Might & Magic: Heroes VI

• Креатор на темата Креатор на темата StormRage
  • Време на започнување Време на започнување
S

StormRage

Гостин
Значи нема кој не играл Heroes III според мене нешто најбесно во рпг и turn-based игрите досега... 4ката ја усраа, 5ката ја играв малку иако беше бесна а 6кава изгледа најдобро досега, многу работи сменати, гејмплејот е менат многу барем од то на јутјуб, нови војски... шо не:

трејлер:vozbud:

чекаме да видиме :) (само ќе треба и бесен компјутер колку шо е бесна играва :) )

Играва има приказна или е нешто во стилот на Civilization игрите каде сам си го креираш текот на настаните...

Не знам дали и колку ќе ја биде 6-кава. Од четвртиот дел, кој беше с*ање, некако серијалот почна да се движи во погрешна насока. Петтиот дел беше подобар, ама не ја надмина легендарната тројка, иако беше светлосни години визуелно понапреден, т.е. создаде поголем простор за реализација на замисленото. Прочитав некаде, дека сега ќе имало само еден (можеби два) ресурс кој ќе ги замени сите други од поранешните игри (железо, дрво, жива, кристали, злато, сулфур, скапоцени камења) што многу го упростува целиот развоен систем во играта и може да се покаже погубно за игривоста на истата.

Играта има кампањи (значи приказни) и рандом мапи. Е сега, не би ја споредувал со Civilization, оти се доста различни (а исто така, Сид барем досега не ме разочарал со неговиот серијал :smir:)

Порано се играа turn based игри пошо слаби беа компјутерите.
Пројде тоа време.

Пројде тоа време.
Апсолутно не се сложувам. Играњето на turn-based стратегии нема никаква врска со слабоста на нечив компјутер, туку со личните афинитети на играчот.

Апсолутно не се сложувам. Играњето на turn-based стратегии нема никаква врска со слабоста на нечив компјутер, туку со личните афинитети на играчот.
Демек Heroes of Might and Magic сеа би ја играл некој помлад гејмер додека има динамични акциони игри на располагање?
My ass...според мене обичните активни RPG игрици го убија овој жанр за младата публика (and those are the ones that count (pay))
да сакам тактички игрици ќе играм RTS.

Демек Heroes of Might and Magic сеа би ја играл некој помлад гејмер додека има динамични акциони игри на располагање?
My ass...според мене обичните активни RPG игрици го убија овој жанр за младата публика (and those are the ones that count (pay))
RTS и turn-based стратегиите претставуваат сосема различни предизвици. Вториве не се реликти на друго време, туку се различни жанрови. И ден денес има многу нови turn-based наслови кои имаат своја публика, и во електронскиот и во аналогниот свет.
MTG on-line знаеш колку пари прави?

RTS и turn-based стратегиите претставуваат сосема различни предизвици. Вториве не се реликти на друго време, туку се различни жанрови. И ден денес има многу нови turn-based наслови кои имаат своја публика, и во електронскиот и во аналогниот свет.
MTG on-line знаеш колку пари прави?
MTG e card game и механиката е тотално поразлична од Heroes, дури и поинтересна според мене

MTG e card game и механиката е тотално поразлична од Heroes, дури и поинтересна според мене
Никој не ги споредува двете, кои се различни игри.
Меѓутоа MTG online е воедно електронска turn based стратегија.
Имаше многу обиди да се направи и RT форма. Уште во деведесетите Acclaim за PS и PC направи RTS верзија. А денес направија и полу RT облик, наречен Duel of the Plainswalkers. Имаше и повеќе електронски конверзии во оригинална turn-based форма. Site RT обиди пропаднаа вклучувајќи го и последниов. Осатнатите имаа некаков успех (секако MTG on-line играта e тука како uber-успешна).

Знаеш што се Grognard-и?
Тоа се фрикови за воени стратегии. Никој grognard кој држи до себе не би играл RT стратегии.

Не ти држи вода тврдењето дека RTS е иднината и сегашноста, а turn-based strategy е минатото. Тоа се различни поджанрови наменети за различна публика.
Грубо земено, RTS се поедноставни игрички за помлади играчи и поширока публика, а другиве се повеќе комплицирани игри за strrategy фрикови.
Велам грубо земено, затоа што HoMM е производ за пошироката публика и не влегува во хард-кор страт. наслови.

Инаку HoMM имаше некоја он-лајн верзија, наменета само за азијски пазар (пошто UbiSoft имаа некакви планови со друга слична трн бејсд игра за остатокот од светот и неќеа да дозволат преклопување со друг нивни производ - HoMM, на ист пазар).
Ме интересира дали некој знае дали конечно ја пуштија и за остатокот од светот?

...секако дека имаше можност и за играње од тука со помош на трикови со IP адреси ама тоа ме мрзеше да го правам.

Пројде тоа време.
еф не е баш за овде ама и Worms е turn based па сеуште се развива и се игра на големо. Ново слично на Heroes беше King's Bounty па серијалот сеуште се развива... значи сепак не се согласувам со тебе...

еф не е баш за овде ама и Worms е turn based па сеуште се развива и се игра на големо. Ново слично на Heroes беше King's Bounty па серијалот сеуште се развива... значи сепак не се согласувам со тебе...
се развива, шо значи од тоа време е
си го тера меракот
колку НОВИ игри знаеш шо се turn based е прашањето

Зависи до играчот. Ако играчот повеќе сака turn-based ќе игра такви ако не ќе игра ФПС или РТС. Јас ја обожавам играва а ја немам пробано 3ката (мн касно дознав за играва). Почнав да ја играм од 5ката и ме привлече. 6кава ми изгледа како подобра од 5ката ама сепак времето ќе покажи. Прочитав некаде дека ќе излегувала некогаш во Март.

се развива, шо значи од тоа време е
си го тера меракот
колку НОВИ игри знаеш шо се turn based е прашањето

А шо , ти само НОВИ игри играш ? ROFL.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom