Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не сум воодушевен од камерата на мојот РН3, но тоа го знаев и пред да го купам. Секако камерата не ми беше многу важна. И не би се согласил дека е подобра од повеќето телефони од средна класа, а во услови на намалена светлина е понекогаш и очајна.

Јас не сум воодушевен од камерата на мојот РН3, но тоа го знаев и пред да го купам. Секако камерата не ми беше многу важна. И не би се согласил дека е подобра од повеќето телефони од средна класа, а во услови на намалена светлина е понекогаш и очајна.

Ај тогаш кажими барем 2-3 телефони што се продаваат во македонија за 200 евра, и имаат подобра камера од овој ???

сите андроид со тек на време кочат

BS[DOUBLEPOST=1472996714][/DOUBLEPOST]

Само хај енд кинеските телефони имаат солидни камери, се друго е просек, кинеските телефони НЕ СЕ купуваат заради добри камери, него за тоа колку многу нудат за вложеното.

Пример, телефон со S650 (чипсет кој го има RN3P) од друг бренд, чини 400-450E, а воедно имаат 3000mAh батерии, немаат скенери, итн. Така да, ова што го нуди RN3P за парите, е НЕВИДЕНО.

Ај тогаш кажими барем 2-3 телефони што се продаваат во македонија за 200 евра, и имаат подобра камера од овој ???
Тешко, посебно што Про-то има 16МП камера, колку и да е лоша е далеку подобра од конкуренцијата [emoji1]

Sent from my MI 5

Тешко, посебно што Про-то има 16МП камера, колку и да е лоша е далеку подобра од конкуренцијата [emoji1]

Sent from my MI 5

И јас тоа се трудам да им кажам, имаат видено S7 и мислат дека то е средна класа, тогаш нека спореди со ова средна класа телефон:
http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&path=195&product_id=346

IMG_20160902_205412_HDR.jpg А што се се запнале толку за редми 3 про? Шо му фали на ми4 за 11500, камерата е повеќе од солидна, 13мп сони сензор и предна 8мп. Јас сум презадоволен од телефонот. Не гледам друг телефон уште 3 год.

Последно уредено:
А што се се запнале толку за редми 3 про? Шо му фали на ми4 за 11500, камерата е повеќе од солидна, 13мп сони сензор и предна 8мп. Јас сум презадоволен од телефонот. Не гледам друг телефон уште 3 год.

Redmi 3 или Redmi Note 3? за кој збориш?

Главната предност се батериите, и процесорот (RN3P) додатокот на скенер, како и 4G, 3GB рам итн.

Од друга страна Mi4 има подобар дисплеј од 2-та и подобра камера, така да зависи што ти треба, лично 32 битен чипсет не би купил ни во 2014, let alone 2016.

Главната предност се батериите, и процесорот (RN3P) додатокот на скенер, како и 4G, 3GB рам итн.

Од друга страна Mi4 има подобар дисплеј од 2-та и подобра камера, така да зависи што ти треба, лично 32 битен чипсет не би купил ни во 2014, let alone 2016.
А ти да не рендерираш на телефонот? Се што сум правел на телефонот го прави исклучително брзо. Нема к од кочење. Или мана му е што е 11500 ден? Треба поскап да е така, за да “вреди“?

А ти да не рендерираш на телефонот? Се што сум правел на телефонот го прави исклучително брзо. Нема к од кочење. Или мана му е што е 11500 ден? Треба поскап да е така, за да “вреди“?
Ахаха, не бе, псај е мањак по новитети, старото е веќе старо, ништо лошонамерно не мисли..

Инаку тој е класа на 28-30.000 ден кога излезе, на него сите компоненти се премиум, тоа да бидеш сигурен. Сега што јас тука ставам бандаж цена е друг муабет. Тој снима 4К видео, нит РН 3 Про нит некој друг најнов не снима на пример [emoji1]

Sent from my MI 5

Ахаха, не бе, псај е мањак по новитети, старото е веќе старо, ништо лошонамерно не мисли..

Инаку тој е класа на 28-30.000 ден кога излезе, на него сите компоненти се премиум, тоа да бидеш сигурен. Сега што јас тука ставам бандаж цена е друг муабет. Тој снима 4К видео, нит РН 3 Про нит некој друг најнов не снима на пример [emoji1]

Sent from my MI 5
Да точно, го заборавив 4К моментот :D Искрено не сум го пробал, ете ме потсети. А искрено ако некој стално го сака најновиот модел телефон, требало не требало, е претеризам. Лично мое мислење. Али што можеш? Времето е такво, потрошувачко општество, јбг. :cool:

Да точно, го заборавив 4К моментот :D Искрено не сум го пробал, ете ме потсети. А искрено ако некој стално го сака најновиот модел телефон, требало не требало, е претеризам. Лично мое мислење. Али што можеш? Времето е такво, потрошувачко општество, јбг. :cool:
[emoji1] маркетингот е наука за да ти се всади некое мислење. После тоа сам ќе си бараш рчки за да купиш најново, чисто да се задоволи хормонот што се лачи при еуфоријата.

Sent from my MI 5

Сега уште еден баг ми се деси,не работи тачот на екранот. Има друг начин да се рестартира телефонот?

Сега уште еден баг ми се деси,не работи тачот на екранот. Има друг начин да се рестартира телефонот?
Истави го, има некој процес во позадина, ќе се откочи.

Се рестартираат сите Ми телефони со држење на Power копчето, некогаш и 10 сек..

Sent from my MI 5

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom