Мислам да основем нова религија

• Креатор на темата Креатор на темата Фири
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јануари 2015
Мислења
143
Поени од реакции
54
Значи таму , не убивај, не кради и така натаму мислам да ги земам од христијансвото исто така некои обреди како крштевка, свадба, погреб и слично. Но ке биде дозволено многоженството оти една жена не ми е доволна, а и да си помагат во кукјата со гледанјетпо на деца, готвенје , перенје и така натаму.

Значи таму , не убивај, не кради и така натаму мислам да ги земам од христијансвото исто така некои обреди како крштевка, свадба, погреб и слично. Но ке биде дозволено многоженството оти една жена не ми е доволна, а и да си помагат во кукјата со гледанјетпо на деца, готвенје , перенје и така натаму.
За вакво нешто да не зборуваш?

Ако успееш да ја официјализираш верава ја прв ќе сменам вера .Навистина не е доволна една жена .

За вакво нешто да не зборуваш?
Не, ова е основано на протестантството. моето ке биде основано на православието. Сосема нови обичаи овој глуп народ има да ги учи со векови и јас одамна ке сум умрел.А и кај тие секоја нок мажот спие со различна жена, не смее да спие и со двете во исто време.[DOUBLEPOST=1429971848][/DOUBLEPOST]Исто така "поповите" на новата религија нема да можжат да се запопат ако се неженени. Педери не ми требаат.

Aко предвидуваш служење бесплатно пиво и ракија во храмовите е еднаш месечно ритуални оргии - пиши ме одма и то за свештеник

треба да ги храниш бре. не е само дупки пополнување.
Абе подобро ќе ги хранам и 5 да се од колку само една сама да работи ,да пере, пегла,чисти нели ти е жал тебе за таквите жени се сами што работат ?

Сега тоа со оргиите нема да го биде! Максимално ке се олеснува и нема да биде признаено за грев ако престанат да се сакат мажот и некоја од жените му таа да може слободно да си оди и да си најде друг! Но! Ако некој ебне чужда жена одма ке му се реже курчето исто и на силувачите!

Зошто во БИЗНИС подфорумот не си ја отворил темава?
Иначе треба да се распрашаш, може да испадне дека ќе имаш и право на кредит за самовработување.

Но мислам дека нема да има прелјубодејства оти кога може секогаш, слободно, и без тоа да е грев жената да си оди тогаш зошто да спие со некој друг, исто и овој зошто да си прави проблеми на курот? Таа ке си оди од првиот маж и ке си иде кај тоа кој си го сака. Воопште така ке се изкорени изневерата која не е толку лоша сама по себе колку е лоша оти е поврзана со ЛАГА.[DOUBLEPOST=1429974267][/DOUBLEPOST]Се замислувам и за тоа една жена да има поеке од еден маж. Ако е умна и може да си го дозволи и сите се согласни? Зошто да не? Но никогаш нема да отстапим да има примерно 2 мажи и 5 жени и така натаму. Еден маж и жени или една жена и мажи. Барем јас сакам да ебам нешто кое знам да го ебам само јас.

Последно уредено:
Прво научи дека имаш Њ и Љ наместо НЈ и ЛЈ и полигамија место многуженство па после прај религија...

Абе подобро ќе ги хранам и 5 ?
Чекај малце ке ги храниш ако си земиш неко мрзливи пачаури каде не сакат да работат. Жената има толку мозок колку и мажот ако сака и таа ке работи, нема смисла ако сака, има можности и т.н. да седи само дома.Ова ке биде современа религија не некоја исламистичка секта :)[DOUBLEPOST=1429975551][/DOUBLEPOST]Идејата на новата религија е да биде максимално користна за лугето, да не ги тера да лажат и да се кријат и да кажува дека грев е се и сешто и во исто време сите да знаеме дека дури нејзините свештеници ги прекршуват барем 50% од правилата.

Последно уредено:
Џабе ти е. Луѓето не сакаат да им дадеш право. Повеќе сакаат да им понудиш нешто, макар и да не го добијат-затоа партиите просперираат кај нас.
Еве ти чист пример Лет 3 сака бесплатно пиво, ракија и курви. Затоа брат, само партија - со тебе сме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom