Poenta e deka od 75000- 49 lica resile da ostanat za da ja destabiliziraat makedonija...i da ne poturchat nas...!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Poenta e deka od 75000- 49 lica resile da ostanat za da ja destabiliziraat makedonija...i da ne poturchat nas...!
77,000 лица искажале намера за поднесување на барање за признавање на право на азил, и за тоа им е дадена соодветна потврда. Значи, 77,000 лица имале намера да побараат азил во државава.Poenta e deka od 75000- 49 lica resile da ostanat za da ja destabiliziraat makedonija...i da ne poturchat nas...!![]()
Ако им се случи тоа на големите европски држави, светот ќе не заборави дека постоиме. Ќе си имаат големи проблеми дома што на никој нема да му е гајле за нас. И така нас може да не поделат одма.Туку, околу потурчувањето, прво сакам да ги потурчат Шведска и Германија. Сакам да им депортираат 500 милиони Ахмеди во Германија, 500 милиони во Шведска. Онака, пошто се ретардирани и лицемерни ѓубриња.
Дај боже да нè заборави светот, да можеме на раат да го излечиме канцерот наш насушен.Ако им се случи тоа на големите европски држави, светот ќе не заборави дека постоиме. Ќе си имаат големи проблеми дома што на никој нема да му е гајле за нас. И така нас може да не поделат одма.
Така да пази што посакуваш![]()
Multikulturata i nejzineite pridobifki!Дете на мигрант тепа германче во Грманија без причина.Исто како нашиве терористи.Ах бе Меркел,едно магаре да ти го бапне за среќа,ќе ви треба како што тргнало.
http://infomax.mk/wp/?p=38194
Ок, фер се прифаќа. Но сега јас те прашувам каков став имаш во врска со мојата забелешка, анализа, констатација или како сакаш наречија. Или по нашки ми држи вода муабетот или тресам зелени. Баш би сакал да прочитам што ти мислиш околу ова со оглед на најновите настани, изјави, дешавки?Абе ништо јас не реков, само прашав.
А замисли Германија им ја затвори границата, а пред Германија, Унгарија и ако продолжи вака голем дел ќе останат на Балканот, фрустрирани. Бајаги фрустрирани пошто очекувањата им се бајаги големи. Па и тие што ќе стигнат у Германија ќе бидат исто така фрустрирани.Кратка репортажа од самиот извор на мигрантските бранови. Ќе ви одговори некои прашања за тоа од каде и како тргнуваат добар дел од мигрантите.
Превод:
„Овде не гледаме светло на крајот на тунелот“, ни велат луѓето од бегалскиот камп во северен Ирак. Нема иднина и надеж во старите огништа. Новата цел им е Германија.
- „Мојот син е веќе таму, само што телефониравме. Добил пари и стан, Германците ќе ни изградат куќи, ми кажа. Наскоро сите ќе одиме.“
Десетчленото семејство „знае“ за германската гостопримлива култура од известувањата на арапските вести кои ги прават очекувањата за Германија безгранични.
- „Мојот 14-годишен се спрема за пат. Тој има најголема шанса, малолетниците не ги депортираат од Германија и можат да ја повлечат цела фамилија. Така слушам на вестите.“
Фантазии без крај. Уште полошa е состојбата со снабдување на камповите, ако ОН не ги подмират трошковите уште стотици илјади ќе сакаат да си одат. Но не мора да биде така, тврди Ферад ал-Атруши, гувернер на Дохук. Скоро еден милион бегалци живеат во неговата провинција.
- „Кога би имале само 10% од парите што вие би ги потрошиле за сместување на бегалците во Германија би можеле да ги подобриме условите овде така што никој нема да мора да се исселува во Европа.“
14-годишникот веќе ги спакува своите работи. Семјството веќе ги продаде својот автомобил и накитот за да имаат пари да му го платат патот на момчето. За него нема враќање. За луѓетo од овој камп Германија е ветената земја. Илјадници веќе тргнаа, многу седат на спакуваните куфери, уште десетици илјади ќе доаѓаат. Ова е мигрантски бран од скоро незамислива димензија.
E pa dobro,toa sto go mislev mi go potvrdi,znaes kolku hristiani ziveat vo arapskiot svet,da li si bil nekogas vo siria,egiper,irak,liban pred vojnite pa da vidis kajo ziveat hristianite,e pa koga ima vojna ne se birat zrtvite,kao drugo treba da svatis deka ovie raboti ne gi pravat ni mualimanite ni hristianite,nego tie sto se kriat pozadi verite a vo realnosta se ateistite sto ubivat,kradat i vinata ja prefrluvat na drugite,izgleda ova ne si vo moznost da ja svatis,ne ti raboti klikerot,da si mi ziv i zdarvДа,ми смета.И тоа многу.Додека во муслиманските земји забрането е дури и крст на врат да носиш,муслиманите за десет души бараат џамија во христијанска земја.А кога ке се доселат и ќе станат мнозинство аутоматски христијаните добиваат старус доселеници а муслиманите староседелци.Ај кажи која друга религија убива луѓе поради вера?Дали христијаните или будистите се закануваат дека ќе го преобратат светот во нивна вера?Сега или постот е глуп или некој е глуп што стварно не може да свати.
Како живееја Христијаните во Египет?E pa dobro,toa sto go mislev mi go potvrdi,znaes kolku hristiani ziveat vo arapskiot svet,da li si bil nekogas vo siria,egiper,irak,liban pred vojnite pa da vidis kajo ziveat hristianite,e pa koga ima vojna ne se birat zrtvite,kao drugo treba da svatis deka ovie raboti ne gi pravat ni mualimanite ni hristianite,nego tie sto se kriat pozadi verite a vo realnosta se ateistite sto ubivat,kradat i vinata ja prefrluvat na drugite,izgleda ova ne si vo moznost da ja svatis,ne ti raboti klikerot,da si mi ziv i zdarv