Mensa: Србите се најинтелигентните во регионот

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
U Srbiji ima oko 5.000 natprosečno inteligentnih osoba koje zadovoljavaju kriterijume za članstvo u Mensi, što je znatno više nego u zemljama regiona, izjavio je juče potpredsednik tog udruženja Fedor Munižaba. „Srbija se po broji natprosečno inteligentnih može porediti sa Francuskom i Engeskom”, rekao je Munižaba i objasnio da Mensa, kao udruženje koje okuplja natprosečno inteligente, u Srbiji trenutno ima samo 950 članova, jer je za članstvo neophodno uplatiti godišnju članarinu.
Prema njegovim rečima, članovi su uglavnom fakultetski obrazovane osobe i studenti, ali ima i potpuno neobrazovanih i onih sa završenom osnovnom školom. On je, međutim, naglasio da nepismenost i stepen obrazovanja nemaju veze sa inteligencijom.

повеќе на http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Mensa-Srbi-najinteligentniji-u-regionu.lt.html

За спорт Србиве се цареви имаат спортски дух се борат и успеваат во тоа. Факт.

Не бе па и ти...
мора да си грешка! :vozbud::pos2:

Булгарите се најинтелигентни,
они нели и компјуктеро го измислија?

Не бе па и ти...

Џон Атанасов бил македонец бе.:):vozbud:

Не бе па и ти...

Па и Србија е бугарска, таман си е работата.

Него мене ме занима апсолутната бројка прикажана.
Дали фактор за мерење им е баш таа бројка или релативно во споредба со бројот на жители.

Mensa: Србите се најинтелигентните во регионот

Оти ги заебавате луѓето?

Ти за човек ли се рачунаш бе...
мајмуно битолска?
:toe:
Ти си друга екипа...
не дркај поимови.

А бе павијану еден црвеногузи, кој стигна ве зафркава, Словенци, Хрвати, Босанци, Албанци, Македонци, Роми а сега и од Менса.

Ми е грев веќе да ве гледам вака.
Дај адреса да ти пуштам сомун леб пакета цигари и килоипол крале марко.

Јас подржуем тврдење дека прошлата ледена епоха у Битола уште не поминала, т.е. уште е на сила.

Иначе,како зимно време ќе биде -35 и ќе има зачувано вакви примати како тебе?

То ти е од осиромашениот ураниум. Веќе навлезе длабоко
Инаку знам дека си лепо васпитан и дека ова сега го пишуваш во тешка психофизичка состојба

U Srbiji ima oko 5.000 natprosečno inteligentnih osoba koje zadovoljavaju kriterijume za članstvo u Mensi, što je znatno više nego u zemljama regiona...

5000? Процент нели се зема како мерило? Ако така Кина или Индија би биле со најмногу интелегентни во светот спрема бројката. Колку повеќе луѓе толку поголема бројка на интелегенти. Глупост...

Ти влезе длабоко,а?
Јеби га...
трпи,ќути и радуј се.
:toe:
Ќе станеш ко Аце Македонски.

Те сфаќам
Србин си и тоа те фрла во очај
Али јебига јас не сум ти крив за тоа.
Ај можи во следниот живот ќе се родиш како горд Македонец со историја и култура постара од тринаесети век

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom