- Член од
- 8 октомври 2007
- Мислења
- 4.680
- Поени од реакции
- 8.511
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Едно не е јасно. Ако се пропуштаат „само“ бегалци од Сирија, Ирак и Авганистан каде мислат да ги сместат? Сирија има 20 милиони жители, Авганистан и Ирак по 30 милиони, сите три држави заедно 80 милиони што е огромна бројка. Ако вака се продолжи Западна Европа каква што ја знаеме ќе престане да постои.
http://www.zeit.de/politik/deutschland/2015-11/anti-immigrant-violence-germany
Да прашам нешто да сите на темава. Мене чисто ме интересира луѓето како размислуваат. Само не ми одговарајте со доскочици сарказам и сл, оден сум веќе во wc.
Дали Македонија треба да ги прими христијанските бегалци од Блиски Исток? Збориме само за православните христијански бегалци. Пољаците и Словаците веќе се изјасните позитивно за нив.
Ова нема врска со фактичката состојба денес.Muslim 87% (official; includes Sunni 74% and Alawi, Ismaili, and Shia 13%), Christian (includes Orthodox, Uniate, and Nestorian) 10% (includes Orthodox, Uniate, and Nestorian), Druze 3%, Jewish (few remaining in Damascus and Aleppo)
излегува дека над 1,5 милиони се христијани од повеќе цркви, мислам гркоманска црква има таму, ерменеска и слично
Според мене 2 фактора се клучни за одговор на ова прашање.Да прашам нешто да сите на темава. Мене чисто ме интересира луѓето како размислуваат. Само не ми одговарајте со доскочици сарказам и сл, оден сум веќе во wc.
Дали Македонија треба да ги прими христијанските бегалци од Блиски Исток? Збориме само за православните христијански бегалци. Пољаците и Словаците веќе се изјасните позитивно за нив.
Вистинското прашање што треба да се постави, зошто нема православни христијани меѓу бегалците од Сирија и Ирак, иако се тие едни од најзагрозените во Сирија. Јас единствен случај на православни Христијани бегалци што сум слушнал е тие што ги удавија во Средоземно море пред неколку месеци нивните „колеги“ бегалци од муслиманска вероисповед.Да прашам нешто да сите на темава. Мене чисто ме интересира луѓето како размислуваат. Само не ми одговарајте со доскочици сарказам и сл, оден сум веќе во wc.