МИСИРКОВ во СОФИЈА!

Каракачанов е српски агент? :vozbud:Поточно, и српски агент?
Малее...не споменик, толку моќен е човеков што нова За Македонцките работи ќе напише и ќе го надмаши Мисирков :vozbud:

Знаеш кој шири омраза - самите бугари :)
А несебично им помагаат и некои одроди.

Ги извртуваш тезите.Ај, по ред. Негираш дека југословенската политика кон Бугарија ( а во тој склоп и македонската) беше ширење на антибугарска омраза во Македонија. Во склоп на таа политика секој човек во Македонија, кога кажеше нешто против власта беше етикетиран како бугараш.Е, тие стереотипи кон Бугарија уште држат вода, а некои...тоа дебело го подржува. Да не увене цвеќето. А, тие истите пекаат за луѓе како Каракачанов. А, можеби Каракачанов работи и за тие интереси?

И да се е точно тоа што го велиш, нели “ Зоки“ не е станал сам, по своја, волја, директор на Државниот Архив. Него го поставила Влада на РМ., чиј Премиер е Никола Груевски. Нешто имаш против Никола Груевски и неговата кадровска политика?:wink:

чував едно куче и ме касна, па морав го убијам... од мало го чував го ранев и пазев, го шетав и мочав пред зграда...ама на крајот ме касна.

после тоа на никого не верувам и ништо не ме чуди..но истовремено од лично искуство знам дека Грујо од таа поозиција не може како мапетар да го контролира и пази секое движење на секоја индивидуа во државниот апарат, особено не во вмрото кое расчистува но уште не расчистило со бугарскиот плевел...истовремно пробувајки да ги рехабилитира одметниците...

нијанси се тука а јас не ги носам наочарите, сепак интересно е како зоки се стиша по мафтањето со факсовите...

Зарем неможе да биде на споменикот во Софија, таблата , просветител на Македонците и Бугарите или Бугарите и Македонците ?

чував едно куче и ме касна, па морав го убијам... од мало го чував го ранев и пазев, го шетав и мочав пред зграда...ама на крајот ме касна.

после тоа на никого не верувам и ништо не ме чуди..но истовремено од лично искуство знам дека Грујо од таа поозиција не може како мапетар да го контролира и пази секое движење на секоја индивидуа во државниот апарат, особено не во вмрото кое расчистува но уште не расчистило со бугарскиот плевел...истовремно пробувајки да ги рехабилитира одметниците...

нијанси се тука а јас не ги носам наочарите, сепак интересно е како зоки се стиша по мафтањето со факсовите...
Како се стиша! Па, за “ Дневник“ на К.Мисирков имаше голема промоција во домот на АРМ во Скопје, на кој дојде државната и општествената елита на Македонија.

Зарем неможе да биде на споменикот во Софија, таблата , просветител на Македонците и Бугарите или Бугарите и Македонците ?

да, и со предлогот на Бучковски ( како Премиер кажано) за заедничко чевствување на Илинден... еве го патот на надминување на спорот.

Како се стиша! Па, за промоција “ Дневник“ на К.Мисирков имаше голема промоција во домот на АРМ во Скопје, на кој дојде државната и општествената елита на Македонија.

ај ај се стиша... криењето на безбедно по промоции од затворен тип е класика..ти седеше од лево или од десно..знам дека те видов таму.

1.5 милиојн евра имате од кирии само на пиротска, колку иде за тебе и зоки месечно.???

Христо кога на Љубчо не и успеа и беше биуквално ДИМовска на една промоција, зошто мислиш дека на вас ке ви успее, лечењето комплекси по промоции е веке видено и не вродува со плод...

ви треба еден патувачки караван

ај ај се стиша... криењето на безбедно по промоции од затворен тип е класика..ти седеше од лево или од десно..знам дека те видов таму.

1.5 милиојн евра имате од кирии само на пиротска, колку иде за тебе и зоки месечно.???

Па, кога си ме видел што не си ми пришол...да ги разјасниме недоразбирањата:pos2:

Па, кога си ме видел што не си ми пришол...да ги разјасниме недоразбирањата:pos2:
не ме разбра, те гледав на снимките

сега за караванот
1-medrano.jpg

ако вистината е на ваша страна, ако те убедени во правичноста време е да престанете да се криете по промоции и да отпочнете во крстоносен поход по Македонија, да ги убедеите останатите 4 милиони Македонци на Балканот

И додека мислевме дека заврши аматерскиот подвиг на господинот Зоки вчера беше откриено дека всушност Зоки само ги подотворил вратите на големобугарската лудост. Во соработка со неговиот колега Каракачаков (службеник во 6та управа на Бугарска државна безбедност) наскоро ВО ЦЕНТАРОТ НА СОФИЈА КЕ СЕ ПОДИГА ВЕЛИЧЕНСТВЕН СПОМЕНИК НА КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ, Блгаринот.

Blagodarenie na Todorovski, sega bugarite ke digaat spomenik na Misirkov vo Sofija?
:helou:

I da te potprasam uste nesto: Blagodarenie na kogo, bugarite imaat veke dignato spomenik na Filip II? Toj bugar li e?
:pos2:

Delcev? Sandanski? I, aj da ne redam ponataka...

Blagodarenie na Todorovski, sega bugarite ke digaat spomenik na Misirkov vo Sofija?

I da te potprasam uste nesto: Blagodarenie na kogo, bugarite imaat veke dignato spomenik na Filip II? Toj bugar li e?

во соработка со официјална Атина подигнат е споменик на Филип претставен како ГРК во Пловдив, дел од заедничаката соработка

Delcev? Sandanski? I, aj da ne redam ponataka...

Не е точно. За “ Дневникот“ и неговата содржина беа запознаени отпорано и другите македонски историчари. Меѓу други и миленикот на бившата комунистичка власт, академиот Блаже Ристовски

Не е точно. За “ Дневникот“ и неговата содржина беа запознаени отпорано и другите македонски историчари. Меѓу други и миленикот на бившата комунистичка власт, академиот Блаже Ристовски

Мисирков настрана , провиден и смешен е целиот проект, сосе Зоки во пакет.

рехабилитирањето на историски прашања поврзани со Бугарија, земја која отворено демонстрира културни и територјални апетите кон Македонија, истовремено тероризирајки го македонското малцинство во Пиринско, е

Trendo-%20milioner%201_resize.jpg

а)историски мотивирано

б)политички безбедносно мотивирано?

Мисирков настрана , провиден и смешен е целиот проект, сосе Зоки во пакет.

рехабилитирањето на историски прашања поврзани со Бугарија, земја која отворено демонстрира културни и територјални апетите кон Македонија, истовремено тероризирајки го македонското малцинство во Пиринско, е

Trendo-%20milioner%201_resize.jpg

а)историски мотивирано

б)политички безбедносно мотивирано?

За тоа, прашај го Никола Груевски и Бранко Црвенковски. Тие ја водат Македонија.

Може да, во некоја брошурка на јеховините сведоци каде лавот и зебрата пијат заедно вода. Мисирков е голем генијалец зашто ја предвидел иднината и знаел на кој начин ќе се води борбата во иднината, а овие источните се обидуваа да го дискредитираат неговото дело на секој начин и кога не им успеа ни тоа, на крај излегоа со некој фалсификуван дневник па сега еве и споменик ќе му граделе во Софија. Затоа би било голем срам да стои бугар до неговото име кога го посветил својот живот на афирмација на македонското, а во неговата книга се приметува дека уште тоа време на ист начин се обидувале бугарите да оспорат македонската нација.

Татарите го имаа претепано Мисирков заради што тој морал да бега во Москва, а речиси целиот тираж на За македонцките работи е запленет и запален.

Градењето споменик на Мисирков во Софија ќе биде последниот циркус на измислените од Русија славјано-бугари. Тоа е изгубен народ без сопствена историја кој очајно краде се' што е македонско, а носи турко-татарско име и претемдира дека има монголски корени.

Дури е жално како цела една проста маса народ е безмилосно манипулирана од бандата криминалци на бугарската државната безбедност. Вредноста на испокрадениот имот на македонските бегалци во Бугарија никако не е мала.

Татарите го имаа претепано Мисирков заради што тој морал да бега во Москва, а речиси целиот тираж на За македонцките работи е запленет и запален.

Градењето споменик на Мисирков во Софија ќе биде последниот циркус на измислените од Русија славјано-бугари. Тоа е изгубен народ без сопствена историја кој очајно краде се' што е македонско, а носи турко-татарско име и претемдира дека има монголски корени.

Дури е жално како цела една проста маса народ е безмилосно манипулирана од бандата криминалци на бугарската државната безбедност. Вредноста на испокрадениот имот на македонските бегалци во Бугарија никако не е мала.

Знаеш дека Мисирков задните години ги минал во Бугарија, каде и починал. Работел како директор на една гимназија ( мислам во Габрово). Значи, не го болел многу “ ќотекот“ на татарите ( ако е вистина):helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom