МИСИРКОВ во СОФИЈА!

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
ВМРО- СДСМ(социјал демократски сили на македонија) ова е првата регистрација на демнешното БНД предводено од Каракачаков.

Во синокеншната емисија ВО ЦЕНТАР со Евтов беше отворена интересна тема за финансирањето на ВМРО, Македонските бегалци во Бугарија, нивниот имот и како истиот подоцна го наследува денешното ВМРО БНД партија која тежи околу 100 милиони евра само во имот.

Беше разговарано за Каракачаковите влашки корени, злоупотребата на имотите, отварањето казина и бордел во седиштето на партијата, како и проневерата на имотот вреден 100 милиони евра кој од партијата Каракачаков си го препишал на име на своја фондација. Контактите со бугарските безбедносни служби и многу други работи.
Интересно сите обвинувања доагаа од внатре од самата Бугарија.

Мегутоа узмуабетно окото ми го фати оваа информација.

Пред една година, можеби и повеке во тесна соработка со бугарските служби господинот Зоран Тодоровски донесе наводни Мисиркови ракописи кој на анализа не ги предаде туку мафташе со факс копии пред вчудоневидените новинари. Начинот контактот и очигледната намера беа воочливи од далеку.

Крајно лудо и непрофисонално туку така одеднаш целиот Мисирков живот и дело се извалка со фантомски факс копии.
И додека мислевме дека заврши аматерскиот подвиг на господинот Зоки вчера беше откриено дека всушност Зоки само ги подотворил вратите на големобугарската лудост. Во соработка со неговиот колега Каракачаков (службеник во 6та управа на Бугарска државна безбедност) наскоро ВО ЦЕНТАРОТ НА СОФИЈА КЕ СЕ ПОДИГА ВЕЛИЧЕНСТВЕН СПОМЕНИК НА КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ, Блгаринот.

Господинот Зоран тодоровски е директор на државниот Архив на Република МАКЕДОНИЈА, зема плата од буџетот кој го полниме сите ние и е награден за својата копи/паст работ
а.

Овие нашиве Вмровци се глупи па не реагираат,колку право има БНД толку право има и ДПМНЕ на тој старовмровски имот.
Да потсетам имотот е проценет над 100 милиони евра,не се мала пара.
А за Софија како што реков Македонски град,и самите бугари си потврдиле

наскоро ВО ЦЕНТАРОТ НА СОФИЈА КЕ СЕ ПОДИГА ВЕЛИЧЕНСТВЕН СПОМЕНИК НА КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ, Блгаринот.

Македонцки, нема зошто да е лошо да се подига споменик на Мисирков дури и да е во Бугарија од Бугари , освен да го има тоа на споменикот - Блгаринот. Ако и тоа го има тогаш би требало и нашата држава да реагира. И Грците во Канада градат споменици на Александар Македонски, ама еден ден сето тоа ќе им се врати на нивна глава.

Пустио имот!

Овие нашиве Вмровци се глупи па не реагираат,колку право има БНД толку право има и ДПМНЕ на тој старовмровски имот.
Да потсетам имотот е проценет над 100 милиони евра,не се мала пара.
А за Софија како што реков Македонски град,и самите бугари си потврдиле
:nenene:Имотите на Македонските Културно-Просветни Дружества некако сепаксе изградени од НАШИТЕ ПРЕДЦИ,ЕМИГРАНТИТЕ во Бугариjа,Филипе ,а не од Вашите.А инаку и БНД,и ДПМНЕ,денес го срамат името на старата ВМОРО.:salut:

Текна

:nenene:Имотите на Македонските Културно-Просветни Дружества некако сепаксе изградени од НАШИТЕ ПРЕДЦИ,ЕМИГРАНТИТЕ во Бугариjа,Филипе ,а не од Вашите.

Текна

така де, од Македонците, ние сме ви предци

:nenene:Имотите на Македонските Културно-Просветни Дружества некако сепаксе изградени од НАШИТЕ ПРЕДЦИ,ЕМИГРАНТИТЕ во Бугариjа,Филипе ,а не од Вашите.А инаку и БНД,и ДПМНЕ,денес го срамат името на старата ВМОРО.:salut:

Текна

Искрено да ти кажам ме здоболе за имотот,но да можев нешто да сторам сепак не би дозволил влав да управува со МАКЕДОНСКИ имот.
И тие ваши предци се Македонци,така да нема потреба да се делиш од Македонскиот народ,освен ако не припадаш во четвртиот род

ми легендата за императорот Веспасиjан,кога богати луге го известиле,дека мислат да му издигнат скап споменик и го прашале на кое место би го сакал споменикот.А то си ja пружил шаката и рекол:Тука!"-демек:"Поарно даjте ми ги парите и не се улавете со споменици!":wink:

Искрено да ти кажам ме здоболе за имотот,но да можев нешто да сторам сепак не би дозволил влав да управува со МАКЕДОНСКИ имот.
И тие ваши предци се Македонци,така да нема потреба да се делиш од Македонскиот народ,освен ако не припадаш во четвртиот род
Вистината е ,дека со тие големи имоти располагат само една шака политичари,кои не ги одобрувам и никогаш не би се зачленил каде нив.

така де, од Македонците, ние сме ви предци
Дедовците и прадедовците се му предци на човек.Реков, НЕ ПРОСТО МАКЕДОНЦИ-туку ЕМИГРАЦИJАТА ВО БУГАРИJА.:wink:

Пред една година, можеби и повеке во тесна соработка со бугарските служби господинот Зоран Тодоровски донесе наводни Мисиркови ракописи кој на анализа не ги предаде туку мафташе со факс копии пред вчудоневидените новинари. Начинот контактот и очигледната намера беа воочливи од далеку.

Крајно лудо и непрофисонално туку така одеднаш целиот Мисирков живот и дело се извалка со фантомски факс копии.
И додека мислевме дека заврши аматерскиот подвиг на господинот Зоки вчера беше откриено дека всушност Зоки само ги подотворил вратите на големобугарската лудост. Во соработка со неговиот колега Каракачаков (службеник во 6та управа на Бугарска државна безбедност) наскоро ВО ЦЕНТАРОТ НА СОФИЈА КЕ СЕ ПОДИГА ВЕЛИЧЕНСТВЕН СПОМЕНИК НА КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ, Блгаринот.

Господинот Зоран тодоровски е директор на државниот Архив на Република МАКЕДОНИЈА, зема плата од буџетот кој го полниме сите ние и е награден за својата копи/паст работ
а.

Е, Македонцки. За слични изјави Зоран Заев заработи кривична пријава од Зоран Тодоровски. Среќа твоја што немаш изградено некоја битна позиција во македонското општество...инаку не би ти гинела и тебе кривична од твојот “ Зоки“.
Второ, веруваш на Бугарите што зборуваат против Каракачанов? Јас не. За мене ( да го применам твојот принцип на размислување) сите Бугари се татари, чуваши, коњољубци... а тие, нели не можат да имаат нормален став.:baeh:

Второ, веруваш на Бугарите што зборуваат против Каракачанов? Јас не. За мене ( да го применам твојот принцип на размислување) сите Бугари се татари, чуваши, коњољубци... а тие, нели не можат да имаат нормален став.:baeh:

Meне ми е сосема логично зошто не им веруваш ти на бугарите што зборат против Каракачанов. Ама имаш мал пропуст - самиот каракачанов е бугар. Не пради дистинкција :smir:

Е, Македонцки. За слични изјави Зоран Заев заработи кривична пријава од Зоран Тодоровски. Среќа твоја што немаш изградено некоја битна позиција во македонското општество...инаку не би ти гинела и тебе кривична од твојот “ Зоки“.

Затоа и тебе Дрки никој не те есапи сериозно.:baeh:

Јас за моите ставови изнесени тука или било каде не чекам пријави туку ѕвонам на врата на тој што спрема пријава, чисто да ми ја образложи. верувам во принципот очи во очи.

очигледно ти и зоки го немате ни рбетот ни тестисите да се соочите со своите тези и ставови и покрај тоа што дел од кириите на пиротска 5 одат во ваш џеб:helou:

сега ја гледам прикаската, Зоки иде во Софија ја подотвара вратата на Каракачкон...И ОВОЈ ВЛЕГУВА... се знае зошто беше поткопан Мисирков, вратат се подотвори за негова Бугаризација, и негов блгарски споменик во сред СОфија е само воведот.

Meне ми е сосема логично зошто не им веруваш ти на бугарите што зборат против Каракачанов. Ама имаш мал пропуст - самиот каракачанов е бугар. Не пради дистинкција :smir:

Далеку си од вистината и од процената...а со тоа и логиката ти е е фалична:smir:. Ако ме пратиш за македонско-бугарските релации, мојот единствен и неприкосновен став е дека не треба да се шири антибугарска омраза...и дека се тоа стереотипи од бившето комунистичко време, на кое кумуваа српските и просрпките служби. Дека не треба да се поистоветуваат некои Бугари и нивни ставови со целиот бугарски народ. Како православен и христијански народ ( впрочем како и српскиот) ние со нив треба да негуваме добри соседски односи. На секој план. Дека и бугарското општество зрее и дека се повеќе и повеќе ке се јауваат Бугари кои ке ја признаат и прифатат македонската самобитност.

Далеку си од вистината и од процената...а со тоа и логиката ти е е фалична:smir:. Ако ме пратиш за македонско-бугарските релации, мојот единствен и неприкосновен став е дека не треба да се шири антибугарска омраза...и дека се тоа стереотипи од бившето комунистичко време, на кое кумуваа српските и просрпките служби.

Каракачанов е српски агент? :vozbud:Поточно, и српски агент?
Малее...не споменик, толку моќен е човеков што нова За Македонцките работи ќе напише и ќе го надмаши Мисирков :vozbud:

Знаеш кој шири омраза - самите бугари :)
А несебично им помагаат и некои одроди.

Јас за моите ставови изнесени тука или било каде не чекам пријави туку ѕвонам на врата на тој што спрема пријава, чисто да ми ја образложи. верувам во принципот очи во очи.

очигледно ти и зоки го немате ни рбетот ни тестисите да се соочите со своите тези и ставови и покрај тоа што дел од кириите на пиротска 5 одат во ваш џеб:helou:

сега ја гледам прикаската, Зоки иде во Софија ја подотвара вратата на Каракачкон...И ОВОЈ ВЛЕГУВА... се знае зошто беше поткопан Мисирков, вратат се подотвори за негова Бугаризација, и негов блгарски споменик во сред СОфија е само воведот.

И да се е точно тоа што го велиш, нели “ Зоки“ не е станал сам, по своја, волја, директор на Државниот Архив. Него го поставила Влада на РМ., чиј Премиер е Никола Груевски. Нешто имаш против Никола Груевски и неговата кадровска политика?:wink:

Gjabe im e na tatarite sto sakaat neka gradat krste Petokov Misirkov e makedonec od pela.Negovaata vnuka e makedinski ambasador:)a zoki neka si ebe majkata bugarska ete mue bugarija neka si odi tamu neka ziveee.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom