LordDragonII
Dr.Strangelove
EU plan to relocate 160,000 refugees from Italy and Greece by September failing despite record deaths at sea
Погодете каде ќе ги "лоцираат" ...
У Прдејци.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
EU plan to relocate 160,000 refugees from Italy and Greece by September failing despite record deaths at sea
што има тој да не дозволи, ние во знак на благодарност кон ЕУ што ни помогна да се решиме од режимот сами ке се понудиме да ја подобриме лошата грда слика за македонецот пред светот.Нашиот пријател Курц нема да дозволи такво нешто, бидете мирни.
Е па со голема помош од чадорот насилно победи сдс па сега треба ф-ра да плаќаат со кредит од еу камп на криволак да праватEU plan to relocate 160,000 refugees from Italy and Greece by September failing despite record deaths at sea
Еве погодивме , и тоа во центар (потпишано и оверено од нашите представници од ИОМ) :EU plan to relocate 160,000 refugees from Italy and Greece by September failing despite record deaths at sea
Mislam vo Skopje podobro ke se snajdat, ja bi gi prefrlil tamu, da bidat poblisku do tie sto ke resat da gi primat.Пола источна се испразни, има место таму.![]()
Ние сме една од најсиромашните држави во Европа, и како таква треба да си ставиме приоритет на нашиот народ да му биде убво а не некој шо ќе ни биде товар а е само гостин.Не глуми убаво те прашувам. Кои сме ние како држава да поставуваме услови каде да одат мигрантите?
Не знам колку е сигурно дали има можност да ни се изградаат бегалски кампови но ако веќе дојде до тоа само со навремено реагирање би можеле да ги спречиме.Предлагам ако дојде веќе до ова преку темава да организираме протести оти после тоа нема да може да се промени многу еве вчера во Србија нападнале некоја девојка на 17 години.А постои голема можност за ова сценарио убаво си кажа на почетокот знаеме како е дојдена оваа власт и зошто толку се правеа напори да се донесе.Сигурно не е за да се турне царството на фамилијата и да почнеме да живееме и ние убаво.Веќе 26 години ни носат од еден режим друг само секој нов е посуров со народот.Еве нажалост веќе на големо почна да се збори за тој наводниот мигрантски камп што ќе/или веќе се гради крај Демир Капија. Шпекулации има многу, прво се јави Министерството за Труд и Социјала со демант, али затоа по неколку дена се појави Аврамопулос и даде мошне непријатна изјава што директно не засега нас.
Другите шпекулации што кружат деновиве е дека Македонија очекува да прими од 30 до 50 илјади бегалци... уф јеботе, тоа ти е цел еден град од типот на Велес или Струмица, а да потсетиме тој евентуален камп што ќе никне ќе биде блиску до Демир Капија, градче со нешто помалце од 3500 жители.
Ај малце од другата страна да свртиме, колку и да се правиме наудрени сите знаеме како дојде оваа моменталнава власт на чело на државава, со петни жили, со помош од надвор, + со албанските партии за да добие некакво смрдено мнозинство од 61/62 пратеници. Е овој камп ако се изгради во текот на владеењето на СДСМ, па јас мислам дека тоа така ќе им се удри од глава, па во иднина никогаш нема да припарат до власт... видете, колку и да се криминалци овие од ДПМНЕ што искрено и јас многупати сум кажал низ темиве веќе ми се одвратни со нивното однесување, сепак мислам дека македонскиов народ поарно би гласал за крадциве одколку за овие што моментално се на власт (не дека и овие немаат да крадат).
Овој сега за сега имагинарен камп ќе игра голема улога во понатамошните случувања во државава... Заев ако е паметен (чисто сумљам за ова) и ако сака и во наредните години да остане на власт, ќе мора да се дистанцира од оваа идеја за градење на мигрантски камп на територија на Македонија
Навистина е самоубиство, кога наши граѓани се иселуваат ради немаштија и невработеност, ние да примаме илјадници и илјадници бегалци од другите земји... мислам што ќе им правиме ако дојдат тука? Деновиве ЕУ ги казни Чешка, Унгарија, Полска и мислам Словачка ради тоа што не ја исполниле квотата за примање на мигранти... пазете Чешка прими само 12 (со зборови: ДВАНАЕСЕТ) бегалци на својата територија, а останатите 2000 колку што им беше наложено да примат ги одбија. Ова се деси одма после терористичките напади во Манчестер.
И сега ние од Господ утепни какви што сме, ќе се правиме штотијасзнам и ќе примаме луѓе без никакви податоци за нивното минато, и ќе се правиме големи хуманитарци... немам зборови.
Патем одамна не сум ги тагнал @Agda Beata и @langelina во врска со мигрантиве, ептен ми фали вашето мислење за оваа сегашна ситуација![]()