Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
А што е разликата доколку земам телефон од Сетек или Анхоч со Хајсторе, Ве читам нешто со софтверот, гаранцијата ама не Ве разбирам?
Скоро сите препорадавачи кога ќе ги земат телефоните директно од Xiaomi, им ставаат свој модифициран РОМ наместо оригиналниот од Xiaomi.
Овој модифициран РОМ може да содржи програми за шпионажа, дополнителни програми што само ќе го успоруваат телефонот и слично.
Ако го купиш телефонот од Сетек или Анхоч, голема е веројатноста дека ќе дојде со ваков модифициран РОМ.
Од Hi Store ти доаѓа со оригинален РОМ од Xiaomi.
Во секој случај, со пребарување на Google можеш да најдеш начини како да го смениш РОМ-от.

Земав редми ноте 4 од хај конечно више и сеа знае некој како да ги средам нотификацииве? Кога ќе ми пише некој нешто ми дава звук но не ми искачаат на home screen

Оди на forum.miui.mk имам јас тема напишано точно на 3 места како се сетираат сите пермисии и нотификации. Миуи си има својс логика, одлична, една од најдобрите, но мора да се научи т.е. свати, после све е лесно за секунд.

Sent from my MI 5s

Дали може да се намести да се менува позадината со различни слики на одредени временски интервали на МИУИ 8?

Na deckite od histore svaka cast so navremeno namirisale kade i kako ke se dvizi pazarot za mobilni telefoni i gi zavitkale rakavite. I mene me cesase da pocnam da se zanimavam so prodazba i ponuda na high tech kineski zverovi, ama ne sum bas po tehnikata :) Se znaese odamna deka kinezite doprva ke pocnat da gi osvojuvaat pazarite, a moe predviduvanje e deka za kratko vreme samsung,lg,htc pa i apple ke gi snema od svetot na mobilnite telefoni. Nemaat ama bas nikakva sansa so kinezive, vo bilo koj cenoven segment.

Значи кој зема зема.

Овие од хај сторе ептен профи. Осет за бизнис левел - high-end professional .

@the_maker - шта речи више бе друже...
Незнам батка, јас сум по инфузии болен скоро цела недела, сега и со тецата трчам по клиники..
Пиши ми ПП сега да видам точно што и како..[DOUBLEPOST=1488030230][/DOUBLEPOST]
Земав редми ноте 4 од хај конечно више и сеа знае некој како да ги средам нотификацииве? Кога ќе ми пише некој нешто ми дава звук но не ми искачаат на home screen
Еве повели инфо:
За да работат нотификации без пречки на потребните апликации, покрај фабричките подесувања, треба да се подеси на следниве места:

1. Security - Permission - за секоја Апликација се пали најдоле Pop Up Window / во Аутостарт треба да се автоматски ставени, и таму да се види
2. Settings - Notifications & Status Bar - App Notification (за секоја се подесува по желба, и што сакате да ви прави). - Ова истото за секоја апликација посебно може да се подеси со ДОЛГО држење на некоја икона/preview кога ќе се отвори Recent Applications.
3. Кога ќе се отворат Recent Applications, SLIDE DOWN на некоја икона/preview на таа апликација и ќе се појави КАТАНЕЦ. Тоа значи дека се заклучува во меморија, и таму седи.

Значи едните подесувања се според Андроид системот за пермисии, вторите се за што и како да те известува, а третото е за процесот/апликацијата да резидираат во меморија.

Последно уредено:
a moe predviduvanje e deka za kratko vreme samsung,lg,htc pa i apple ke gi snema od svetot na mobilnite telefoni. Nemaat ama bas nikakva sansa so kinezive, vo bilo koj cenoven segment.

hKgEALa.gif

Ako pocnat nasive operatori (i tie vo stranstvo) na veliko da gi nudat xiaomi, meizu, oppo, vernee... vo nivnite postpejd paketi garantiram deka 99% od prodadenite telefoni ke bidat od ovie firmi. zastapnicite na samsung,lg,htc itn boga molat ova da ne se sluci. Ama toa e neizbezno, eve zapamti so ti kazuvam do 2020 barem 95% od pazarot ke go drzat kinezite, ako ne i 100%.
Samo koga ke go vidis noviot borderless mi mx sve e jasno, voda moze da im nosat ovie starive macki i da pocnat da se spremaat za krajot.

Последно уредено:
Ako pocnat nasive operatori (i tie vo stranstvo) na veliko da gi nudat xiaomi, meizu, oppo, vernee... vo nivnite postpejd paketi garantiram deka 99% od prodadenite telefoni ke bidat od ovie firmi. zastapnicite na samsung,lg,htc itn boga molat ova da ne se sluci. Ama toa e neizbezno, eve zapamti so ti kazuvam do 2020 barem 95% od pazarot ke go drzat kinezite, ako ne i 100%.
Samo koga ke go vidis noviot borderless mi mx sve e jasno, voda moze da im nosat ovie starive macki i da pocnat da se spremaat za krajot.

Telekom veke nudi COOLPAD, a Vip mislam deka nudi ili nudese CUBOT, neka me ispravi neko ako gresim.

Сонувај дека до 2020 година ќе ги снема Samsung, Apple, LG, HTC и 95%-100% од пазарот ќе го држат кинезите. :ROFLMAO:

Xiaomi одлични за цената, ама слаба реклама. Од 100 испитаници кои не читаат искуства по форуми дали 5 имаат слушнато за нив.

Ke gi nudat ama za 100 evra plus od normalnite ceni, treba epten da si neinformiran ili da plakjas debela pretplata pa da zemes od operatorite telefon.

Inace koga ke im reces xiaomi na lugevo prasalnici im iskacaat :D ne imnse veruva deka telefonot e kineski a izgleda bolje od premium telefonite na samsung lg i slicni

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom