Mene konceptot na emisijata mnogu mi se dopadja, mi se dopadja nacinot na koj se snima, gornata kamera, televizorot od strana knigite, vesnicite, muzikata go pravat ambientot interesen. Losoto pocnuva koga janko ke pocne so negovite tezi i antitezi, nekolku pati vo tek na edna emisija si gi menuva stavovite, slabiot recnik, slaboto poznavanje na recisi site temi go pravi stvarn glupav i smesen, ne e tolku strasno da neznaes mnogu po nekoja tema, no da se pravis deka znaes a cel grad da ti se smee deka nisto ne znaes stvarno e smesno. Jas ednas mu se javiv i mu cestitav za neki podobri emisii sto gi napravi, kako sto mu bese so akademika Blaze Ristevski, so Stojcev za knigata 2000 godini makedonska vojska i nekoi drugi, a i mu predloziv da ne pristapuva tolku emtivno na nekoi istriski nastani zosto toa ne e izdrzliva i dolgorocna stvar, tuku treba so poveke argumenti, znaenja i adekvatni ludje da ja promoviraat makednskata istrija, a so negovite emotivni ispadi moze samo steta da naravi.Nekoi emisii stvarno deluvaa edukativno na narodot a i na nego. Na kraj da konstatiram, dobar e, duhovit e, no treba po iskreno da pristapuva na nekoi raboti, ne e sramota da se neznae sramota e da se pravis deka znaes.