Металци, слушате се или имате омилен правец?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Веб-сајт
www.kajgana.com
Темава е јасна,дали ви е битно само да е метал,или обожувате некој посебен правец?Кој е тој и зашто баш него?

Немам омилен правец, слушам се што ми се слуша (се помалку метал во последно време, но тоа не е тема на дискусија сега).

Слушам се што ми се допаѓа...не сум ограничена само со еден тип музика...метал највеќе сакам(од металот trash,gothic,heavy) ама тоа не е причина да не слушам и нешто друго,секој тип на музика си има своја убавина е сега некои таа убавина на одреден тип музика ја забележуваат повеќе некои помалце(барем според мене)...

aaahh миљон пати сум пишал шо сакам, и ме мрзи више

Folk Metal, Gothic-Doom, Black, и све бре

се шо е метал хард рок или панк слушам друго НЕ

Нејќам ништо со -core али можам да слушам. Сакам progressive, вообичаените thrash и heavy. Folk metal ми е исто супер. Black, death и слично не ми лежат, многу се фанатички.. :)

proggresiv,trash,death а не можам да поднесам -core (hardcore,trashcore,shitcore и сл.)

Speed и Thrash metal, најќеиф ми прават не знам зошто.

Порано бев опседната со Power и Heavy...сега посебна наклонетост чуствувам кон Gothic/Gothic-Doom/Doom-Death...и некој си такви психопатски ствари:)

Se shto pretstavuva nesho novo vo svojot pravec e zakon. Samo preku progresivni bendovi kako Opeth, Death, Dream Theater, Hatebreed, Dimmu Borgir metalot ke cepa napred

pcjodamaster напиша:
Speed и Thrash metal, најќеиф ми прават не знам зошто.
До ден денес неможам да разликвам Speed од Thrash. Мислев исто е..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom