K
Kacar
Гостин
уф, лаакше дишам, ,,Фала Богу" шо сум АТЕИСТ !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Види сега јас на лугето сакам да му дадам од една страна тоа што си го има или биологичното и социалното. Сега може ли еден маж да обслужува и да има многу жени? Па може, така било през поголемиот дел од историјата. Во еден период жените имале по многу мажи. значи тоа е биолошки можно, при 99% од животните исто е така. Но тоа православието го негира. И со што се соочуваме? Со лаги и разпаданје на семејства. Од друга страна жената ако е една се мачи.Ако има мало дете или деца нема кој да и помогне.Треба или некоја роднина или да се плакја на туга жена. Сите се мачат оти некој рекол дека еден маж треба да има една жена и тоа да е до гроб. Да ама околу половината не се заедно до гроб што е директно негиранје на догмата која е глупа по самата си суштина. Таа не одговара ни биолошки ни социално на лугето. Епа кога нешто не работи добро то мора да се смени. Односно сега до магичното уште не сум го измислил ама тоа е најлесно оти и така и вака никој нема како да го видиЏабе ти е. Луѓето не сакаат да им дадеш право. Повеќе сакаат да им понудиш нешто, макар и да не го добијат-затоа партиите просперираат кај нас.
Еве ти чист пример Лет 3 сака бесплатно пиво, ракија и курви. Затоа брат, само партија - со тебе сме.
Сега да не бидам нескромен ама ова не е свирка за секоја уста измислуванјето на нова религија.Второ ти може и да не знаеш ама ден денеска стотици милиони живеат со повеке од една жена и тоа не е до деленје оти биолошки мажот може да им направи без проблем деца на сите па дури и на половината Скопие без проблем. Не знам може да имаш преголема желба за секс и тогаш може да си во категоријата на жена со повеке од еден маж но една нормална жена сака секс околу 4-5 пати помалку и поретко од просечниот маж и се согласува на секс повекето пати само овој да не се навреди.Освен тоа како се постојанно заедно тие почнуват да не можат да се трпат.А за помошта која би си окажувале жените со децата и кукната работа која ич не е малку веке кажав. Колку до куките може да не е една, секоја жена може да си има одделна кукјаЈас сум крајно против вакви нови вери, секти, измисљотини, како уште и да ги наречам.
Прво незнам како можеш да измислуваш нова вера. Второ незнам кој маж или која жена би сакала да го дели брачниот партнер со други, а притоа со тие другите да живее во иста куќа. Трето, ако сакаш да имаш повеќе жени пресели се во Мароко. Таму ти е тоа дозволено.
![]()
Што се прочитав на очиве неможам да си поверувамВиди сега јас на лугето сакам да му дадам од една страна тоа што си го има или биологичното и социалното. Сега може ли еден маж да обслужува и да има многу жени? Па може, така било през поголемиот дел од историјата. Во еден период жените имале по многу мажи. значи тоа е биолошки можно, при 99% од животните исто е така. Но тоа православието го негира. И со што се соочуваме? Со лаги и разпаданје на семејства. Од друга страна жената ако е една се мачи.Ако има мало дете или деца нема кој да и помогне.Треба или некоја роднина или да се плакја на туга жена. Сите се мачат оти некој рекол дека еден маж треба да има една жена и тоа да е до гроб. Да ама околу половината не се заедно до гроб што е директно негиранје на догмата која е глупа по самата си суштина. Таа не одговара ни биолошки ни социално на лугето. Епа кога нешто не работи добро то мора да се смени. Односно сега до магичното уште не сум го измислил ама тоа е најлесно оти и така и вака никој нема како да го видиЕден бог, па со три лица, три бога со едно лице, задгробниот живот од кој никој сеуште нема вратено тоа ке се измисли. суштината на една религија не се тие бајки колку таа да помага на лугето да живеат еден живот и да не мислат за нешто да е грев кога тоа е ненормалниот став на некој идиот од пред 2000 години
Оти ногу добро се знае дека христијанството е создадено околу 3-4 век или 300-400 години след смртта на митичниот Исус за кој нема ни еден необорлив доказ дека воопште постоел.[DOUBLEPOST=1429991960][/DOUBLEPOST]
Сега да не бидам нескромен ама ова не е свирка за секоја уста измислуванјето на нова религија.Второ ти може и да не знаеш ама ден денеска стотици милиони живеат со повеке од една жена и тоа не е до деленје оти биолошки мажот може да им направи без проблем деца на сите па дури и на половината Скопие без проблем. Не знам може да имаш преголема желба за секс и тогаш може да си во категоријата на жена со повеке од еден маж но една нормална жена сака секс околу 4-5 пати помалку и поретко од просечниот маж и се согласува на секс повекето пати само овој да не се навреди.Освен тоа како се постојанно заедно тие почнуват да не можат да се трпат.А за помошта која би си окажувале жените со децата и кукната работа која ич не е малку веке кажав. Колку до куките може да не е една, секоја жена може да си има одделна кукјаИ не сакам да се преселувам кај црнците
[DOUBLEPOST=1429992255][/DOUBLEPOST]Вместо 50% разводи и трауми и скандали едно 25% од браковете би се задржале подолго оти мажот ке си доведе уште некоја жена, тоа не значи дека кон првата тој веке нема никакви чувства. Сега просто мора да се разведе и да разтури семејството.[DOUBLEPOST=1429992970][/DOUBLEPOST]Абе зошто свинјата преместила темата во овој раздел?
Но и Исус почнал да говори првин по улиците и публичните домови па потоа превзел и црквите
Страв го е
![]()
Што се прочитав на очиве неможам да си поверувам![]()
Многоженство !![]()
уф, лаакше дишам, ,,Фала Богу" шо сум АТЕИСТ !
Прво незнам како можеш да измислуваш нова вера.
![]()
Жената има толку мозок колку и мажот ако сака и таа ке работи
Зошто да не ја регистрираат, ако верниците бидеме мнозинство ке смениме и Уставот и законите како на нас ни одговараатНема судски да ти ја регистрираат,ќе бидеш исто ко враничковски.
Иииииииј татаров научил да пишува Македонски или корист гугл транслејт
Види бе тоа не е основаната разлика само дека ке биде дозволено многоженство и многомажство (осекјавам дека посексуалните жени одма ке се приклјучат кон новата религија)Самиот поим е добар за име на религија.
Mногоженство
Mногоженственици
Mногоженствен храм....
Кога можат пастафаријанците зш да не можат и многоженствениците плус ќе се препознаваат по не користењето на Њ и Љ
... O ТИ ПРЕСВЕТОЛ МНОГУЖЕНСТВЕНИКУ!
Треба просто да се тргнат античовечките постулати од христијанството и да се добават вакви што повеке одговарат на човечката биолошка и социална природа. Инаку кога догмите се античовечки тие пак се прекршуваат.И ти си море, верник. Веруваш дека не веруваш. И тоа е верба.
Агностиците се вистинските атеисти!
[DOUBLEPOST=1430030719][/DOUBLEPOST]
Порано постојано го правеа тоа. Гледај Исус што направи кога неговите соработници ги препишаа приказните и митовите од постарите религии. Глеј Мухамед што направи неколку векови подоцна.
Глеј Хабард што направи во минатиов век.
Мислиш дека они биле поголеми „месии„ од нашиов Фири?
![]()
Зеленко, читај бе, никаде не е кажанпо дека ке мораш сите во една вечер да ги онодеш. Не се плаши, па ако не можеш, сеа човечко е по многу лесна процедура тие ке си најдат некој кој што можеО
Јас иначе не сум за многу жени, неможам често ама затоа сум брз.
Некоја посексуална и паметна тебе ке те фати, ова религија ке биде рамнопрамна но да повторам еден маж и поеке жени или една жена и поеке мажи.Многоженство??
Јас една неможам да фатам а е па повеќе, фала ама не фала