno, a ti si zemal 100 komada shto se kacuvaat po 10% godishno. Mi se smeesh vo faca, demek ja neinventivno sum investiral. Za 10 godini tvoite idat jabana, ne vredat ni za smoki, a moite ushte si se kacuvaat so toj minimalen rast od 1% godishno.....
Taka da, nemojte da se pravite politichari, matematichari, historichari i shto ti ja znam da obvinuvate deka ova ili ona ne chini shto vladata go pravi. Razberete edno neshto mnogu vazhno, neshto shto samo toa treba site nas da ne interesira. VLADATA PRAVI! za razlika od prethodnite, vladava pravi neshto...shto i da e...

Само имаш една мала грешка, ова не е вложување во акции со 1% добивка туку во акции со -4% „добивка”. И верувај во ова има многу математика.
И немој да генерализираш дека добро е да се работи па макар и тие резултати се негативни, тоа е многу лошо.
Ајде ќе видиме нека помине некое време па ќе збориме се надевам и за конкретни резултати.

Da ceka da pomine nekoe vreme za da vidi sto napravil,moze samo diletant koj in vitro se uci ekonomija , onoj sto ja naucil na soodvetno za toa mesto moze samo da prognozira za rezultatite na svoite zafati, da gi proceni rizicite i da dela.... Mislam deka dosega nikoj koj ja vodel Makedonija nema ni Z od potrebnoto "znaenje".....
A Bratot veli: Epa bas toa e toa,ali za ABC vladata e za se kriva pa i za cekanjeto so procedurite!
Ne mi e jasno samo dali za toa treba da se okrivi nekoj drug, moze bi Mitre od Trbusnica :):)???

Незнам дали бев правилно сватен, кажав да причекаме па можеби тогаш ќе му стане јасно за што зорам и која е „добивката“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom