Ti choeche kolku samo ne se razbirash vo sistemot na USA, shto ne mi e cudno, deka ni samiot sistem vo R.M ne go znaesh ko sho treba...ama aj, ne navleguem u toa
Epa celo vreme ABC toa go bara, fast track passport lane, za da mozhat takvite ko nego da mu ja zdiplat za tugjina, i tamu da vidam kako kje prokenjaat ako ne im chinel biznisot so tutunot...
Jas pak kje si stojam na toa moeto, ich ne mi chue ni za evropa ni za juesej ni za nisho...dajte mi 2000 evra plata, dajte malce neka se podigne mentalitetot na narodot, a ne samo natalitetot (a bogami poslednive godini i mortalitetot) pa posle i evropa da me moli da vlezam kaj niv da im kazham koj te ebe, nejku. Shto se odnesuva do tie sho sakaat pasoshi za 2 dena, neka mi go brichat so zeleno dzamche, doagjaat 2 meseca sedat vo Makedonija, na 3 dena pred da si idat sakat da vadat pasosh, deka oni se od Kanada, anderstand? Nema milo moe, ako chekam ja, kje chekash i ti, trrrrrrt. Taka si e najfer deka iskreno da vi kazam, da me prasha mene nekoj, ja bi ukinal dvojno drzhavjanstvo, ajt zbrishka, nema ni pravo na glas, ni pravo na drzhavjanstvo ni nishto. Sakash tvoite da gi vidish, calenzi bite, 50 evra viza, Welcome to Republika Makedonija. Nejkesh tvoite da gi vidish? Prati im kesharica i slika preku DHL.
Sve tuka pametni se praat lugjeto, demek vaka demek taka, na 2 dena nadvor od drzhavata abe ko mivki ste site. Najprimerni. Celo Skopje e otpad od shto sekoj frla po zemja, istite da gi zemesh da gi nosish nadvor, cela skapana kokoshka u dzep kje si ja cuva dur najde kanta...
Premnogu e dobra drzhavata prema narodot so ogled na toa kolku sme pokvareni, i dosta jadete burek, preku leb pogacha nemojte da barate. Celo vreme kenjatorium se stvara ova ne chinelo toa ne chinelo, i koga nekoj kje se obide da go popravi toa, se fakjate za tutunot. Ministerot Selmani sakashe vo zdravstvoto da primeni evropski standardi na rabota, doktorite vednash panika dignaa, nema da mozhat na pauza za kafe da idat, nema da mozhe so nozete na masa da sedat... Epa trajte si...
Trazhili ste, gledajte
ajt u trista, otvorete ochi malce i kazhete ja vistinata, ne samo toa sho ve boli