Мигрантите низ Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата GoD.HateUSaLL
  • Време на започнување Време на започнување
како треба да застанат? да ги осудат радикалните? ги осудуваат, има примери мал милион, и од индивидуалци, и од организации. да објават војна на исис? сите држави на блиски исток имаат објавено колку што знам. што треба да направат? или еве да парафразирам, што правиш ти, а што умерените не го прават а треба да го прават?

http://www.dailymail.co.uk/news/art...yelled-knife-fool-threw-bottles-attacker.html

стварно не ми е јасно како сеуште е потребно да се објаснува разликата меѓу муслиман и исламист.

Да не треба вака да застанат:

isis_support_in_indonesia800.jpg

https://jafarkirana.wordpress.com/2014/04/21/suporter-isis-di-indonesia/

На Балканот има 400 илјади следбеници на ИСИС – БиХ е лидер

http://kumanovskimuabeti.mk/na-balkanot-ima-400-iljadi-sledbenici-na-isis-bih-e-lider/

Последно уредено:
@toy soldier колку од Блиски Исток им имаат објавено војна на С. Арабија, Катар и остала багра? Ги осудиле. Бре! Ууууу....аааа вие сте тииииииит и толку? Ако е тоа борба... Затоа напишав неколку страни назад: сите мигранти СЕ исти! Затоа што не прават (тие различните) ништо против проблематичните. А први се (исто "мирните") во дигање џева кога полиција ќе уапси или убие "проблематичен. Ист (буквално) е начинот на однесување и на Албанците кај нас. Имаш "мирни и немирни". Не прават ништо да ги средат олошите во своите редови, ама кога полиција ќе ги "грабне" одеднаш се гласни, како тоа биле "третирани" во државата. И замисли... И "нашиве" и овие пред граница се муслимани. Е, ај сега кажи дека не се исти курац, па и исто паковање?

како треба да застанат? да ги осудат радикалните? ги осудуваат, има примери мал милион, и од индивидуалци, и од организации. да објават војна на исис? сите држави на блиски исток имаат објавено колку што знам. што треба да направат? или еве да парафразирам, што правиш ти, а што умерените не го прават а треба да го прават?

http://www.dailymail.co.uk/news/art...yelled-knife-fool-threw-bottles-attacker.html

стварно не ми е јасно како сеуште е потребно да се објаснува разликата меѓу муслиман и исламист.
Мене ме интересира колку мал процент од муслиманите се "исламисти"?
А "исламистите" не ли се муслимани?
Исто така каков процент од умерените смета дека ставовите на вистинските муслимани (кои ти ги нарекуваш исламисти) се неправилни?

Одговорете ми, ве волам, на овие прашања директно, без многу филозофирање.

како ве игра, то чудо нешто. Али ај форум е, па замарајте се со него и да му докажите ќе промените нешто.

Не дека јас ќе променам.
:coffee:

Исто така каков процент од умерените смета дека ставовите на вистинските муслимани (кои ти ги нарекуваш исламисти) се неправилни?

Исламистите ти се уствари христијани, православни. оти не сфаќаш?

не знам колку е точниот процент, но сигурен сум дека мојата проценка е многу поблиску од вашата дека сите до еден сакаат шеријатски закон и да ја пијат крвта на христијаните.

и да, исламистите се муслимани. и што со тоа. некои кучиња имаат беснило. нема да ги убиеме сите кучиња поради тоа.

не знам колку е точниот процент, но сигурен сум дека мојата проценка е многу поблиску од вашата дека сите до еден сакаат шеријатски закон и да ја пијат крвта на христијаните.

и да, исламистите се муслимани. и што со тоа. некои кучиња имаат беснило. нема да ги убиеме сите кучиња поради тоа.
Одговори ми на две прашања.

1. Дали куранот оправдува џихад?
2. За да бидиш муслиман, дали треба да го почитуваш куранот?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

... да, исламистите се муслимани. и што со тоа. некои кучиња имаат беснило. нема да ги убиеме сите кучиња поради тоа.

Затоа убијте ги тие со беснило, за да не ве убие остатокот од светот сите до еден ;)

Одговори ми на две прашања.

1. Дали куранот оправдува џихад?
2. За да бидиш муслиман, дали треба да го почитуваш куранот?

со ваква апсолутистичка логика се служи и исис:) не е се црно и бело. дефиницијата на коранот за џихад не е јасна, а за да бидеш муслиман не мора да го почитуваш коранот буквално и до запирка.

со ваква апсолутистичка логика се служи и исис:) не е се црно и бело. дефиницијата на коранот за џихад не е јасна, а за да бидеш муслиман не мора да го почитуваш коранот буквално и до запирка.
B_B7WsyU0AAdsR3.jpg

Ај малку да расчистиме шо е апсолутно а шо е релативно овде.

1. Она што е напишано велиш дека не е црно и бело.
2. Викаш не го почитуваш комплет, ама си 100% муслиман.

не е до книгата, до читателот е.

Ај малку да расчистиме шо е апсолутно а шо е релативно овде.

1. Она што е напишано велиш дека не е црно и бело.
2. Викаш не го почитуваш комплет, ама си 100% муслиман.

што е тоа 100% муслиман? на попис те прашуваат колку проценти си некоја религија? што е 100% христијанин тогаш?

не е до книгата, до читателот е.

што е тоа 100% муслиман? на попис те прашуваат колку проценти си некоја религија? што е 100% христијанин тогаш?
Си или не си?

Mслиманите се терористи

Иако терористичките главни бази им се сместени на Блискиот Исток, Исламската држава има многу приврзаници во Европа.

Само на Балканот има голема база на симпатизери на Исламската држава во која спрема некои проценки се над 400.000 луѓе, иајавил претседателот на Компанијата за стратешки анализи од политички ризици во југоисточната Европа, Гордон Н. Бардош.

Според него најмногу приврзаници на ИСИС има во БИХ.

„Со оглед на новите бројки, не е изненадувачки дека резултатите на одредени студии покажуваат дека по глава на жител најголем број на доброволци за Исламската држава и другите исламистички движења во Сирија и Ирак доаѓаат баш од просторите на БиХ, Косово и Албанија” – наведува Бардош во авторскиот текст за „Политика“.

Tој вели дека симпатизерите на Исламската држава планираат да направат голема пропаганда и да изградат сопствена инфраструтура, да се регрутираат нови припадници и да се планираат големи напади со цел да сее страв на Балканот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom