Ми треба вашата помош

• Креатор на темата Креатор на темата Doc Holliday
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Вака кајганџии.Сакам да направам модел за GTA San Andreas,поточно сакам да направам модел на автобусите на ЈСП,црвените :) Ама,проблемот е што незнам ама ништо.Па би ве замолил ако некој знае како треба,нека ми каже како треба,или пак,ако имате воља,само моделчето би можеле да ми го направите,би ви бил бескрајно благодарен.
Поздрав :)

треба да купиш лиценца од јсп прво, ради копирајтс

Побарај на јутјуб гледај тутуриали или изгуглај..Тешко дека некој на форумов ќе ти објасни кој од кој поголема мрза :D

Вака кајганџии.Сакам да направам модел за GTA San Andreas,поточно сакам да направам модел на автобусите на ЈСП,црвените :) Ама,проблемот е што незнам ама ништо.Па би ве замолил ако некој знае како треба,нека ми каже како треба,или пак,ако имате воља,само моделчето би можеле да ми го направите,би ви бил бескрајно благодарен.
Поздрав :)

За украинските е лесно, само најди стандарден германски бус, и едитувај го .txd фајлот кај шо е пеинтот, односно симни txd Editor, и отвори го .txd фајлот на моделот од некој од германските автобуси шо се 95% исти ко украинскиве на изглед, само со друга боја. Најди го фајлот кај шо е текстурата во .txd бувни ја у фотошоп и исфарбај го ко шо треба :) и ете ти :)

За двокатните тешко дека ќе најдеш адекватен автобус пошо имам сретнато неколку модели, ама често се багосуваат пошто се превисоки, и точката на гравитација им е сјебана. Т.е на секое вртење се тумба :)

За украинските е лесно, само најди стандарден германски бус, и едитувај го .txd фајлот кај шо е пеинтот, односно симни txd Editor, и отвори го .txd фајлот на моделот од некој од германските автобуси шо се 95% исти ко украинскиве на изглед, само со друга боја. Најди го фајлот кај шо е текстурата во .txd бувни ја у фотошоп и исфарбај го ко шо треба :) и ете ти :)

За двокатните тешко дека ќе најдеш адекватен автобус пошо имам сретнато неколку модели, ама често се багосуваат пошто се превисоки, и точката на гравитација им е сјебана. Т.е на секое вртење се тумба :)
Фала ти друже многу,ама мене ми беше за оние,старине.
Ќе пробам утре/задутре :)

треба да купиш лиценца од јсп прво, ради копирајтс

Секако дека му треба копирајтс. Исто ко шо платил на Rockstar Games за да ја има, па и да ја злоупотребува играта.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 14:08 ---
Фала ти друже многу,ама мене ми беше за оние,старине.
Ќе пробам утре/задутре :)

Старите тешко, пошо ретки се, односно ретки се автобуси од тоа време без клун. пошо нашиве стари се некаде 30 години стари, ако не и више.

Општо тешко да најдеш некој кој ќе потроши 10 дена за да ти моделира автобус па да го праи компатибилен со сан андреас :)

Али разгуглај, види, ако најдеш на друга игра, шта ја знам која, моеш да го конвертираш моделот со малку гуглање и експериментирање :)

Мислам дека на замунда.мк имаше ваква гта, симни си ја шо се мачиш

Дај линк бите :)
http://www.strategyinformer.com/pc/grandtheftautosanandreas/mod/34276.html
Брат го нема само овој ако врши работа... :/
00327683.jpg

00327684.jpg

00327685.jpg

3S4q6.jpg

NDfR4.jpg

Е луѓе,најдов совршен модел на украинските автонуси,само е зелен :/
Пробав,го едитирав carcols.dat во Sanny Builder,несака пак си е зелен.Некој попаметен да ми помогне,да го офарба црвен?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom