МЕТАЛ vs РАП

МЕТАЛ или РАП

• Вкупно гласачи
    146
Статус
Затворена за нови мислења.
И ти се палиш на тоа? Оф мај гад. Што има везе какви спотови имаат кога музиката е тотално различна а и секогаш поубаво ке си поминеш на метал. Ај кажи некој многу јак рап концерт кој останал легендарен и траел повеќе од 2 саати?
па преку спотот го симулираат текстот и нивните идеали

И ти се палиш на тоа? Оф мај гад. Што има везе какви спотови имаат кога музиката е тотално различна а и секогаш поубаво ке си поминеш на метал. Ај кажи некој многу јак рап концерт кој останал легендарен и траел повеќе од 2 саати?
Сосема си во право.
И јас тоа сакава да го кажам дека на рап концерт не се прават толку добри журки што се прави на металот и како што вика Дарк Кинг концерт од рап што е оставил впечаток и да траел повеќе од 2 саата НЕМА!

На метал концерти ги глеаш пред тебе свират пеат и си имаш греј тајм со биир и дунда некоја до тебе :) А не тоа компјутерска музика и некој ке застане да ми рецитира на сцена ко прваче :)

Рап, најпроста и најкретенодебилна музика на свет, толку глупавост и простотилук нема нигде да се види .. коли, пари, блинг блинг, голи црнкињи и уау рап било закон, типично размислување на обичен смртник .. мислам ако на некој му е дојдено да глеа разголени жени на спотови од дебилни песни, нека си пушти порнич ко човек! Абре можам книга од 6000 страни да напишам за рап, безброј пати сум јадел говна за него!

МЕТАЛ е закон, ние металците сме тешки гнаси, ние сакаме ѓаволи, вампири, превртени крстови, пиење крв, изведување ритуали, сатанизам, дрога, алкохол, смрт, пекол, удирање по христијанството ...... и ЗАКОН сме никој ништо не ни може, ха:pipi:

Рап, најпроста и најкретенодебилна музика на свет, толку глупавост и простотилук нема нигде да се види .. коли, пари, блинг блинг, голи црнкињи и уау рап било закон, типично размислување на обичен смртник .. мислам ако на некој му е дојдено да глеа разголени жени на спотови од дебилни песни, нека си пушти порнич ко човек! Абре можам книга од 6000 страни да напишам за рап, безброј пати сум јадел говна за него!

МЕТАЛ е закон, ние металците сакаме ѓаволи, вампири, превртени крстови, пиење крв, изведување ритуали, сатанизам, дрога, алкохол, смрт, пекол, удирање по христијанството ...... и ЗАКОН сме никој ништо не ни може, ха:pipi:

па нормално дека е најпроста и најкретенодебилна музика на свет!!

Во Металот има живи инструменти - во рапот се е компјутери.
Во металот има вокали - во рапот се рецитира
Во металот има мелодија - во рапот има по 2,3 бита
Металот е дел од рокот кој е дел од рокенролот - рапот е стар дали 2 децении.

Јас слушам и метал и рап. Неможам да кажам дека металот е подобар од рапот, и неможам да кажам дека рапот е подобар од металот. Тоа колку некоја песна е добра, не зависи само од тоа кој вид на музика е, најмногу зависи од самата песна.
Не сум тип кој слуша песни само затоа што се рап, или рок, метал, техно и т н, јас ги слушам песните затоа што ми се убави :D.
А микс на метал со рап закон звучи :D

Зависи ти шо подразбираш под рап?Ама како шо читам поим немаш...ова шо го гледаш на Тв мислиш дека е рап и дека рапот е без врска?Слушни нешто подобро него то шо го образложи...
Рап се знај...сум слушал и метал али сепак си поштовам поќе рапче :wink:

метал. темава на форумов ја има по 100 ти и некој пат и е идиотска бидејки секој си слуша шо сака мада некој слуша срање.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom