Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Ти благодарам многу за мислењето, гледам и во Анхоч го има за 10 бона, а кај вас на официјалната го нема на залиха, здравје да го земам па ќе се пофалам ^_^

Јас имам таков само да знаеш ќе мора да го средиш софтверот. Инаку топ е телефонот од батерија, екран, дизајн, процесор....

Ако го земаш во анхоч прашај ги одма ако може да го оставиш да го средат софтверот да не губиш време.

А колку чини тоа ?

Ако е во Анхоч под гаранција е и не се плаќа. Ако го однесеш на друго место околу 500 денара плус ја губиш гаранцијата. Кога ќе одиш тамо кажи им дека знаеш дека имаат “фабрички“ проблем со софтверот и да го средат прво. Сигурно тамо и други им однеле па запознати се со тоа.

Големо чудо ако ја задржи гаранцијата од Сетек. Гаранцијата не важи ако има механички оштетувања, електрични удари, влага, сервисирање од неовластено лице, софтверски дефекти. Батерија 6 месеци.
RN3P освен ако го треснеш од земја и фрлиш во када полна со вода не знам како ќе се расипе. И плус за малку пари е купен, што мислам и не ви треба гаранција.

Софтверот се средува, а и не знам како за смешни 800 ден во Хај ви се чека Сетек да ви го поправи за безпари. :D

Големо чудо ако ја задржи гаранцијата од Сетек. Гаранцијата не важи ако има механички оштетувања, електрични удари, влага, сервисирање од неовластено лице, софтверски дефекти. Батерија 6 месеци.
RN3P освен ако го треснеш од земја и фрлиш во када полна со вода не знам како ќе се расипе. И плус за малку пари е купен, што мислам и не ви треба гаранција.

Софтверот се средува, а и не знам како за смешни 800 ден во Хај ви се чека Сетек да ви го поправи за безпари. :D

Така е. Јас не планирам да чекам и искрено гаранцијата и не ми значи многу. Но сепак некој гледа тоа така да подобро да му кажам да не рече дека не сум кажал ;)

Истиов пост го ставив и во нишката за мобилни:

``Ај помош за една дилема што треба за брзо да ја разрешам:

Xiaomi 4a или
Samsung J3(2016) од Мобимак со само 8 гига меморија

Во комбинација со поени, и нов договор, двата телефони ми доаѓаат исто во цената.

Пошто еден член од моето семејство остана без телефон, треба побрзо да се одлучам``

Истиов пост го ставив и во нишката за мобилни:

``Ај помош за една дилема што треба за брзо да ја разрешам:

Xiaomi 4a или
Samsung J3(2016) од Мобимак со само 8 гига меморија

Во комбинација со поени, и нов договор, двата телефони ми доаѓаат исто во цената.

Пошто еден член од моето семејство остана без телефон, треба побрзо да се одлучам``

Xiaomi , jas dosta prasuvav i pravev muabet sto se razbiraat luge Xiaomi mi gi kazuvaat kako mnogu jaka marka a Samsung j serijata kako demek ja plakjas samo markata imeto...

Xiaomi , jas dosta prasuvav i pravev muabet sto se razbiraat luge Xiaomi mi gi kazuvaat kako mnogu jaka marka a Samsung j serijata kako demek ja plakjas samo markata imeto...
Jas imam j5 i najmnogu sum zadovolen od kamerata a i baterijata prilično dolgo drži.

Eve od sabajle sum skoro postojano na internet, i baterijata e na 82%.

Od kineskite imam skepsa za stabilnosta pri rabota i baterijata vo realnost a ne na hartija

Jas imam j5 i najmnogu sum zadovolen od kamerata a i baterijata prilično dolgo drži.

Od kineskite imam skepsa za stabilnosta pri rabota i baterijata vo realnost a ne na hartija
J3 i J5 se krs telefoni. Xiaomi redmi 3s ili 4 se 10 klasi podobri telefoni plus i so baterija od 4000mag dvojno podolgo drzat. Smesno e da sporeduvas J5 so bilokoj telefon od Xiaomi, site modeli im se daleku podobri i od J3 i J5.
Nekade me prasa za nubiata z7 max, ja naracav na colicool dnevna akcija bese so postarina gratis za 82e cekam da dojde i da vidam uste kolku tuka ke mi fati za doplata.
Koga ke vidis so nudi nubiata za tie pari smesno e bilo kakov drug telefon da gledas. Ko so rekov treba da si lud da davas pari za samsung,LG,HTCi sl. Nubiata mi naprai kef poso ima 32gb vnatresna memorija, inaku ke zemev ili nekoj xiaomi ili meizu.
http://www.gsmarena.com/zte_nubia_z7_max-6491.php
Gledaj gi sega ovie specifikacii za 100e sose ddv, i kazi mi kolku cini samsung,lg,sony ili htc so slicna konfiguracija

Последно уредено:
J3 i J5 se krs telefoni. Xiaomi redmi 3s ili 4 se 10 klasi podobri telefoni plus i so baterija od 4000mag dvojno podolgo drzat. Smesno e da sporeduvas J5 so bilokoj telefon od Xiaomi, site modeli im se daleku podobri i od J3 i J5.
Nekade me prasa za nubiata z7 max, ja naracav na colicool dnevna akcija bese so postarina gratis za 82e cekam da dojde i da vidam uste kolku tuka ke mi fati za doplata.
Koga ke vidis so nudi nubiata za tie pari smesno e bilo kakov drug telefon da gledas. Ko so rekov treba da si lud da davas pari za samsung,LG,HTCi sl. Nubiata mi naprai kef poso ima 32gb vnatresna memorija, inaku ke zemev ili nekoj xiaomi ili meizu.
http://www.gsmarena.com/zte_nubia_z7_max-6491.php
Gledaj gi sega ovie specifikacii za 100e sose ddv, i kazi mi kolku cini samsung,lg,sony ili htc so slicna konfiguracija
Veće rekov deka imam okolu 10 000 poeni vo Mobima i treba nekako sa gi iskoristam. A imam 5 dogovori na različni tarifi a ova mi e prilika.

Za isti pari mi se prefaćaat j3 i xiaomi 4a , no kinezot go nema na lager , treba da čekam ušte nekoja nedela.

Sum imal nekolku kineski i malku me razočaraa vo stabilnosta i baterijata

Ј3 ти е одлично телефонче, ниската класа на Самсунг е многу подобра од порано. Ј3 има солидна камера, одлична батерија (уредите од премиум сегментот можат да подзавидат), функционира добро. Жаомие колку и да се фалени, никогаш не би ги купил. (Општо и други кинезарии, освен Huawei)

Ј3 ти е одлично телефонче, ниската класа на Самсунг е многу подобра од порано. Ј3 има солидна камера, одлична батерија (уредите од премиум сегментот можат да подзавидат), функционира добро. Жаомие колку и да се фалени, никогаш не би ги купил. (Општо и други кинезарии, освен Huawei)

Vaka sega bez napagjanja i vregjanja....forum znači debata, zatoa eden prašuva, drugi odgovaraat ....

Vo Mobimak ja sporeduvav kamerata so taa na mojot j5 i mnogu se blisku so kvalitet. A j5 navistina ima dobra kamera. Sum go sporefucal so Ajfon, Htc M(8 ili 9 ne se sećavam), so Honor....i od site vadi podobra slika.

Ovoj Meizu ne mi odgovara bidejki e 5.5 inči, a telefonot e za soprugata.

Znam deka Xiaomi 4a ima 2-3 klasi podobar procesor, no mene me interesiraat praktični iskustva-kolju navistina drži baterijata i kakva stabilnost ima.

Primer na ćerkata i kupiv sega Blackwiev Ultra(android verzija na Ajfon)....brz e, dobra kamera no ne e stabile. Znae da gi izgubi aplikaciite i mora da se odi vo Playstore , pa vo All app. pa open ili reinstal ba aplikaciite.

Eba.e 100 evra frleni

Screen on time пиши колку ти е, а не од сабајле, од вчера волку толку проценти ми е батеријата. :pipi:
Батеријата на Xiaomi во реалност е иста како и на хартија. RN3P мене 2 дена ми држи и 6-7 часа SOT со гледање фудбал и по една епизода од некоја серија. Ако не го чепкам може и 4 дена ќе издржи, батеријата едноставно спие.

Дали има некој земено redmi 4 pro/prime? Овака на хартија е бест бај моментално во својата класа и единствен подобар избор е редминоте3 прајм, оној со снап 650, ама е пак 5,5'. Каков е во реал тајм експириенс и споредба со редминоте3 про? Пофалба? Критика? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom