Металци, слушате се или имате омилен правец?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Pa gi sakam najvekje
Nu-metal
Trash metal
Heavy metal
Ne mozam da podnesam toa doom metal mn. mi e zdriganje mesto peenje :)
бачко си помешал doom со death metal...doom металот има клин вокал, death metal го има оноа што ти го нарекуваш ждригање..:):helou:

бачко си помешал doom со death metal...doom металот има клин вокал, death metal го има оноа што ти го нарекуваш ждригање..:):helou:

I ti si pomesal drugar.:helou:
Growlot e isto taka karakteristicen za doom metalot vo kombinacija so clean vokal
A, death metalot e striktno so growl vokal.

Слушам се од метал. За секој момент и пригода си ја пуштам таа музика што ќе ме расположи. Почнав со треш (можам да кажам најомилен правец ми е бидејки од металот прво што засакав беше треш). После почнав да слушам и хеви, готик, блек, дум, пауер... Најслабо слушам дет метал. Најнови правци што ги засакав се индустриал и кантри метал, а и моментално најмногу ми прават кеф токму тие + треш (неизбежен е:vozbud:)hellyeah!!!

највеќе ми прави ќеиф рок (бендови од 80ти како survivor, foreigner и сл.) а од метал, хеви најмногу ми лежи некако

Како што кажав поштуем Metallica а го поштуем и клипов. Ако не сте го чуле одма клик на линкот доле а има и други :baeh:

Металкор нај правец во металот:wink:

OD METAL SLUSAM THRASH SPEED METAL ILI PUNK METAL, DE GUSTIBUS NON EST DISPUTANDUM...

јас од метал слушам скоро се, ама најмногу black, melodic death, death

metal ne moze sekoj da slusa. toa ne e muzika za obicna raja tuku samo za onie koi se razbiraat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom