МЕТАЛ vs РАП

МЕТАЛ или РАП

• Вкупно гласачи
    146
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи оние што слушаат класична музика без текст,техно транс хаус инт,се глупи ко курови а?
Или ако ја зеам еден лексикон и го прочитам на рандом музика ќе бидам најголем факман во светот на музиката..??
абе мајсторе,фин ти е филмов за во парк кога го “бутате системот’’и ја ругате бруталноста на светов и системот што ви ја потиснува вашата интелигенција и дух....ама нека ти постане на тоа т.е за внатрешна употреба.

Значи оние што слушаат класична музика без текст,техно транс хаус инт,се глупи ко курови а?
Или ако ја зеам еден лексикон и го прочитам на рандом музика ќе бидам најголем факман во светот на музиката..??
абе мајсторе,фин ти е филмов за во парк кога го “бутате системот’’и ја ругате бруталноста на светов и системот што ви ја потиснува вашата интелигенција и дух....ама нека ти постане на тоа т.е за внатрешна употреба.

Ако си буквалиста , нека биде така .
Се што сакав да кажам е дека и музиката има удел во интелигенцијата .

kako prvo zborime za dve razlicni kulturi so ne e mozno da se sporedat,dva razlicni stila na rap tesko e da se sporedat poso se razlicni i nema potreba da se sporeduvaat,temava e onaka za prepucavanje samo i za lecenje kompleksi!

Добро бе мајката, зашто ја отворивте темава? За да си билдате мислења ? Во темава нема да се развие квалитетна дискусија, само многу инат од двете страни. Музика си е музика, ако стварно ја сакате музиката, не треба да потценувате никаков стил. Секој си сака некој тип на музика, затоа што можеби се пронаоѓа во текстовите, му го праи меракот и слично. Затоа баталете ја темава, и слушајте што ви се слуша и ви го прави ќеифот и не се замарајте.

хаха,пријатле може има ама на ваша голема металска жалост не е пресудна :):)

И тоа за вас раперите ви остава простор за вечна утеха и надеж дека некогаш ќе се опаметите и ќе се осврнете навистина кон уметност , што не велам дека е метал.. (Џез ,Рок ...)

не сум јас во “ние’’,не ми треба мене студија за тешење јасно е кој се радува на неа ко на диплома :)

Цело време сте се замуабетиле за текстовите. Текстовите зависат од идеологијата на тој што ги напишал (цицки, ланци, црнци, лилјаци, сатанизам, па и озбилни текстови). Има добри и лоши текстописци и во рапот и во металот.
Е сеа зошто сметам дека металот е подобар од рапот? Преслушајте било која рап песна и било која метал песна игнорирајќи ги вокалите и ќе препознаете која музика е поквалитетна.

Баби и жаби. Имаш вакви и такви битови/ритмови/инструментали.. и ги има од тој и тој правено, разни продуценти/битмејкери/музичари/курци/палци.
Неможеш ти да ги споредуваш овие две музики кога се тотално различни, јас незнам уствари и зошто темата не е во канта, сигурно некој сеир си прави на вас, буквално.

Што и фали на темата бе супер е темата
и металот владее\m/ или тебе ти е криве заради процентуалната разлика

Што и фали на темата бе супер е темата
и металот владее\m/ или тебе ти е криве заради процентуалната разлика

Блајнд,еве ти контра пример,софистициран бидејќи е металец,а во потпис има Life is Waterfall.
Не се сомневам дека ве едуцирала по англиски навистина премногу музиката :wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom