Мигрантите низ Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата GoD.HateUSaLL
  • Време на започнување Време на започнување
Мислиш Мариглен Демири ??

Да да, Магелан.

Истите фаци кои го уништија СП (за кои предупредував), значи членови на Ленка, Солидарност, Хелшински итн.

Јас (не само јас туку и фамилијарно) сум левичар и либерал, овие не се само така се представуваат инаку си работат за нивната кауза.

Инаку не се сите платени туку само поголемите фаци кои не се експонираат. Тие помалите, кои се експонираат имаат психолошка потреба да го прават ова (обично такви сум шамарал порано), мора да си докажат дека се корисни за општеството и дека може да сменат нешто - со еден збор дека се вредни.

Тоа не го тресам на памет, со некои се познавам лично, другите се другари на мои другари или познаници - мал е светот. Сите ги делат истите симптоми - лузери.

Последно уредено:
Нема таму многу хумани луѓе. Има луѓе што тераат агенда.

Супер си е Габриела. Проблемот е во нејзиното друштво. Не може да очекуваш нормален развој, ако треба да бара мигранти за да си задоволи основни биолошки потреби.
треба овде да дојде Габриела, да научи што е вистинска хуманост и да ги задоволи биолошките потреби:)

ајде сега ако може имам неколку прашања, што никако не можам да си ги одговорам, па ако може некој просветлен и отпорен на либералните пропаганди од странските служби да каже,

1. по што се разликува исламскиот фашизам на исис од конвенционалниот, експониран на овој форум и со кој според повеќето ликови овде, треба да се гордееме.

омраза - check
повик на насилство - check
генерализација - check
желба за сегрегација - check
перцепција на групна супериорност - check

можеби се лажам, поправете ме, ама мене исто ми делуваат.

2. дали е морално исправно поради делата на малцинство, да биде казнето мнозинство кое нема допирни точки со малцинството, освен што има иста боја на кожата и го дели името на истата религија, а не и интерпретацијата.

(и ова може да се сфати во контекст на фашизмот, како еден од неговите главни постулати. односно, фашизмот го доведува во прашање универзалниот еквилибриум на моралните норми, преку претпоставката дека сосе сувото треба да гори и суровото.)

3. дали (ако одговорот на претходното прашање е да), хипотетички не би требало да се има етички проблем со детонирање на нуклеарки на блискиот исток, односно селективното бирање цели со цел да се избегнат цивилни жртви е погрешна политика.

4. дали нуклеарка би го решила на долг рок проблемот со радикалниот ислам, и ако не, што би било решението. на долг рок значи.

(прашањата некако ми произлегоа консеквентно едно од друго)

фала многу за одговорите.

треба овде да дојде Габриела, да научи што е вистинска хуманост и да ги задоволи биолошките потреби:)

ајде сега ако може имам неколку прашања, што никако не можам да си ги одговорам, па ако може некој просветлен и отпорен на либералните пропаганди од странските служби да каже,

1. по што се разликува исламскиот фашизам на исис од конвенционалниот, експониран на овој форум и со кој според повеќето ликови овде, треба да се гордееме.

омраза - check
генерализација - check

2. дали е морално исправно поради делата на малцинство, да биде казнето мнозинство кое нема допирни точки со малцинството, освен што има иста боја на кожата и го дели името на истата религија, а не и интерпретацијата.

(и ова може да се сфати во контекст на фашизмот, како еден од неговите главни постулати. односно, фашизмот го доведува во прашање универзалниот еквилибриум на моралните норми, преку претпоставката дека сосе сувото треба да гори и суровото.)

3. дали (ако одговорот на претходното прашање е да), хипотетички не би требало да се има етички проблем со детонирање на нуклеарки на блискиот исток, односно селективното бирање цели со цел да се избегнат цивилни жртви е погрешна политика.

4. дали нуклеарка би го решила на долг рок проблемот со радикалниот ислам, и ако не, што би било решението. на долг рок значи.

Добро ти читаш ли меѓу редови?Како е можно кога се на територија на Грција која е членка на ЕУ да бараат влез на наша граница за да бидат во ЕУ,во која ние не сме членки.Тоа е малоумно,барем кажете им ја вистината.И каде бевте кога се војуваше во Украина,зошто тогаш не помагавте на тие цивили.Баш многу ве заболи за овие муслимани,кои доаѓаат дури од Мароко,Бангладеш,Алжир,Нигерија на наша граница.Има и пократки патишта.Народот треба да одлучи дали сака да ги прими овие,државата е негова сопственост.Никој нема право насила да влегува ниту да каменува по полицијата,бидејќи самото тоа по себе е тероризам.Јас да дојдам на твојата врата во куќата и да барам насила да влезам,дали е тоа исправно,без разлика дали сум бездомник,куќата е твоја и ти одлучуваш дали ќе ме примиш.

Последно уредено:

Gabriela Andreevska
Slobodan profilov e sozdaden isklucivo za begalcite i povrzuvanje so aktivisti (megju koi i mnogu internacionalni aktivisti) Bidejki tie zboruvaat angliski, se sto postiram ke bide na angliski. Isto taka, se sto postiram se levicarski postovi, ako slucajno sum prifatila nekoj desnicar vo prijateli - slobodno neka se brisat sami, nemam vreme da gi brisam. Jas ne sum makedonka i nemam nikakvo poznavanje od nacionalen identitet. Pozdrav.Like · 4 · November 26 at 1:11pm
Прегледај го приврзокот 133945
Не треба повеќе да говориме за оваа особа.По ова што го прочитав,исто како да излегла од калапот на Фрчковски кој не му смета да има и Премиер Албанец или како Зајо кој отворено кажува дека би бил задоволен ќерка му да учи албански јазик или оној Геро шашавиот кој јавно пишува дека посакува федерализација на Македонија.Тоа е,Македонија отсекогаш страдала од овакви изроди,гомнени фигури кои не личат на човечки суштества,кои на оваа држава и го копаат гробот,само да ги остварат своите бедни цели за власт.Да не дозволиме да дојде до крах на оваа држава,ова е смислен план за дестабилизација на Балканот со измена на демографската структура.
Може да се најде некој да и го хакне профилов на фб и да и го избрише !?!? За почеток мислам дека би било добро решение бар емигрантиве да не бидат благовремено известувани за слабостите на полицијата.

Може да се најде некој да и го хакне профилов на фб и да и го избрише !?!? За почеток мислам дека би било добро решение бар емигрантиве да не бидат благовремено известувани за слабостите на полицијата.
Не е само она ги има многу.Најжалосно е што сега помеѓу сите нив се истопија разликите.Сега сите тие се рамноправни и Албанци и Грци и нашиве соросоиди,сите со единствена агенда,за дестабилизација на Западен Балкан,заради што ние ќе го извлечеме подебелиот крај.

Прошло тоа време за нејзе. Сега и се останати само фрустрациите и омразата кон Македонци.
Едниот ја напаѓа, другиот ја штити заедницата.
На никого не му е гајле што е морално исправно, во моменти кога е нападнат. И нема суво и сурово, има мое и туѓо.
Има практичен, нуклеарни експлозии на Блиски Исток би повлекле реперкусии и врз Европа како прво, и би ја намалило побарувачката за конвенционално оружје.
Не. Промена на свеста на тие што практикуваат ислам. Моментот кога ќе сфатат дека Куранот е збир на приказни, а не книга на закони, тогаш би имало решение. Ама тој момент е предалеку.

Девојкава нема никаква реална моќ. Ништо не може да направи. Нека си го тера таа филмот, не и го ранете егото.

Не е само она ги има многу.Најжалосно е што сега помеѓу сите нив се истопија разликите.Сега сите тие се рамноправни и Албанци и Грци и нашиве соросоиди,сите со единствена агенда,за дестабилизација на Западен Балкан,заради што ние ќе го извлечеме подебелиот крај.
Барем на нашиве дебили да им ги прекинеме контактите . За тие у Грција Златна Зора ке се погрижи. Па ке ги колат по улици.

Барем на нашиве дебили да им ги прекинеме контактите . За тие у Грција Златна Зора ке се погрижи. Па ке ги колат по улици.
Јасно ама тоа е цела хиерархија.Дури и Сорос да го нема повеќе,сепак сите нивни активности ќе продолжат.Тоа е цела мрежа распространета низ сите пори во општеството.Егзистираат дваесетина години во државава,требаше порано да се укинат активностите на НВО здруженијата.Насила ќе се дограбат и до власта.

омраза - check
генерализација - check

Според мене тоа што се случува во моментов е употреба на културолошката ретроградност која е централен дел на исламот за отстварување на одредени цели на многу поголеми сили.Главната цел е создавањето на константна нестабилност која повторно се јавува поради самата природа на исламот.

Ти зборуваш за некакви интерпретации на исламот како да има некаква разлика.Проблемот не се различните интерпретации туку проблемот е Исламот. Религија која реално има поминат рок веќе неколку векови но се одржува на апарати зошто е корисна за одредени држави.

Решението е да се тргнат тие држави кои го користат исламот како оружје и да се остави природата да си продолжи по својот тек.

Последно уредено:

Kaј мигрантиве нема индивидуализам, туку колективна свест. Индивидуализмот таму не вирее. Ако некој се осмели да промовира индивидуалност и самостојно размислување, тој истиот ќе биде маргинализиран, исфрлен или дури и ликвидиран од заедницата на која ѝ припаѓа.

Впрочем, како Албанец ти тоа треба добро да го знаеш. Албанците не најдоа за потребно да протестираат зошто немаат водовод, зошто немаат канализација, зошто улиците им се ракопани и калливи, зошто во Арачиново никој не се сети да изврши дератизација па се појави туларемија, не протестираат зашто Чаир не е урбанизиран и личи на африканска населба, не протестираат зошто Тетово нема вода за пиење и е еден од најзагадените градови во светот, не протестираат зошто се сече шумата над Тетово што може да доведе до лизгање на земјиште со многубројни човечки жртви, не протестираат зошто албанските средношколци во Куманово учат во дотраена монтажна зграда, не протестираат зашто многу скопски албански села немаат јавен превоз, не протестираат зошто немаат мостови, тротоари и за многу, многу други работи.

НО ЗАТОА СИТЕ АЛБАНЦИ СЛОЖНО ПРОТЕСТИРАА за ослободување на убијците на децата од Смилковското Езеро и за ослободување на обвинетите за случајот Мавровски работници.

Ниту еден Албанец не слушнав да рече дека обвинетите за случајот Смилковско Езеро се виновни и дека треба да им се суди, ниту еден Албанец не рече дека обвинетите за случајот Мавровски работници не треба да бидат ослободени, ниту еден Албанец не слушнав да каже дека УЧК треба да понесе командна одговорност за Карпалак итн.

Исто и со мигрантиве. Малцинството прави недела, а преостанатите (мнозинството) само преќутно одобруваат.

Некој има чуено за типов до сега !?!?
12341048_10201161183948122_558003321087364886_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom