Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Објасни ми што твојот телефон што и да е, е подобар од мојот Xiaomi?
Дали знаеш каква бленда има на пример?
Дали знаеш каква заштита на стакло имаш за тоа што го плаќаш?
Дали знаеш што процесор имаш на телефонот и колку реално ти треба таков процесор за нормална употреба?

Те молам просветли ме со твоите знаења Просветлителе најголем (после Кирил и Методиј)?
Воздигни ја оваа проста нација на повисоко ниво со твојата реч. Знам дека секој збор алтан ќе ти биде.

Коментари од типот iphone e najdobar, site zborat i jas ednostavno znam не се прифаќаат.

Поклони се и почни.
Океј, у право си, Жаоми е бољи од Ајфон и Самсунг :)

Не дека е подобар од нив, туку е најдобар избор за парите. За тие пари е класа над сите оние нови телефони што се продаваат и добиваш добар процесор и издржлива батерија.
Половен iPhone 6s и Galaxy S6 може да најдеш за 200-250 евра, ама стар три години и прашање е дали го има користено едно лице и издржливост на батеријата 3-4 часа сот и полнење на 12 саати.
Тоа ти е исто сега во 2018 година да купиш половен голф 4, а веќе во 2019 година се најавува 8ца :D

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

псисајд да не е ова , го снема нешто , ова друг акаунт ?

Целна група на Шаоми не се луѓе од типот имам 1000 евра за телефон ама не ми се дава. Целна група се луѓе со 200-300 евра за давање за нов телефон. И изборот му е да купи:
1. некој крш нов Самсунг од ниска класа
2. да ризикува со некоја повисока половна класа (а знаеме какви се половните работи во МК, не е ова германија) или
3. да земе солидно ново телефонче дупло подобро од она што го нуди самсунг за истите пари.
Имам два Шаоми телефона во фамилија, јас конкретно користам Редми ноте 3 две и пол години стар и работи перфектно уште е со фабричка батерија и го полнам преку една вечер.
Коа че имам 2000 евра плата (читај никогаш) ќе купам и јас некој телефон од 1000 евра, до тогаш фала им на кинезите. Да не беа тие сеа ќе си чукав глава со некој Ј3.

Koristam Xiaomi mi 6 veke edna godina i raboti povke od perfektno, edna maana nema, edna. Vakva fludinost sto ja nudi MIUI moze da ja sonuva Samsung da recime. Da ja sonuva. Kamerata e mnogu dobra, procesorot da ne zboram.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Камерите на редми сериите се лоши,сум ги користел редми ноте2/3мт/3сд/4мт/4сд/5 единствна мана им е камерата немаат оштрина/боја/длабочина како самунг/лг.
миуи има добри опции особено ми клаудод е ок,треба време од стандарден клин андроид корисник за да се навикне на миуи,секако имаат и маани али за тие пари се сосема солидни телефончиња:)

Камерите на редми сериите се лоши,сум ги користел редми ноте2/3мт/3сд/4мт/4сд/5 единствна мана им е камерата немаат оштрина/боја/длабочина како самунг/лг.
миуи има добри опции особено ми клаудод е ок,треба време од стандарден клин андроид корисник за да се навикне на миуи,секако имаат и маани али за тие пари се сосема солидни телефончиња:)
апликацијата за камера кај xiaomi е многу лоша, многу ги компресира сликите. со друга апликација, како на пример оваа Open Camera, сликите се многу подобри. фајловите од сликите се поголеми, ама и многу подобри се сликите.

Kako najbrzo da go otklucam i rutiram redmi 4 prime ? Ima miui 9 global. Imam nekoj star miui akaunt ne sum siguren dali so istiot akaunt moze povece telefoni da se otklucat. Da probam flyme da mu turam i gcam :) Epten ja sjebale rabotata so toa zaklucuvanjata, drkanac da go otklucis. Meizuto se rutira za 1 minuta samo so logiranje na flyme account so sto se pojavuva opcija root vo setingsite.

Ovie denovi gi gledam Xiaomi Redmi note 5A.
Edina razlika od Redmi 5A i Redmi Note 5A e toa sto Note ima Corning Gorila Glas 3, a modelot bez note nema, barem taka mi se cine na mene. Na nekoi makedonski sajtovi kako setek i neptun voopsto ne pisuva i specifikacija deka za Gorila Glas 3. Vo prodavnicite prodavaat nekoi si obicni stakla po 99 den. Vredat li tie uopste u smisol na zastita? Znae li nekoj dali modelite Redmi note 5A imaat zastitni stakla? u ponedelnik ke se odlucam kakov da zemam.

Океј, у право си, Жаоми е бољи од Ајфон и Самсунг :)
Проговоре и вистината го најде својот пат . Со факти, исцрпни анализи и аргументирани докази ја поткрепи својата теза и ги замолче устите на сите.

Обично мислење на интернет форум а со целата тежина на докторска дисертација. Рече ипхоне и би ипхоне. Рече Самсунг и би посер. Не ја испушти ни приликата да уфрли и една досетка во целата анализа (Жаоми)

О човеку мистичен, не те заслужуваме! О човеку мистичен научи не да живееме!

Зошто мислиш дека телефон се купува за фалење?

Се сведува на тоа дали можеш да си го дозволиш или не можеш. Ако не можеш, се тешиш со Xiaomi.
LOL. Se se sveduva na toa nedostatokot na nekoi mesta da se nadopolnuva so kupuvanje na skapi igracki i tesenje deka toa e toa.
:icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1530423843][/DOUBLEPOST]
Не дека е подобар од нив, туку е најдобар избор за парите. За тие пари е класа над сите оние нови телефони што се продаваат и добиваш добар процесор и издржлива батерија.
Половен iPhone 6s и Galaxy S6 може да најдеш за 200-250 евра, ама стар три години и прашање е дали го има користено едно лице и издржливост на батеријата 3-4 часа сот и полнење на 12 саати.
Тоа ти е исто сега во 2018 година да купиш половен голф 4, а веќе во 2019 година се најавува 8ца :D

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Fakt e deka skoro site so imat s7,s8 nonstop kukaat deka ni eden den ne im drzat telefonite i nonstop svetlinata im e nastavena na minimum za da oslepat, pri takov hyper duper amoled ekran so top bil za na sonce. Pa ne moze be qhd ekran, superbrz cpu i chipset, golema kolicina na ram i flash memorija da gi trpi mizerna 3000mah baterija. A da, powerbank po eden ili dva im e obavezna dodatna oprema.

Последно уредено:
Hehe, so 4000mah da bese i kusur ke imase 30%. :ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1530431100][/DOUBLEPOST]Interesna rabota kaj samsung flagshipovite, so e fintata ic da ne drzat eve i so 3000mah, dali e problemot so flagsipovite imaat qhd pa toa tolku da vlijae na pobrzo praznenje.

Kako najbrzo da go otklucam i rutiram redmi 4 prime ? Ima miui 9 global. Imam nekoj star miui akaunt ne sum siguren dali so istiot akaunt moze povece telefoni da se otklucat. Da probam flyme da mu turam i gcam :) Epten ja sjebale rabotata so toa zaklucuvanjata, drkanac da go otklucis. Meizuto se rutira za 1 minuta samo so logiranje na flyme account so sto se pojavuva opcija root vo setingsite.
Good luck with that

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom