Мигрантите низ Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата GoD.HateUSaLL
  • Време на започнување Време на започнување
И во христијанството има вакви банални закони, дали ти како христијанин сите тие ги исполнуваш, ако не, дали си помалку христијанин.
Хаха, банални закони? Демек ај не замарај со баналности? :facepalm:
Eве како тоа го прават во срцето на исламот, теократската монархија каде се наоѓаат вашите Мека и Медина, колевката на „религијата на мирот“:
http://www.independent.co.uk/news/w...af-fayadh-to-death-for-apostasy-a6742161.html
https://www.amnesty.org/en/documents/mde23/2925/2015/en/
https://www.amnesty.org/en/latest/news/2015/08/the-death-penalty-in-saudi-arabia-facts-and-figures/

ти како христијанин
Повторно погрешно - јас сум атеист (всушност агностик, ама за твои потреби - атеист).
Дупло погрешно е што во христијанството, напуштањето на религијата не се казнува никако - најмалку со смртна казна. Ма кога ќе размислам, во ниедна поголема религија апостасија не се казнува со смртна казна.

Дап - за вас муслиманите вистината е незгодна, нели? ;)
Само во „религијата на мирот“, апостасија се казнува со смрт.

Znaci propalo vam scenario...losa kvota izlea!
Лошиот трол, лошо трола... ;)

Although it may look alarming, there may be other explanations rather than support for terrorist organizations,” said Erik Haugland, the head of Norway's asylum program. :facepalm:

Aaaaa касниш бате :P Мене Агда ме нарече фашист уште пред да бидат актуелни емигрантиве кај нас ;)
Јас до сега на форумов сеуште не сум прочитал ништо што реално може да се окарактеризира како фашистичко.
Нејсе. Не ми е јасно од каде таква опсесија со употребата на тој термин,посебно од збунети ликови како @toy soldier - кои ни значењето не го знаат на поимот.

На Агда иначе премногу и се нафрлувате, ваљда пошто беше една од ретките што реплицираше тогаш. Иако Агда е упорна во држењето на очите ширум затворени, сепак треба да разберете дека социјалниот инжинеринг денес е перфидно функционален а емпатијата не прави сите склони кон нереални заклучоци (некои од нас се поподлжни на нусефектите од емпатијата). Сакам да кажам дека погрешен ви е пристапот кон Агда, мислам дека она не е како резидентниве испрани мозоци.

Идејата е да ги подразбудиме луѓево за реалноста во која сите заедно живееме. Конфронтацијата не е секогаш добра алатка за остварување на таа цел. Запамтете дека една од главните методи на социјалниот инжинериг е (зло)употреба на емпатијата и чуството на вина, особини кои според некои студии се најизразени баш кај Европјаните. Затоа кога напаѓаме некој за дисконект со реалноста заради пренагласена емпатија, треба да се разбере дека тоа кај другите неинформирани само буди додатна емпатија (за нападнатиот, а посредно против реалноста која сакаме да ја промовираме).

Нормално, сето ова не важи за таквите како toy soldier, Пуно, и останатите вообичани осомничени - пошто тие и не повикуваат на емпатија (или лошо го глумат тоа, сеедно). ;)

Може не е прашањево за овде, незнам каде да го постирам, па ај си реков овде.

Имав периодов нешто работа до Чаир, па идев почесто и невидов ниту еден вехабија, за разлика од претходно кога на секој чекор ги имаше каде и да се свртам, дали се кријат, дали се отидени за Сирија или се во некое село собрани и се организираат за можни напади во Македонија?

Нешто се случува со нив, или......Има некој што живее натаму да го потврди тој фенмен?

Се разбираме, христијанството еволираше

Пуно, друга е нашата мака тука, моја и твоја. Тоа што треба да еволира е меѓу мене и тебе, Пуно. Нашето взаемништво, меѓусебие и имание. Ако тоа еволира, поколението ќе може да евоцира и да прокламира пред народ дека ја и ти сме биле зачеток на меѓуетничко другарствие и побратимствие.
Ама ти нејќеш ни другарствие ни бутурствие. Прво ти понудив да најдеш некоја братучетка, не мора прва, не мора ни втора, да не споиш и да се скрасиме, па да ти праиме внучиња и ја и ти да праиме бизмис. Ми рече мрш каур, одјеби. Сега ти понудив да одиме заедно доле на граница, у мое и твое име да си ја браниме татковината од наездава на фундаментално племе, да го овековечиме тоа со слика и песна и да бидеме пример за идните генерации, како шо Охридско востание требало да биде пред да се испосјебе. И за тоа ми викаш мрш каур, одјеби. Епа така, никогаш нема да еволираме, ќе ни се населат овие и ќе не изедат за доручек. Мене со кабает оти кркам свинско, тебе со халал.

Исто со исламот, 99% од муслиманите албанци не знаат за апостасијата, ниту за инцестот на Мухамед, затоа што не се муслимани заради тоа, туку затоа што мислат дека исламот е вера на мирот и добрината, и јас сум атеист, секој ден повеќе го знаат тоа, а уште сум жив и здрав (барем засега).
Ќе бевме многу посклони да ти веруваме ако ова јавно го изјавеше... на пример, во Саудијска Арабија! ;)

Шегите на страна, ама токму Саудијска Арабија и Катар се најголемите извозници на вахаби исламот - кој благодарение на нивните пари, се повеќе се шири и кај муслиманите од Македонија. И токму вахабизмот од Саудијска Арабија и Катар, наложува смртна казна за апостасија (напуштање на верата). Таму секоја година на стотици луѓе им ги одсекуваат главите. Буквално.
Воедно, таа пракса сега се извезува и во Македонија, како и во Европа и ширум светот.

Епа токму затоа е релевантно моето прашање за апостасијата во „религијата на мирот“ во чија света книга Куранот, многу јасно пишува дека за напуштање на верата казната е смрт.

Се разбираме, христијанството еволираше (https://www.youtube.com/watch?v=adzi_XbxcPE) но ако некогаш после не знам колку време некој употребувајќи ја библијата може да манипулира други да прават свашта.
Хаха, неверојатно! Реалноста за уназаденоста на „религијата на мирот“ која ги убива тие што ја напуштаат, ја споредуваш со некаква утрешна можна „дееволуција на христијанството“?? ;)

Значи, во превод: „Да, муслиманите кољаат атеисти и апостати, но некогаш во иднина и христијаните може да почнат да го прават тоа... па некако фита-фит рамноправни сме!“ :D

Може не е прашањево за овде, незнам каде да го постирам, па ај си реков овде.

Имав периодов нешто работа до Чаир, па идев почесто и невидов ниту еден вехабија, за разлика од претходно кога на секој чекор ги имаше каде и да се свртам, дали се кријат, дали се отидени за Сирија или се во некое село собрани и се организираат за можни напади во Македонија?

Нешто се случува со нив, или......Има некој што живее натаму да го потврди тој фенмен?

Не им се испагало, ладно било времето, а инаку ги има, со лопата да ги ринеш, најчесто возат црни мечки со затемнети стакла...По велешките села веке ги има, посебно во Оризари каде што населението се Санџаклии.

Пуно, друга е нашата мака тука, моја и твоја. Тоа што треба да еволира е меѓу мене и тебе, Пуно. Нашето взаемништво, меѓусебие и имание. Ако тоа еволира, поколението ќе може да евоцира и да прокламира пред народ дека ја и ти сме биле зачеток на меѓуетничко другарствие и побратимствие.
Ама ти нејќеш ни другарствие ни бутурствие. Прво ти понудив да најдеш некоја братучетка, не мора прва, не мора ни втора, да не споиш и да се скрасиме, па да ти праиме внучиња и ја и ти да праиме бизмис. Ми рече мрш каур, одјеби. Сега ти понудив да одиме заедно доле на граница, у мое и твое име да си ја браниме татковината од наездава на фундаментално племе, да го овековечиме тоа со слика и песна и да бидеме пример за идните генерации, како шо Охридско востание требало да биде пред да се испосјебе. И за тоа ми викаш мрш каур, одјеби. Епа така, никогаш нема да еволираме, ќе ни се населат овие и ќе не изедат за доручек. Мене со кабает оти кркам свинско, тебе со халал.
Такви примери има колку сакаш, мешани бракови, целосно интегрирани албанци, асимилирани албанци... но тие се изолирани, присилно, пошто тој македонец со албански корени се вика шиптарр , само ако едниот родител и е албанец тој се вика или шиптарр или бел циган...

За Охридското востание не учевме по училиште, ниту дека кај Крушевската република имаше и албанци, ниту дека ктитори на една од најважните цркви во Македонија е албанец, ништо од ова не се спомнува по училиштата.... Дека вопшто имало христијани албанци во Македонија дознав преку интернет, а не од емисии финансирани од државата заради креирање мостови...

Во енциклопедијата направена од пари на народот најпознати албанци се спомнуваат Али Ахмети, футбалерот Шаќири и не знам кој, а за историјата албанците се спомнуваат како дојденци од вчера, се спомнува УЧК, балисти, не знам што... Колку и да е болно ова, ова е мислење на рандом македонец.

Нам ни требаше помош за да се спасиме од исламот, наместо да добиеме образование, ние добивавме многу лесно џамии, факултетите ги добивавме со крв, а џамиите гратис... професорите се затвораа за национализам а оџите беа слободни да проповедаат било што, има безброј политички затворени наставници и професори, а нема ниту еден затворен оџа...[DOUBLEPOST=1450299933][/DOUBLEPOST]
Ќе бевме многу посклони да ти веруваме ако ова јавно го изјавеше... на пример, во Саудијска Арабија! ;)

Шегите на страна, ама токму Саудијска Арабија и Катар се најголемите извозници на вахаби исламот - кој благодарение на нивните пари, се повеќе се шири и кај муслиманите од Македонија. И токму вахабизмот од Саудијска Арабија и Катар, наложува смртна казна за апостасија (напуштање на верата). Таму секоја година на стотици луѓе им ги одсекуваат главите. Буквално.
Воедно, таа пракса сега се извезува и во Македонија, како и во Европа и ширум светот.

Епа токму затоа е релевантно моето прашање за апостасијата во „религијата на мирот“ во чија света книга Куранот, многу јасно пишува дека за напуштање на верата казната е смрт.
Cui bono, што добива СА и Катар од тероризмот?

Може линк дека у Катар му секле некому глава, само немој западни да ми постираш ...

Хаха, неверојатно! Реалноста за уназаденоста на „религијата на мирот“ која ги убива тие што ја напуштаат, ја споредуваш со некаква утрешна можна „дееволуција на христијанството“?? ;)

Значи, во превод: „Да, муслиманите кољаат атеисти и апостати, но некогаш во иднина и христијаните може да почнат да го прават тоа... па некако фита-фит рамноправни сме!“ :D
Не споредував, само реков дека како религии и двете се примитивни, но едните за свое лошо се манипулирани и заостанати.

Последно уредено:
Cui bono, што добива СА и Катар од тероризмот?
Хаха... АХАХАХАААА... Ти сериозно прашуваш? :)

...само реков дека како религии и двете се примитивни, но едните за свое лошо се манипулирани и заостанати.
Хаха, како тоа и христијанството и исламот се еднакво примитивни - кога само едната од нив убива за апостасија? :rolleyes:
И како тоа „за свое лошо“, кога најмногу од тие што ги убиваат - се кафири неверници?

Сигурен си дека си атеис’? Пошто атеист би бил објективен и не би лупал вакви очигледно одбрамбени ставови за религија во чие име и денес се убиваат стотици ијлади луѓе.

Може линк дека у Катар му секле некому глава, само немој западни да ми постираш ...
Haха, не знам што си по професија - ама ако не си комичар, си ја утнал професијата! ;)
Какви „незападни“ извори сакаш? Арапски на жалост, не разбирам! Може од тетка Вики?
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_rights_in_Qatar
Stoning is a legal punishment in Qatar.[16] Apostasy is a crime punishable by the death penalty in Qatar.[17] Blasphemy is punishable by up to seven years in prison and proselytizing can be punished by up to 10 years in prison.[17] Homosexuality is a crime punishable by the death penalty for Muslims.[18]
Oдиме понатаму:
https://www.amnesty.org/en/latest/n...man-convicted-on-basis-of-forced-confessions/
On 30 April, Doha Criminal Court convicted three Filipino nationals of espionage; one was sentenced to death, the other two to life imprisonment. The convictions were based largely on confessions reportedly extracted under torture

Само не знам што си се фатил за Катар, кога Мека и Медина се во Сауди Арабија? Се разбира знаеш дека Мека и Медина се лулката на „религијата на мирот“...? ;)

Последно уредено:
Хаха... АХАХАХАААА... Ти сериозно прашуваш? :)
Сериозно ме интересира, ако може со две три реченици да ми објасниш...

Capital punishment
Qatar retains the death penalty, primarily for espionage,[52] or other threats against national security.[53] Apostasy is also considered a capital offense, but there have been no recorded applications of the death penalty for this charge.
Еве што вика тетка вики....

Многу пати е повторувано за вахабистичкото Сауди и Катар спонзорство на тероризмот низ светов, а моментално најизразено во Сирија. Наместо да тролаш, искористи ја функцијата за пребарување.

Сериозно ме интересира, ако може со две три реченици да ми објасниш...

Еве што вика тетка вики....

Во врска со Катар, на Амнести интернејшионал имаш информации за дефинитивни осуди на смртни казни. Но како и да е, што е поентата во запнувањето со Катар, кога... да се повторам:
Само не знам што си се фатил за Катар, кога Мека и Медина се во Сауди Арабија? Се разбира знаеш дека Мека и Медина се лулката на „религијата на мирот“...? ;)

Многу пати е повторувано за вахабистичкото Сауди и Катар спонзорство на тероризмот низ светов, а моментално најизразено во Сирија. Наместо да тролаш, искористи ја функцијата за пребарување.
Не е првпат што те прашувам, ако не те мрзи цитирај свое мислење каде си објаснувал.
Во врска со Катар, на Амнести интернејшионал имаш информации за дефинитивни осуди на смртни казни. Но како и да е, што е поентата во запнувањето со Катар, кога... да се повторам:
Дај линк!
Ќе стигнам и за СА, но најди прво дали во Катар убивале некој за апостасија. Чим сакаат тоа и во Македонија да го воведат сигурно таму е секојдневие...

тепале некој при истражување, бич плиз кај нас ова е секојдневие...

И те молам не ми цитирај западни капиталистички линкови..,ја не им верувам нима, чим лажеле за 69, лажат и за ова...

тепале некој при истражување, бич плиз кај нас ова е секојдневие...
Кај нас осудуваат на смрт, после признавање изнудено со тепање?
Ти се покажуваат извештаи за смртни пресуди, се правиш дека не ги гледаш, па спинуваш нешто...

Што не се вратиш во школата за тролање? Во тролање полош си и од што си во дискутирање (а не верував дека е тоа можно).

Дојдовме до степен, да одредени ликови ги негирааат фактите за спонзорството на тероризмот од страна на заливските земји и нивното непочитување на основните човечки права.... еииии, со ова темпо за 1-2 години ке тврдите дека и ИСИЛ е умерена опозиција во Сирија ама е погрешно сфатена и перцепирана од страна на Западот.... Лудница!!!

^^
И дека сечењето глави е нормална и прифатлива „метода“ за усогласувањето на несогласувањата. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom