Bratot напиша:
Hehehe,porealno nemoze da se opise neli?Samo sto toa "sebe" bi go zamenil so "site nas"
Da,sega "yes" da ke ima "isklucoci" ili onie koj go storile toa ama ne sakaat javno da priznaat kako nekoi ovde na forumov.
rymz напиша:
ABC, ti si choeche najdvolichno sushtestvo shto postoi, do vcera kukashe za vladata demek namesto parite da gi dade za tutunarite, gi dala za stanovite na branitelite, jadeshe gomna protiv ovaa vlada, i sega vikash deka rabotite pocnale da se reshat otkako del od parite se isplateni..
Pouka...ne tropaj gluposti, ostaj tie shto se tamu gore neka si ja vrshat rabotata, poleka ili ne, kje ja bide. Ti, i mnogu drugi gledate samo toa shto ve boli, a ne toa shto mozhe da proizleze od bilo kakva prevzemana akcija.
Hipoteticki kazhano, shto kje se sluchi ako na site ni se dade permanent viza, znaesh? Eve jas nema da go kazam toa, kazi go ti. Za toa deka jas imam trojno drzhavjanstvo, drugar moj greshish mnogu, deka vo momentov ja sum 100% makedonec so tapija, ti si pola bugarin, jadi burek kolku sakash, ama na sudska parnica taka bi bilo

iako site znaeme ja sum Albanec, ama na dokument sum pogolem makedonec od tebe...

smeshno, neli?
nevermind, odgovori mi na prashanjeto, shto bi bilo ako utre se dozvoli slobodno dvizhenje na makedonecot niz cel svet... pa kje si odgovorish sebesi zashto vizhen rezhim
Pa sega za stanovite ne protestirav bash mnogu,tuku najmnogu protestirav shto vladata spored najnovi informacii vraka okulu 300 milioni evra predvreme kon MMF i drugi doveriteli a nema 4 milioni evra da im isplati na nekolku iljadi tutunoproizvoditeli od Prilep zatoa shto parite im gi veti istata vlada koja gi "hushkashe" na protesti i blokadi po patishtata niz Makedonija.Vo sekoj slucaj dvolicnost gledam najmnogu kaj vladata osobeno posle ovoj slucaj:
Револтирани од тоа што исплатата на тутунот траеше само еден ден, влегоа во дворот на комбинатот, барајќи си ги своите пари. Пристапот за новинарите не беше дозволен во дворот.
По кратко време тутунарите беа изнесени со полициска придружба и закани.
„Одам на штака, под мишка ја носам, така берам тутун, имам и сведоци. А сега полицијата ми се заканува дека ќе ме тепа“, рече Менка Ѓурѓеска, тутунопроизводител.
Иако беше објавено дека исплатата ќе започне да тече непречено, на сметките во банките стигнале пари само за 31 јануари.
„Потта на народот му ја јадат, полицајци ни праќаат. Ова не е живот во оваа држава, ова е тежок живот, робје“, вели Трајко Костоски, тутунопроизводител.
Директорот на „Агроберза“, која ја откупи половината на годинешниот тутун, за А1 изјави дека исплатата течела бавно, бидејќи во еден ден за „Верхајмер“ се извезувале само осум тони тутун, за колку и се добивало пари.
Исплатата, според него, течела добро се додека „Агроберза“ давала пари. Сега на ред било исплатата да ја продолжи Тутунски. Оттаму, пак, нема никакви информации.
Половината од сите тутунари во прилепско, кои немаат земено пари, за четврток закажаа масовен штрајк.
Shto pak se odnesuva do toa "shto bi se slucilo dokolku se sluci",da pocekame najprvin da se sluci pa potoa ke ti dadam komentar.
A toa deka nemash tri drzavjanstva i si pogolem Makedonec,jas samo edno ke ti kazam shto sme go prenesuvale nie Makedoncite od koleno na koleno i koe veli:-Vo "turcin" nikogash verba da nemash!