Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Уште малку ако почекате ни Ноте 4 нема да има на залиха или ќе се резервирани. Ви кажав дека имате и друга опција освен Хај, досега и софтвер ќе си средевте.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Уште малку ако почекате ни Ноте 4 нема да има на залиха или ќе се резервирани. Ви кажав дека имате и друга опција освен Хај, досега и софтвер ќе си средевте.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
Ке го средиш софтверот, ама отиде гаранцијата.. Не се лажете, кога сте чекале досега, почекајте уште 2-3 дена, ке бидат телефоните тука.

Ке го средиш софтверот, ама отиде гаранцијата.. Не се лажете, кога сте чекале досега, почекајте уште 2-3 дена, ке бидат телефоните тука.
Абе се во ред тоа ќе чекаат ако не им е итно. Пишав и на претходните страни дека и нема некоја корист ако ја задржи гаранцијата од Сетек или Анхоч. Секако нема да важи ако има механички оштетувања, електрични удари, влага, сервисирање од неовластено лице итн.
Телфоните освен ако ги треснеш од земја и фрлиш во када полна со вода не знам како ќе се расипат. И плус за малку пари е купен, што мислам и не ви треба гаранција и трчање по продавници, чекање од сервис.

Абе се во ред тоа ќе чекаат ако не им е итно. Пишав и на претходните страни дека и нема некоја корист ако ја задржи гаранцијата од Сетек или Анхоч. Секако нема да важи ако има механички оштетувања, електрични удари, влага, сервисирање од неовластено лице итн.
Телфоните освен ако ги треснеш од земја и фрлиш во када полна со вода не знам како ќе се расипат. И плус за малку пари е купен, што мислам и не ви треба гаранција и трчање по продавници, чекање од сервис.
Секогаш е можно поради фабричка грешка да откаже батерија во гарантен рок, или да ти се појават жолти дамки по екранот. Дали гаранцијата и тогаш е небитна? За ефтин уред до 200е можеш и да играш така, ама за поскапите модели Mi5/Mi5S и нагоре, незнам дали не е битна гаранцијата. Сепак се телефони од 400евра па нагоре.

Се очекува месециве ннешто ново или да зимам Ноте 4 т.е се мислам меѓу Ноте 4 и Редми Про?

Последно уредено:
Се очекува месециве ннешто ново или да зимам Ноте 4 т.е се мислам меѓу Ноте 4 и Редми Про?
Редми Про некако подобар ми се гледа, ама како што доцнат дечкиве од Хај незнам кога ќе земеме телефони....

про нема никаде моментално, стварно не ми е јасно зошто има побарувачка за телефонов а го носат у многу мали количини

про нема никаде моментално, стварно не ми е јасно зошто има побарувачка за телефонов а го носат у многу мали количини
Zatoa sto samata fabrika e seuste bebe i kako sto slusnav momentalno imaat ogromen problem gubejki eden od svoite glavni lugje. Taka da dvete raboti momentalno bi trebalo da gi matat rabotite. Moja pretpostavka e toa koga kje soberes dva + dva.

Zatoa sto samata fabrika e seuste bebe i kako sto slusnav momentalno imaat ogromen problem gubejki eden od svoite glavni lugje. Taka da dvete raboti momentalno bi trebalo da gi matat rabotite. Moja pretpostavka e toa koga kje soberes dva + dva.
Друже таа компанија-бебе произведува телефони веќе 6-7 години, е една од најбрзо растечките и има продадено милиони телефони.
http://www.gizchina.com/2016/12/31/every-xiaomi-device-ever-made-ranked.

Добро си слушнал дека еден од водечките ликови (Хуго Бара замина во Фејсбук) си замина, но тоа нема врска со производствените капацитети на компанијата. На Xiaomi одлично им одеше и пред да дојде Hugo Barra.

Redmi Note Pro нема на залиха, заради тоа што треба да излезе новиот модел а залихите се потрошени

А како тоа ми се губи гаранцијата ако е надограден софтверот. Кога го купувам не пишува некаде кој софтвер го има. И да е со ОК софтвер самиот се надоградува. Дали и тогаш се губи? малку ми е глупо што го ставиле тоа као услов. Може да изгубим на софтверот ама ако појави дамки на екранот што има тоа врска.

Друже таа компанија-бебе произведува телефони веќе 6-7 години, е една од најбрзо растечките и има продадено милиони телефони.
http://www.gizchina.com/2016/12/31/every-xiaomi-device-ever-made-ranked.

Добро си слушнал дека еден од водечките ликови (Хуго Бара замина во Фејсбук) си замина, но тоа нема врска со производствените капацитети на компанијата. На Xiaomi одлично им одеше и пред да дојде Hugo Barra.

Redmi Note Pro нема на залиха, заради тоа што треба да излезе новиот модел а залихите се потрошени
Bese no poslednava ima nadolen rast. Toa mozes i sam da go vidis dodeka Huawei ima rapiden rast. Da fabrikata vekje so godini proizveduva no i stagnira (ne se siri za razlika od drugute firmi) Problemot so niv e sto se ograniceni so proizvodstvo i sekoj uspeh go useruvaat so toa sto lugjeto baraat proizvod a oni ne se spremni da go isporacaat.

Bese no poslednava ima nadolen rast. Toa mozes i sam da go vidis dodeka Huawei ima rapiden rast. Da fabrikata vekje so godini proizveduva no i stagnira (ne se siri za razlika od drugute firmi) Problemot so niv e sto se ograniceni so proizvodstvo i sekoj uspeh go useruvaat so toa sto lugjeto baraat proizvod a oni ne se spremni da go isporacaat.
1. Таа листа за која збориш (а истата ја постирав на ит форумот) е меродавна но не и најмеродавна. Се работи за остварен профит а телефоните на Хуавеи се поскапи со тоа остваруваат поголем профит. Се слагам дека не ги остварија проекциите, но тоа мене ни малку не ме предомислува кој бренд на телефон ќе го купам следен.
2. Xiaomi никогаш од своето постоење на стагнирала. Можеби имала помал раст од планираниот но била мноооогу далеку од стагнација. Еве ти една постара листа да видиш што се произведуваат
http://www.gizchina.com/2016/08/02/list-heres-stuff-xiaomi-make/
3. Тоа што некој производ го нема кај нас, не значи дека Xiaomi не може да одговори на побарувачката. Кажи ми кој производ го сакаш ќе ти го најдам на интернет за 2 минути.
Нашите ИТ продавници мораат многу внимателно да нарачуваат телефони заради тоа што пазарот е непредвидлив а Xiaomi почнаа како Самсунг по 10-15 модели годишно да вадат и не сакаат да им се ствараат залихи од стари (читај повеќе 5-6месеци) телефони.
За волја на вистината со Pro-то како што кажав погоре се спрема двојката и сега трошат залихи.

А што е разликата доколку земам телефон од Сетек или Анхоч со Хајсторе, Ве читам нешто со софтверот, гаранцијата ама не Ве разбирам?

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

Мислам дека не се работи за надолен раст. Од тоа што читав, како и секоја компанија така и Xiaomi имаат проекции за тоа колку уреди очекуваат да продадат за 2016. Едноставно продале помалку од предвидената проекција. Ги спореди со Huawei, ама Huawei мислам дека има сосема друг пристап на пазарот. Рекламни кампањи, обиди за освојување на нови пазари (USA, Europe), додека Xiaomi првенствено се концентрирани на кинескиот пазар.

И не ми е јасно како нема на залиха Редми Про кога барем 1-2 пати неделно ми излегуваат промоции од Геарбест. И тоа за flash sale. Kако на пример денес: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_421899.html

Еве гледам го има и на Али експрес со само 4 долари цена за деливери до МКД. Така да не верувам дека проблемот е во тоа што го ''нема на залиха'' у Кина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom