Мир во светот

• Креатор на темата Креатор на темата mindpuzzle
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 ноември 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Што мислите, колку самите луѓе на земјава се залагаат за мир во светот? Колку придонесуваат за мирот?:smir:

Ретки се тие што сакат војна, но и кога викат дека се залагаат за мир сепак тоа е се од корист...знаете како оди една поговорка " Сакаш мир, слобода? Подготви се за војна " :toe:

Мир никогаш ке има, секогаш ке има несогласувања меѓу 2 страни, во посиромашните и попростите земји и војна.Кога сите луѓе би биле образовани и би биле поинтелигентни од препечено колаче би имало мир во светот.А тоа никогаш нема да се случи така да....никогаш нема да ни е совршено и да има мир.

Мир ќе има кога последниот свештеник ќе биде задавен со цревата на последниот политичар.

zosto mislis deka sveštenicite odnosno crkvata se krivi za vonji !!!

Ме заебаваш? Затоа што религијата и политиката се најголемите почетници на војни(од било кој вид). Друго се е споредна причина.

Ме заебаваш? Затоа што религијата и политиката се најголемите почетници на војни(од било кој вид). Друго се е споредна причина.

Не би рекол (за религијата). Всушност, не само што не би рекол, туку би го рекол сосем спротивното. Без разлика колку религијата придонела за битки, има неколку повеќе пати од тоа и сопрено. Не заборавај дека сите пророци се обзнати токму кога човештвото било во најтешка можна ситуација, од аспект на битки, сиромаштија и друг тип на забеганост.

Во однос на темава... тешко, многу тешко, но не и неизводливо. Би рекол кога човековата свест и интелигенција ќе еволуира. А за еволуција се потребни илјадници и милиони години, преку ноќ ништо нема да се случи.

nema sansi, ako ti ne veruvas vo crkva i trakvi raboti ne mozam nisto to e licno pravo i ocigledno e po tvojot potpis se gleda deka e taka, so mi bese muabeto da ne postoela crkvata i religijata ke imalo uste pojke vojni i diskriminacija na lugeto

--- надополнето ---

А кој беше предводник на крстоносните војни?

kako so napisa prinic i jas !!!

nema sansi, ako ti ne veruvas vo crkva i trakvi raboti ne mozam nisto to e licno pravo i ocigledno e po tvojot potpis se gleda deka e taka, so mi bese muabeto da ne postoela crkvata i religijata ke imalo uste pojke vojni i diskriminacija na lugeto

--- надополнето ---

kako so napisa prinic i jas !!!

Би сакала еден пример.
А јас дека не верувам не го наметнувам на другите. Никогаш не сум го правела тоа.

Би сакала еден пример.

prasanje za sekoj poedinec i negovata covecka svest , " Оче наш ко си а небото да се свети името твое,да ........ не не вовдеувај во искушение но избавине од лукавиот " ,samata molitka kazva deka vo sekoj naš slucaj koga bi se našli pr: si došol vo situacija da se skaras da se STEPAS SO NEKOJ, na mnogu pati sum bil vo takov slucaj pa ne sum se stepal zatoa so e takva voljata bozja sum zel vozduh i pomislil do so bi dovedlo toa " vojni" , ako site nie ne go pravime toa so ke se desi !!!???

bez razlika na politicari, svestenici , petko mitko.......sekogas ke ima vojni sekogas ke se najdi nekoj koj so ke saka da poseduva se na svetot !!!

prasanje za sekoj poedinec i negovata covecka svest , " Оче наш ко си а небото да се свети името твое,да ........ не не вовдеувај во искушение но избавине од лукавиот " ,samata molitka kazva deka vo sekoj naš slucaj koga bi se našli pr: si došol vo situacija da se skaras da se STEPAS SO NEKOJ, na mnogu pati sum bil vo takov slucaj pa ne sum se stepal zatoa so e takva voljata bozja sum zel vozduh i pomislil do so bi dovedlo toa " vojni" , ako site nie ne go pravime toa so ke se desi !!!???

Е баш сега ме убеди дека луѓето кога се караат мислат на господовите молитви.

Е баш сега ме убеди дека луѓето кога се караат мислат на господовите молитви.

Gospodovi molitvi koi kako so velis ti svestenicete se krivi za vojnite, a ustvari tie gi napisale ovie molitvi ,ja ne gledam molitva kade sto pisuva deka treba da se karame tepame odnosno da predizvukuvbame vonji, DALI TI IMAS PROCITANO TAKVA MOLITVA ?

Ili pakkoga ti si videla na televizija da izlezi dedo stefan ili papata i da kaze deka lugeto treba da se karaat i da se tepaat ili bilo koj drug crkoven svestenik

Не е до свеста....освен кај болештињето...

Туку самиот меѓународен поредок е причина за појава на војникако општествена појава... во денешниве околности,поставеноста на силите,толкувањето на одредени постапки(пр државата Х купува оружје количина 5-соседите ова го гледаат како закана па купуваат количина 10...и тоа ви е круг-базиран на недовербата и ЕГОИЗМОТ форсиран од микрониво кој пак со примеров се изразува на Макро т.е државно ниво).

Gospodovi molitvi koi kako so velis ti svestenicete se krivi za vojnite, a ustvari tie gi napisale ovie molitvi ,ja ne gledam molitva kade sto pisuva deka treba da se karame tepame odnosno da predizvukuvbame vonji, DALI TI IMAS PROCITANO TAKVA MOLITVA ?

Ili pakkoga ti si videla na televizija da izlezi dedo stefan ili papata i da kaze deka lugeto treba da se karaat i da se tepaat ili bilo koj drug crkoven svestenik

А ти каде прочита дека јас напишав дека свештеник излегол во јавност да каже дека треба да се војува? Кога напишав свештеник мислев дека бев доволно јасна дека зборувам за религија. И примериве ти се тапа. Велиш дека пред да се тепаш мислиш на некоја си молитва во која вели дека треба да се возджиш од насилство. Пардон али до сега не сум сретнала некој што пред тепање се моли за да не мисли на насилство. Дозволи да ти дадам конкретен пример. Во средното во струга што се дешаваше лани ти текнува? Кога немаше настава со недели затоа што одредени(сите) деца не сакаа да учат со албанците затоа што се...муслимани (од друга вера). Значи се јавува конфликт затоа што не се од иста религија. Извини ме што глобализирам али кога зборуваме за конфликти најчесто се јавуваат 2 причини од кои едната е религијата а другата ја наведов погоре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom