Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, се мислам помеѓу два телефони, Xiaomi Redmi Note 4 и Huawei P9 Litе? Што мислите, зошто да Xiaomi или зошто не??

Ја имав истата дилема до пред некое време (донекаде уште ја имам). Гледав доста online reviews за двата телефона и она што дистанцира P9 Lite моделот од Xiaomi е подобрата камера, која нуди подобар фокус, детали и квалитет на сликите. Во се друго мислам заостанува. Ама пресудно за мене беше кога почнав да ги читам коментарите на корисници на P9 i Redmi Note.

Имено, многу од корисниците на Р9 имаа pишано дека е премногу нежен, гребаници на задната страна уште првите 2 недели а металната рамка му била премногу мека. Xiaomi е фулл метал, нема да се гребе лесно. Така да тоа беше пресудно за мене.

Једино може да ти биде проблем ако не ти се чека - Редми 4 го нема баш во сите бои и варијанти мометално во МКД. Освен Голд верзијата ја има во Анхоч ама мене не ми се свиѓа.

Другата опција - Хај сторе повторно маткаат нешто - имало гужва многу на граница па место оваа недела, ќе стигнеле моделите следната недала :D Taka да ако не ти се брза можеш и да почекаш.

Дечки само една информација да пуштам дека сме малце offline, највеќе со мејлови и телефони, јас сум исто, се прави миграција на све, се менуваат доста работи, и да се извинам ако нема благовремен одговор.
Роба ќе има од наредна недела после вторник-среда, а за тие што ќе земаат, сите резервации се во ред, и нема проблеми. Јас ќе пробам деновиве на сите да ви одговорам. Благодарам за разбирањето.

Sent from my MI 5s

Дечки само една информација да пуштам дека сме малце offline, највеќе со мејлови и телефони, јас сум исто, се прави миграција на све, се менуваат доста работи, и да се извинам ако нема благовремен одговор.
Роба ќе има од наредна недела после вторник-среда, а за тие што ќе земаат, сите резервации се во ред, и нема проблеми. Јас ќе пробам деновиве на сите да ви одговорам. Благодарам за разбирањето.

Sent from my MI 5s
Белoбрaди,требa дa чекaме уште еднa неделa...:(

Белoбрaдиoт интеристa

Здраво дали некој има проблем со микрофонот на редми 3с ? Кога правам повик од другата страна не можат да ме слушнат. Читав по форуми многу го имат овој проблем но решение изгледа нема. Или пак има???

Здраво, се мислам помеѓу два телефони, Xiaomi Redmi Note 4 и Huawei P9 Litе? Што мислите, зошто да Xiaomi или зошто не??

Ксиаоми е врв брат ! Јас сум слушал доста меѓутоа додека не видиш секако не веруваш. Пред недела дена земав Ноте 3 и сум презадоволен си има фингерпринт батеријата е врв, доста подолго трае од другите, а брзо се полни. До сега немам некоја поголема забелешка, е сеа пошто го земав од Сетек незнам дали е сменет софтверот , поискусни како да проверам :D ?

Многу се нервирам со овие резервации, ми се јави секретарката и ми вика дали можеш да ми гарантираш дека сигурно дека ќе го земеш како тој да нема никогаш да се продаде, ја поспан не знам кај се наоѓам сабајлето и викам не можам, добро ако се одлучите јавите се утре, се јавувам утре не ми е списокот со мене јави ми се наредниот ден, се јавувам пак све е резервирано за редми про. @the_maker лично ти ми кажа ќе ти се јави секретарката кога ќе стигнат да разгледаш што ти се свиѓа и да си земеш, а не ја да и правам некакви гаранции

Последно уредено:
Здраво дали некој има проблем со микрофонот на редми 3с ? Кога правам повик од другата страна не можат да ме слушнат. Читав по форуми многу го имат овој проблем но решение изгледа нема. Или пак има???
Проба со тоа ок Гоогле да го оневозможиш?

Многу се нервирам со овие резервации, ми се јави секретарката и ми вика дали можеш да ми гарантираш дека сигурно дека ќе го земеш како тој да нема никогаш да се продаде, ја поспан не знам кај се наоѓам сабајлето и викам не можам, добро ако се одлучите јавите се утре, се јавувам утре не ми е списокот со мене јави ми се наредниот ден, се јавувам пак све е резервирано за редми про. @the_maker лично ти ми кажа ќе ти се јави секретарката кога ќе стигнат да разгледаш што ти се свиѓа и да си земеш, а не ја да и правам некакви гаранции

Шо испаѓа телефони има само за тие со резервации? Арно бар си резервирал.

Ја уште чекам цени на два модели од @the_maker па да одлучам. Ама изгледа селективно договара.

Не одговарам селективно, не сум онлајн. Пишав дека имаме промени, а нови телефони намерно не се продаваа поради промените. Но доста време помина и неможе на сите да им се удоволи сега. За да нема во иднина вакви проблеми сега се менуваше системот.
Не е нит до тие во хај што работат, дури и телефоните се префрлаа, а имаме и нови хостирања. Новата веб страна исто треба да биде бргу готова, па и за тоа треба време, старава веќе откажува полека :)

Sent from my MI 5s

Не одговарам селективно, не сум онлајн. Пишав дека имаме промени, а нови телефони намерно не се продаваа поради промените. Но доста време помина и неможе на сите да им се удоволи сега. За да нема во иднина вакви проблеми сега се менуваше системот.
Не е нит до тие во хај што работат, дури и телефоните се префрлаа, а имаме и нови хостирања. Новата веб страна исто треба да биде бргу готова, па и за тоа треба време, старава веќе откажува полека :)

Sent from my MI 5s
Презентација на 26ти во Барселона :D И јас сум заинтересиран за Редми 4 Прајм ама ќе си почекам да видам што ќе претстават на саемот а во меѓувреме може да излезе и Про 2 кој според најавите би требало да има солидни спецификации.

Презентација на 26ти во Барселона :D И јас сум заинтересиран за Редми 4 Прајм ама ќе си почекам да видам што ќе претстават на саемот а во меѓувреме може да излезе и Про 2 кој според најавите би требало да има солидни спецификации.

ама ако изгледот му е таков на гсм арена не би го земал, личи на цигла со острите рабови и нема дуал камера

Шо испаѓа телефони има само за тие со резервации? Арно бар си резервирал.

Ја уште чекам цени на два модели од @the_maker па да одлучам. Ама изгледа селективно договара.

испадна дека нема ни за мене телефон сега, најверојатно ќе земам ноте 4

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom