Милицајски :))

• Креатор на темата Креатор на темата Mad Maxx
  • Време на започнување Време на започнување
Си бил еден полицаец и сакал да запали цигара. Зел кибрит и запалил едно кибритче и не му палело зел уште едно не му палело и едно му запалило и рекол:
- Е ова пали, ќе си го чувам за после.

Си бил некој полицаец и секој ден поминувал покрај куќата на едно немирно дете, секој ден кога и да поминел полицаецов, детето му викало- ‘кај си бе сарма‘
и еден ден полицаецов изнервиран од непристојниот надимак поминувајки исто пак од кај куќата на детево чекал да му подвикне пак а коа детево му викнал ‘кај си бе сарма‘ полицаецов нервозен му се обратил:
-слушај дете, ако уште еднаш ме наречеш така ке те натепам.
Утре дента љубопитен поминува пак покрај куќата на детево и чека дали ќе биде наречен така како и секој ден, а детево му подвикнува:
- еј мелено месо и ливчиња зелка.......
- е ај само свиткај го тоа....- одговорил полицаецов.

Како полицајците прават мастило?
- Ја тепаат водата додека не помодре.

Како 2-ца полицајци пукат пуканки?
-Едниот го држи тенџетето,а другиот го клаца шпорот

Полицаец му вика на кондом: „Покривајме ке влегувам!..“

Полицаец сопира пијан возач доцна во ноќта и го прашува каде тргнал?-На предавање вели овој.-Кој држи предавање толку доцна?- Жена ми вели пијаниот.

Една жена здогледува милицаец и вика: цаец! цаец!
и овој и вика: јас не сум цаец туку милицаец
И оваа му вика:ЕЕЕЕЕЕ јас на маз ми не викам мили на тебе ке викам

- Како полицаец прави вино?
- И дава на кравата да јаде грозје, па ја молзе.

:uvo:

Колу полицајци треба за да сменат сијалица?

3- едниот ке ја држи сијалицата другите двајца ке го вртат околу неа.

Двајца полицајци на работа решават крстозбор: - Зеленчук со три букви? - Зелка! - Не ја собира. - Епа земи помала.

Една жена влегува во полициска станица и цело време на милиционерот му се обраќа Господине Ционер. Тој и вика ама госпоѓо јас сум милиционер, а не ционер и жената му вика е извини немам намера да те викам Мили.

Запира полицаец некој дечко за контрола на алкохол. Полицаецот:

- Дечко, ти си пијан.
Дечкото:
- Не сум пиел ништо.
Полицаецот:
- Си пиел, си пиел, како не си пиел, ти се гледа по очите...
Дечкото:
- Не сум пиел, вистина ви велам, се напив само едно капучино...
Полицаецот:
- Мореее, си ги испил ти повеќе!!!

Оди полицаец во трафика.
- Добар ден, излезе "Загор"?
- Не!
Тогаш полицаецот се фаќа за токи-воки:
- Ало, овде сокол, веднаш обиколете ја трафиката!

Одат два полицајци по пат и едниот му вели на другиот ајде да идеме да јадеме тој му одговара не бе немаме пари. Овој пак а бе ај шо се пукаш полицајци сме никој нишо не ни може и другиот се согласил. Јаделе шо јаделе пиеле шо пиеле и дошло ред да плаќаат келнерот вади сметка и пишува многу пари на неа. И сега двајцата си шепотат а сега шо ќе праиме бе другар? Овој вика нишо ќе му речеме на келнерот кога направи некоја глупост или слично нема да го казниме. Му рекле тоа на келнерот и овој им рекол:: Епа добро утре идам да запалам полициска станица.

Колку вицови има за полицајци?
- Нема, сите се вистина!

Прашање: Како полицаец лови риби?
Одговор: Ќе фати една, и ја тепа додека не признае каде се другите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom