МЕТАЛ vs РАП

МЕТАЛ или РАП

• Вкупно гласачи
    146
Статус
Затворена за нови мислења.
Кискино , интервенирај од твоја гледана точка како познавач на Рап музиката :)
Што мислиш ти лично за Тони Фен и Стаклар ? :)

Глупо е као демек јас некој критичар сега, али сепак дека се знам лично со нив, и сум снимал со нив на времето можам да кажам оти се стонасто променети од аспект на музиката.
Инаку по понашање се исти, и денеска кога и да се видиме/слушнеме исти е муабетот. Они видеа дека можат да напраат пари од музикава и попиздеа, како текстуално, така и низ инструменталите. На времето они уствари ја осеќаа таа тенденција за еволуирање во комерцијално-фитицент-лилџон-педерипичќематерине. Значи они не се такви во суштина, пари се во прашање.

Па и јас сакам пари, ако ти сакаш мој ритам :baeh:

Глупо е као демек јас некој критичар сега, али сепак дека се знам лично со нив, и сум снимал со нив на времето можам да кажам оти се стонасто променети од аспект на музиката.
Инаку по понашање се исти, и денеска кога и да се видиме/слушнеме исти е муабетот. Они видеа дека можат да напраат пари од музикава и попиздеа, како текстуално, така и низ инструменталите. На времето они уствари ја осеќаа таа тенденција за еволуирање во комерцијално-фитицент-лилџон-педерипичќематерине. Значи они не се такви во суштина, пари се во прашање.

Па и јас сакам пари, ако ти сакаш мој ритам :baeh:

Прочитај го уште еднаш со акцент на продавање на рап музиката , и види го мојот пост 2 страни пред ова :)

Реков јас дека не е рапот она што беше , сега е за кучки и пари само ...

Ти конкретно ме праша за нив, не општо за музиката, сега баби и жаби испадна ова.

Ти конкретно ме праша за нив, не општо за музиката, сега баби и жаби испадна ова.

Ти коментираше дека општо секој би сакал да има пари и дека секој би правел битови кој не се негов стил само за да придобие пари :)

Прочитај го уште еднаш со акцент на продавање на рап музиката , и види го мојот пост 2 страни пред ова :)

Реков јас дека не е рапот она што беше , сега е за кучки и пари само ...
Ако за тебе гравитацијата на рапот е во Македонија тогаш си во вистинска заблуда

Конкретно за мене, јас зимам пари за битови, али такви какви што јас ги правам.

Ако за тебе гравитацијата на рапот е во Македонија тогаш си во вистинска заблуда

Snoop Dog , 50 Cent , G-Unit , Eminem ...

Сите тие почнале на улица , сите тие почнале со музика за душа а продолжиле со комерцијала продавајќи си го жанрот и создавајќи нов , понеквалитетен вид кој го нарекуваат со старото име Рап.

Snoop Dog , 50 Cent , G-Unit , Eminem ...

Сите тие почнале на улица , сите тие почнале со музика за душа а продолжиле со комерцијала продавајќи си го жанрот и создавајќи нов , понеквалитетен вид кој го нарекуваат со старото име Рап.
дали со ова кажа дека истото не важи за металците?
образложи ако сакаш да ме негираш:toe:

дали со ова кажа дека истото не важи за металците?
образложи ако сакаш да ме негираш:toe:

Мал е бројот на комерцијални метал бендови , но сепак ги има .
Искомерцијализиран бенд лично единствен според мене кој го продал својот стил за да стане познат е Metallica .

А основата на денешните рапери да започнат со занимавање со музика е да направат пари... Додека пак металците започнуваат во гаражите свирејќи си за душа...

А зашто се распраате уствари? И едното и другото е андергроунд музика.. Луѓето што ја почитуваат и слушаат се такви.. Многу е боље таквите да најдат заеднички јазик него со некој фанови на Цеца и Лепа Брена.. Нема потреба од карање стварно..

Мал е бројот на комерцијални метал бендови , но сепак ги има .
Искомерцијализиран бенд лично единствен според мене кој го продал својот стил за да стане познат е Metallica .

А основата на денешните рапери да започнат со занимавање со музика е да направат пари... Додека пак металците започнуваат во гаражите свирејќи си за душа...
пред 4 години кога бев 8-одд,
имаше многу песни кои што ретко кој ги имаше,
и тие што ги имаа не ги даваа на други демек се плашеа од ќотек, затоа што песните не биле за ширење во јавност,
тоа беа песните како на пример:Ганџа и Марија, и некои други што не ги памтам
а до сега во овие 18 мои години немам слушнато за ундергроунд метал песни

пред 4 години кога бев 8-одд,
имаше многу песни кои што ретко кој ги имаше,
и тие што ги имаа не ги даваа на други демек се плашеа од ќотек, затоа што песните не биле за ширење во јавност,
тоа беа песните како на пример:Ганџа и Марија, и некои други што не ги памтам
а до сега во овие 18 мои години немам слушнато за ундергроунд метал песни

Јас пак немам чуено за комерцијален метал.
Кој заработува од тој комерцијален метал ?
Имаат реклами на телевизија или пак ги бараат како манекени на постери или во телевизиски маркетинг ??
Дали водат емисија на која рекламираат 90% од времето ??
Дали се заштитни лица на определен бренд??

Јас пак немам чуено за комерцијален метал.
Кој заработува од тој комерцијален метал ?
Имаат реклами на телевизија или пак ги бараат како манекени на постери или во телевизиски маркетинг ??
Дали водат емисија на која рекламираат 90% од времето ??
Дали се заштитни лица на определен бренд??
Чекај малце извини нејќев карање али мн ме занима нешто..
Ние што слушаме вистински рап и оние што прават добар, квалитетен, вистински рап сме криви што некому му е интересно тоа и сака да биде комерцијално срање? Има разлика во рап и рап како што има и во металот.. Тоа што некои се искомерцијализирале не е ама ич ни мој проблем ни на никој друг.. Тоа значи дека цела музика не чини? Или кај вас сите се најбољи и сите чинат и ги слушаш, цениш, поштуеш?

Чекај малце извини нејќев карање али мн ме занима нешто..
Ние што слушаме вистински рап и оние што прават добар, квалитетен, вистински рап сме криви што некому му е интересно тоа и сака да биде комерцијално срање? Има разлика во рап и рап како што има и во металот.. Тоа што некои се искомерцијализирале не е ама ич ни мој проблем ни на никој друг.. Тоа значи дека цела музика не чини? Или кај вас сите се најбољи и сите чинат и ги слушаш, цениш, поштуеш?

Од старт прочитај ме дека не стремам кон тоа дека металот нема артисти кој нечинат . Ама металот има елементи на уметност,виртуозност во својата изведба без разлика на тоа колку се лоши сепак ќе бидат уметнички подобри од „најдобриот“ рап .
Едноставната причина е тоа што во металот за разлика од рапот се свират инструменти , а квалитетни се оние кој свират со хируршка прецизност и животинска брзина.

Епа добро ама во рапот е побитен текстот од инструменталот сфаќаш? Различен филм се тепа скроз.. Неможеш ти како металец појше да го вреднуваш уметнички затоа што за тоа можеме до сабајле да се расправаме кога ја цел живот слушам рап ти цел живот метал.. Едноставно се различни од корен.. Раперите ценат едно во музиката металците друго и крај!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom