Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Во Dying Fetus има брутал метал, има техника, има грајнд, има хардкор, има милион комбинаторики за сето тоа да звучи перфектно добро... Генијалци се бе \m/

Good point.

Киро Хаметоски немат шо да те убивам,во право бев :D
Јас пак на Dying Fetus-Streaks Of Blood
Го обожавам албумов изгледа...

Krivo mi e sto Siniac gi nema vise. Bea najdobrite u Makedonija.

Ех..шо беше помина,слушна некој од сега потазе македонски бендој ко на пример Arhont?Ак не кажи да слушниш за да не ти е толку криво.

Сињак ги има, никогаш официјално не се распаднале, једино што Шведо е во Шведска ( незнам дали уште е таму ), сигурно кога ќе се врати ќе бидне ако не албум, свирка сигурно ќе има. Другите членови си свиркаат и создаваат одлична музика со Лелек.

Архонт не е бенд, Архонт се зверој, манијаци. Секој што е фан на Nile, Morbid Angel, Behemoth има да се крстат на Arhont. Албумот го добивме, го чекаме првиот настап во живо во Македонијава:)

Кој беа тие?:)

Mortality повеќе ми се допаѓаа порано кога го фураа оној вистнски дет метал, во поново време се повеќе ориентирани кон мелодичниот дет метал. На сплитот со Канаѓаниве, тие 5 песни што им се ставени звучат светски, имаат одлична продукција, се е средено како што треба, стилски заличуваат на At the Gates, ама имаат и доста Hypocrisy, Deicide моменти.. Омилена песни That Kills Me On, Cross the Limits, The Other Face сите овие од сплитот, а првото демо растура газови.:)

Ех..шо беше помина,слушна некој од сега потазе македонски бендој ко на пример Arhont?Ак не кажи да слушниш за да не ти е толку криво.

Имам слушано Arhont, дечките дефинитивно влегуваат во потесниот круг на најквалитетни Македонски метал бендови.
Ама, од моја гледна точка, Siniac остануваат култен, а воедно и најдобар Македонски метал бенд, и покрај фактот шо се распаднаа.
Јбг, личен вкус :)

Санаториум ми се најдобриот бенд, не дека создавале некоја си комлицирана музика, али самото тоа што биле првиот треш метал кој растурал со својата музика и одличните текстови не ми дава за право да ставам некој пред нив. После Санаториум, следуваат Нихилист, сите ги знаеме кој се што се, тек на трето место ми се Сињак...:)

Онда коа више ги спомнавте Нихилист :D Мене па они ми се најдобриот мак метал бенд без конкуренција. Без многу драпање мадиња музика, поентата ја фаќаат. Нема песна што не ме диви.

Па паркинг нешо беше, во позадини знам имаше некои машини, багери, ископини.., настрана тоа песнава е дет/грајнд химна... \m/

Unholy кога тоа Сињак се распаднале?

Ја колку што знам никогаш официјално не се изјасниле дека се распаднале..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom