Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Поточно сите земји што имаат белечко мнозинство се под притисок за да примаат обоени емигранти. Така да целава оваа работа е и анти-белечка освен анти-христијанска и анти-европска. Примарната цел е да се создаде и во Европа ``melting pot `` како што е САД.Зошто да цркнат? Не гледам како ќе цркнат . Сиријците не доаѓаат од воените жаришта. Доаѓаат од бегалските кампови во Турција, каде што има мир, храна вода и покрив на глава. Моментот кога решиле да ги напуштат тие бегалски кампови и да се упатат кон Европа станале економски мигранти кои сакаат на диво и нелегално да поминат граница т.е криминалци.[DOUBLEPOST=1447917603][/DOUBLEPOST]
Тие се тие двојни стандарди. Саудиска Арабија, Катар, Сомалија, Кореја или Јапонија имаат право да ги затворат границите и сите се океј со тоа . Сите ќутат никој не ја критикува Арабија и не бара од нејзе да ги отвори границите. Ако не се бара од Саудиска Арабија зошто да се бара од некоја рандом Европска земја?? Една христијанска земја ќе проба да ги затвори границите и во јавноста почнува масовна хистерија за дискриминација и земјата почнува да се обвинува за расизам. Лавина од критики од сите страни. Било која неевропска земја да се огради, тоа е ок. Само евро-земја кога ќе почне да се оградува не е ок. Одма пиштите и вриштите. Затоа тврдам дека вие не сте солидарни, туку сте анти-европски настроени.
Овие шо мрзнат на граница се луѓе незадоволни од животот во Пакистан, Иран и остали земји каде нема воена состојба. И сакаат да се товарат со оние што стварно имаат воена состојба и можеби немаат дом да се вратат. И сакаат тоа да го направат без никакви документи.ако сакаат да одат во Кина јапонија и јужна кореа, нека идат слободно, нивно право е. ваљда не идат пошто се далеку. и не сфаќам што е тоа прокламирање на друга религија. не гледам овие на граница да прокламираат некаква религија, гледам луѓе што им е преку такво од тоа да живеат во срање од општество. тотално дебилна е логикава дека луѓево проаѓаат низ свашта само за да донесат ислам тука. да им беше толку убав животот јер ислам ќе си останеле дома. и да, идејата за Европа е еднаквост без разлика на вера и раса, тоа потекнува од втората светска војна. тоа е мојот идентитет, и ме боли кур за тоа Европа да остане чиста бела и христијанска.
овие што мрзнат на граница убиваат по 150 цивили во една вечер? мора да се нашиве џандари сите до еден рамбо кога овие монструми ги држат во строј на граница. ех генерализации...
енивеј, не се секирајте, тука сме ние 'либералите', што и да е тоа. ваљда тие коишто не ги делат останатите на по човек и помалку човек, врз база на религијата. или тие што мислат дека не се сите муслимани исис. како и да е, тука сме и ќе бидеме тука, кога ќе треба да се решава за иднината на оваа земја и овој континент. поздрав од Дарко Рундек
ako želiš da se građanin osjeća ugrožen
zatrpaj ga informacijama o opasnosti i reci
u ime tvoga dobra ombre tu su norme, standardi, zakoni
porezi, kvake
ispred svake zgrade kamere, alarmi, zaštitne rampe
rame uz rame s policijom oni nas čuvaju i štite od lopova
pomahnitalih masovnih ubojica, terorista, džihadista
pogledaj novine, zidove i portale
i bit će ti jasno brale
da
ima ih ima ih ima ih ima ih ima ih ima ih ima ih ima ih ima ih
u Africi, Aziji i Južnoj Americi dobra demokracija nikako da pusti korijenje
u strahu od lokalnih tirana
naoružanih grupica koje otimaju što ih je volja, uplašeni i siromašni
jure prema našoj sigurnosti i obilju
da ih otmu
ili dobiju
to nisu ljudi kao mi
ne ne
to su primitivni, neuki, malo tupavi
ali bez skrupula
donose nam opake tropske bolještine
ako sretneš nekog takvog
obavijesti me
jer ima ih ima ih ima ih ima ih ima ih ima ih ima ih ima ih ima ih
Бла, Бла, Бла
И јас организирав и испратив 22 000 од тука да ви прават нереди, па друг пат мислете му ја дали ќе ме пцуете и вреѓате.![]()
Џабе му кажуваш и објаснуваш, милион пати му е надробено и изџвакано досега на темава,ама тоа тоа црпката неговаа не сфака...Слушај ваму... Македонија како самостојна држава има секакво право да затвори граница кога низ неа сакаат да поминат луѓе без лични индетификации. Тука нема сожалување и такви слични либералистички глупости (ма да ти не си либералист, очигледно е). После она вчера што се деси на граница, кога членови на армијата беа повредени од мигрантите, треба да бидеш среќен што сеуште се живи и здрави тие што кампуваат таму. Во секоја нормална земја ваквите што напаѓаат армија на една суверена и независна земја одма ги покосуваат со земја. Република Македонија и премногу им дозволи на мигрантиве да прават што сакаат на граница, а ова со поставување на оградата е само еден чин како побезболно да поминат тие мигрантите што кампуваат таму... ма да имаме повредени од НАША СТРАНА.
Значи едноставно е, една земја затвара граница на луѓе кои не носат никакви лични документи со себе. Со "Амин" одозгора се пропуштаат само оние луѓе кои вистински доаѓаат од места во кои моментално се води војна.
Не ме интересира каде сакаат да одат тие луѓе, во Европа, Канада, Австралија, Свирипичино... се додека културно не поминат граница како што е редот, нема влагање за нив.
Турција ги пушти, Грција ги пушти, еве ние не пуштаме... а и во случај да ја отворевме широко границата, можеби ќе се десеше Србија, Босна, Хрватска или Словенија да ги затворат нивните граници, со што на оваа територија ќе се трупаа бегалци, а реално Македонија нема никакви услови да прими толку луѓе да живеат (па макар и на одреден период) овде. Досега Македонија прими парична помош за мигрантите само од Италија, и тоа беше некаква ситна цифра на пари, за разлика од другите членки кои примаа милиони и милиони за справување на бегалците... едноставно кажано се сам паѓа на наш трошок.
И многу важен факт кој ти несакаш да го разбереш е дека тие одозгора побараа само да се пуштаат мигранти кои доаѓаат од земјите во кои моментално се води војна... сите други (таканаречени "Економски Мигранти") ќе мора да се вратат назад. Да се поминуваше така граница како од шала, јас одамна ќе бев фатил патот во Германија, Белгија, Италија итн... ама гледаш не е се така едноставно.
Крај на приказната... колку побрзо тоа го сватиш, толку подобро за тебе.[DOUBLEPOST=1448782475][/DOUBLEPOST]
И потоа ќе плачиш по туѓи профили и ќе кинеш коси![]()
Нема поголеми дебили од Грците што коментираат по интернетов. Може атомска бомба да падне, и ако некој пише Македонија, ќе се најде некој дебил да врати - Ок, за атомската бомба ама тоа не е Македонија.
И јас сум го забележал истото. За ова што се случува на јужната граница ни доаѓа подршка од националистите од цела Европа. Само некој грчки трол ќе се најде да истрола и исхејта, затоа што они Солун и името го чуваат на Фејсбук со тастатура. Претежно пољаци, руси и унгарци ги замолчуваат и нас не подржуваат. Што се разбира на нас ни оди во прилог , затоа што на европската јавноста и се креираат симпатии кон нас и се развива силно про македонско расположение, а грците ги доживуваат како аутистични деца со благи напади на паника вработени во некој фрик циркус.Остајте ги нека се бламираат, не реагирајте на нивните провокации. Несвесно ни прават услуга .Да да, на сите коментари кога станува збор за Македонија со мигрантиве сите, Британци, Германци, Полјаци, Французи, Унгарци итн. кажуваат Македонија, и ќе се најде некој Грк и ќе почне да соли памет дека тоа не е Македонија, туку ФИРОМ, а Македонија е грчка провинција со главен град Солун. Така да истите ќе го нападнат и ќе му кажат каде му е местото.
кој те ебе, можеш уште 22000 да пуштиш.И јас организирав и испратив 22 000 од тука да ви прават нереди, па друг пат мислете му ја дали ќе ме пцуете и вреѓате.![]()