Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Ама 5.5'..
Тоа е 9мм плус и не е којзнае колку голема разликата. Јас исто мислев, но сега не планирам да се вратам на нешто помало од 5.5'

Дали има некој земено redmi 4 pro/prime? Овака на хартија е бест бај моментално во својата класа и единствен подобар избор е редминоте3 прајм, оној со снап 650, ама е пак 5,5'. Каков е во реал тајм експириенс и споредба со редминоте3 про? Пофалба? Критика? :D
Разгледај го и Редми Про.

Дали има некој земено redmi 4 pro/prime? Овака на хартија е бест бај моментално во својата класа и единствен подобар избор е редминоте3 прајм, оној со снап 650, ама е пак 5,5'. Каков е во реал тајм експириенс и споредба со редминоте3 про? Пофалба? Критика? :D
Јас имам Redmi 4 Prime скоро месец дена и сум презадоволен од телефонот во секој аспект, ако го напоменам моментот дека камерата не ми е толку важна и е единствената работа на телефончето која не импресионира, но и не е толку лоша во дневни услови, колку што е лоша навечер. Но тоа е веројатно маана на повеќето кинески телефони од буџет сегментот, како што е Redmi 4 Prime. Пред овој имав Redmi 3 Note, но не про верзијата, туку со МТК процесор. Го земав тогаш од незнаење дека за малку повеќе пари, добивам многу повеќе од телефонот. Се мислев, пред да го купам Redmi 4 Prime, дали да одам со Redmi Pro или Redmi 4 Note, но веќе имав непријатни искуства со Redmi Note 3 и неговите 5.5 инчи кои трипати ми излизгаа низ прсти, двапати фатално по екранот и третиот пат по самиот телефон - отиде во шоља[emoji3] И не се уклучи веќе.

Инаку посебно на R4P сум задоволен од батеријата која без гајле, со максимално користење па и гејмање секојдневно, трпи најмалку два дена. Има прекрасен дизајн, малку ми е нагрден со силиконска маска но морам со оглед на мојата лоша историја со телефони, сега засега нема стакло која убаво ќе налегне на 2.5 D екранот, не сецка, брз е. Освен камерата, од се друго сум повеќе од задоволен, посебно за тие пари.

Sent from my Redmi 4 Prime

како си задоволен од про? камера поготово ме интересира предна и задна и од кај го зема
Одличен телефон е редми про. Две стерео камери во однос тој 4 про, што е значителен плус. Исто, на редми прото имаш физичко копче со кое што можеш да го отклучуваш телефонот, што ми е мене многу битно. За сега телефонот е одличен, нема подобар за тие пари. Екранот е феноменален, драстично изразени бои. Целиот телефон во раце има премиум изработка, метален. Јас го имам тој 3/64 x25 и немам никакви забелешки. Но, ако зимаш гледај да земеш од хај.мк, другиве што го продаваат е со шкарт софтвер(што го имам јас и чекам да го средам). И воопшто не ми е жал, повторно би го земал истиот. Иначе батеријата со активно користење се троши за 1 ден, со тој шкарт софтвер. Со подобрувањето ќе биде 1,5-2 дена.

Одличен телефон е редми про. Две стерео камери во однос тој 4 про, што е значителен плус. Исто, на редми прото имаш физичко копче со кое што можеш да го отклучуваш телефонот, што ми е мене многу битно. За сега телефонот е одличен, нема подобар за тие пари. Екранот е феноменален, драстично изразени бои. Целиот телефон во раце има премиум изработка, метален. Јас го имам тој 3/64 x25 и немам никакви забелешки. Но, ако зимаш гледај да земеш од хај.мк, другиве што го продаваат е со шкарт софтвер(што го имам јас и чекам да го средам). И воопшто не ми е жал, повторно би го земал истиот. Иначе батеријата со активно користење се троши за 1 ден, со тој шкарт софтвер. Со подобрувањето ќе биде 1,5-2 дена.

фала, хај мк се премногу зафатени и не можат да одговорат на пораките па изгледа ќе треба да земам од анхоч или сетек па сам ќе си го средам

@Solaire of Astora , Фала ти за исрцпниот одговор. Камерата ми е на последно место на листата кога е во прашање телефон. Најбитни ми се перформансите, батеријата и јузер експириенсот што го нуди телефонот.
Кога се во прашање перфомансите, Ноте 3П го добива лесно на бенч редми 4П иако се работи за верзија од 2гб рам. Едноставно Снап 650 е бест бај, или беше... Ти рече дека си ја користел послабата верзија со МТК процесор, но сепак ако можеш да направиш една компарација кога се во прашање перформансите?
Ова ми е најголем прашалник во врска со телефонов, посебно што редми ноте 3п е за скоро 2000 денари поевтин(цена од хи.мк), што и не е некоја мала разлика, посебно за уреди до 2к еура. Освен сега ако нема редми 4П некој попуст па да дојдат на исто. :D
Од друга гледна точка редми 4п е во се подобар, посебно во екранот и 2,5D стаклото му дава некој фенси и елегантен изглед. Просто се заљубуваш во него уште на сликите. :love: Во живо па којзнае каков е филингот во рака. Посебно што е компактен 5 инчен, наспрема циглава. Цел е метален, така? :D

Не е многу разлика во големината, ама... ама... тоа малку доволно е за поинаква одлука. :D
Не дека не би земал толкав телефон, ама не ми го прави ептен кејфот, посебно што сум и јас така несмасен, има да го сокршам.
Редми про и сите останати варијации што се над 15К, не ги земам во предвид, кога више е таа цена, подобра опција би ми била галакси с6 на старо. Ако може некој да направи компарација меѓу овие двата или пак да даде насоки и совети за кој од нив би се одлучил он, би бил многу благодарен. :)

@Solaire of Astora , Фала ти за исрцпниот одговор. Камерата ми е на последно место на листата кога е во прашање телефон. Најбитни ми се перформансите, батеријата и јузер експириенсот што го нуди телефонот.
Кога се во прашање перфомансите, Ноте 3П го добива лесно на бенч редми 4П иако се работи за верзија од 2гб рам. Едноставно Снап 650 е бест бај, или беше... Ти рече дека си ја користел послабата верзија со МТК процесор, но сепак ако можеш да направиш една компарација кога се во прашање перформансите?
Ова ми е најголем прашалник во врска со телефонов, посебно што редми ноте 3п е за скоро 2000 денари поевтин(цена од хи.мк), што и не е некоја мала разлика, посебно за уреди до 2к еура. Освен сега ако нема редми 4П некој попуст па да дојдат на исто. :D
Од друга гледна точка редми 4п е во се подобар, посебно во екранот и 2,5D стаклото му дава некој фенси и елегантен изглед. Просто се заљубуваш во него уште на сликите. :love: Во живо па којзнае каков е филингот во рака. Посебно што е компактен 5 инчен, наспрема циглава. Цел е метален, така? :D

Не е многу разлика во големината, ама... ама... тоа малку доволно е за поинаква одлука. :D
Не дека не би земал толкав телефон, ама не ми го прави ептен кејфот, посебно што сум и јас така несмасен, има да го сокршам.
Редми про и сите останати варијации што се над 15К, не ги земам во предвид, кога више е таа цена, подобра опција би ми била галакси с6 на старо. Ако може некој да направи компарација меѓу овие двата или пак да даде насоки и совети за кој од нив би се одлучил он, би бил многу благодарен. :)
Како сосема просечен корисник не би можел да потенцирам некоја значајна разлика во секојдневна употреба на RN3 и R4P, иако мислам дека за нијанса вториов е нешто побрз. Во игри исто така нема некоја позначајна разлика.

Е сега, Snapdragon 650 во споредба со Snapdragon 625, секако дека е побрз, но не верувам дека тоа можеш да го забележиш баш, сем на бенчмарк. Јас ти ја разбирам дилемата најмногу поради тоа што и јас бев во слична ситуација. Имај на ум и дека RN3P има 16 мегапиксели камера и нешто поквалитетни слики од обичниот. Доколку се одлучиш за истиот, јас би ти сугерирал да го купиш тој со 3 ГБ РАМ.

Предности на R4P, според мене, се компактноста, дизајнот кој е феноменален( да, метален е), за разлика од RN3P кој и не ми се допаѓа баш толку, R4P доаѓа со marshmallow 6 и MIUI 8 ( за RN3P не знам дали има апгрејд, треба да прогуглаш, веројатно има), според мене, мој впечаток е дека има поубав дисплеј и прикажува поубави бои, има подобра батерија(мене ми вади просечно 11 саата SOT, што е урнебесно).

Од друга страна RN3P хардверски е појак, има страва процесор, мислам дека би требало и поубави слики да вади.

Мене пресуден момент ми беа 5 инчи, наспроти 5.5, како што пишав, се двоумев помеѓу три телефона.

И уште една работа, би ти препорачал строго од хајстор да си купиш. RN3 што го имав, беше супер на почетокот, но последно време почна да се замрзнува, сам да се рестартира среде работа или разговор. Ова, колку што гуглав е софтверски проблем, а мене ми беше купен од сетек.

Sent from my Redmi 4 Prime

Леле пресудно биле оние 9мм помеѓу 5 и 5.5
Ништо не менува тоа.
Иначе RN3P го нема во Хај и нема ни да го има. Веќе е пишано неколку страни поназад.
Ако го најдеш на друго место не е проблем и софтверот се средува.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

како си задоволен од про? камера поготово ме интересира предна и задна и од кај го зема
Proto e ednostavno profesionalen. Koga so celodnevno koristenje i kisnenje na youtube i fb pa trae skoro 2 dena bidi siguren deka nema sa zazalis. Kamerata predna e nesto izvrsno dodeka zadnite se klasa nad srednite telefoni no sepak za malce ne se vrv. Brzinata e inzvoredna. Koga jas sto cel zivot zemam vrv telefoni, sledno bi go smenil Samsungot za MI veruj deka vredi.

Сака некој да купи Редми 3 Про стакло чуван, од првиот ден користен со силиконска маска и заштитно стакло, уште 7 месеци гаранција, или замена со Ми 5.

Сака некој да купи Редми 3 Про стакло чуван, од првиот ден користен со силиконска маска и заштитно стакло, уште 7 месеци гаранција, или замена со Ми 5.

Колку пари? со 2 или 3 гб рам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom