Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Blind Guardian - Beyond the Red Mirror

Сркајте си албумЌе. Го има веќе некое време по нет, ама го бришеа по јутуб и затоа не го ставав тука. Ова е официјално од Нуклеар Бласт и нема да го бришат. :)

Го добив A Twist in the Myth од Blind Guardian за поклон, што ми даде повод да го преслушам повеќе пати и да обрнам поголемо внимание на овој албум што е можда оној што најмногу го запоставував од цела дискографија на Blind Guardian. Најмногу внимание ми привлече Dead Sound of Misery, бонус траката на албумот, која е уствари алтернативна верзија на Fly.

Fly секогаш ја сметав за најслаба песна на ATitM. Песната е добра до 1:10, а после почнува да ме нервира заради тој дел што почнува тогаш.

Blind Guardian - Fly

Dead Sound of Misery е свирена пониско од Fly и има скроз друг текст. Некои делови од песната се исто така различни. Сето тоа ја прави оваа верзија некако помрачна. Fly некако ми изгледа премногу хепи, што и може да се очекува од песна инспирирана од Петар Пан. Од друга страна уште не знам за што се работи во Dead Sound of Misery, ама се спомнува Курвата Вавилонска.

Blind Guardian - Dead Sound of Misery

У секој случај, оваа верзија ми прави многу повеќе ќејф.

Ме интересираат ваши мислења. :)

Дечки, некој од Прилеп да не знае некој локал каде се пушта/свири нешто хард рок/метал?
Имиџ кафе. Пушта музика членка од форумов. Кога нема свирки за викенд петок/сабота, тоа е местото, единствено во градот.

За држење свирки, има едно фино место Тејк Фајв. И имиџ се држат, али свири само еден локален бенд пошто премало е местото.

Имиџ кафе. Пушта музика членка од форумов. Кога нема свирки за викенд петок/сабота, тоа е местото, единствено во градот.

За држење свирки, има едно фино место Тејк Фајв. И имиџ се држат, али свири само еден локален бенд пошто премало е местото.
Во Тејк Фајв имам одено, арно си е местото, а за ова Имиџ кафе првпат слушам, каде е лоцирано?

Во Тејк Фајв имам одено, арно си е местото, а за ова Имиџ кафе првпат слушам, каде е лоцирано?
Kaj споменикот од Пеце Атанасоски веднаш до бутикот Чарли и сатџијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom