Менаџер наспроти менаџер

• Креатор на темата Креатор на темата Invader
  • Време на започнување Време на започнување
многу многу добри, луди и револуционерни тренери има и имало за така лесно да каже некој дека фергусон е најдобар тренер на сите времиња или у најдобрите 5 на сите времиња

што би било доколку мурињо е 30 години тренер на челзи?
што би било доколку ариго саки беше до сега тренер на милан?
пеп да биде 30 години тренер у барса?

немојте да ми кажете дека ако бил толку добар ова она ќе останел ... сите имале успони и падови - така и фергусон и бил толериран или едноставно недопирлив . плус све е у свое време тешко дека од сега и у наредните 30 години фергусон би го имал тој успех со јунајтед исто како што и реал тешко дека би освоил 5-6 титули у лига на шампиони во сегашно време
да го видевме фергусон у 2-3 лиги со различни тимови можеше поинаков муабет да се праи

многу многу добри, луди и револуционерни тренери има и имало за така лесно да каже некој дека фергусон е најдобар тренер на сите времиња или у најдобрите 5 на сите времиња

немојте да ми кажете дека ако бил толку добар ова она ќе останел ... сите имале успони и падови - така и фергусон и бил толериран или едноставно недопирлив . плус све е у свое време тешко дека од сега и у наредните 30 години фергусон би го имал тој успех со јунајтед исто како што и реал тешко дека би освоил 5-6 титули у лига на шампиони во сегашно време
да го видевме фергусон у 2-3 лиги со различни тимови можеше поинаков муабет да се праи

Наброј ги тие 5 поуспешни од Фергусон, без да употребуваш што би било, кога ви било изговор.

Прост одговор на ова. Што би било кога Саки не би се приспособил на промената на фудбалот во текот на 3 децении?

Трет, од лево према десно. Гоце бе, Гоце од Влашка Малаа, исти бе исти да му е.ам. Гла скината обобоб.
88.jpg

Наброј ги тие 5 поуспешни од Фергусон, без да употребуваш што би било, кога ви било изговор.

Прост одговор на ова. Што би било кога Саки не би се приспособил на промената на фудбалот во текот на 3 децении?
нема, нема ни од реал мадрид тим со повеќе трофеи во лига на шампиони ;)
под најдобар не мислев на најтрофеен

не гледам зошто не би се приспособил на промената на фудбалот кога он е еден од иноваторите на овој модерен фудбал...

Испаѓа дека ни Меси нема да е најдобар играч додека не се проба во две три лиги :) мислам, муабетов е... :)

Сите знаете зошто Фергусон остана во Манчестер толку долго, сакаше да ги надмине Ливерпул по бројката на титули, остана уште една сезона за да ја врати титулата и си замина. А ако мислите дека е лесно да се одржава тим со амбиции за ПЛ 30 години ондак видете колку е просечното време кое издржува менаџер на клупа на било кој гигант. Манчестер 86та бил како Тотенхем, 7 титули во ПЛ, учества во Европа, финансии, ама слаб на менаџерската позиција. Од тоа да го донесеш клубот на она што е денес воопшто не е мала работа.
Средината се мења, се смени и ПЛ низ годините, се сменија многу менаџери ама Манчестер на Фергусон беше секогаш во топ 2 фаворити за титула. Или беа Манчестер и Лидс, Манчестер и Блекбурн, Манчестер и Челзи, Арсенал... :toe:

Што ако Мурињо остане 30+ год во Челзи, остане, остане, браво за него. Ако го повтори успехот тој ќе е ГОАТ.

нема, нема ни од реал мадрид тим со повеќе трофеи во лига на шампиони ;)
под најдобар не мислев на најтрофеен

не гледам зошто не би се приспособил на промената на фудбалот кога он е еден од иноваторите на овој модерен фудбал...

Добро, наброј 5 подобри, по твоите критериуми?

Абе се фино за Саки,ама он има мала по години тренерска кариера.

Трапатони за мене лично е менаџериште и еден од најдобрите менаџери воопшто ако не и најдобар (ова зборам за мене)

Во модерниот фудбал Фергусон и Липи ми се таму горе од таа ера на менаџери, е сега оваа новава дали ќе излези некој таков ќе видиме :)

На еден член тука години му трубев дека Фергусон од како ќе си оди Манчестер ќе има мал турболентен период и ме правеше будала :)

Значи од некои муабети ми се сере.
Ако некој остане 30 години во една екипа, не е добар затоа што не се докажал во друга екипа, требало да смени средина.
Ако некој освои се во една екипа и отиде во друга, он е пичка, избегал, зошто не останал 30 години во таа екипа.

Значи од некои муабети ми се сере.
Ако некој остане 30 години во една екипа, не е добар затоа што не се докажал во друга екипа, требало да смени средина.
Ако некој освои се во една екипа и отиде во друга, он е пичка, избегал, зошто не останал 30 години во таа екипа.
Тоа е или црно или е бело на форумов нема средина :)

Тоа е или црно или е бело на форумов нема средина :)
Глупо е тоа друже, многу глупо размислување.
За Пеп конкретно имаме мислења дека бил пичка затоа што си заминал од Барселона после "само" четири години, а во тој период човекот ги освои сите можни титули по неколку пати.
За Меси имаме мислења дека не може да се нарече најдобар затоа што не се докажал во друга средина освен Барселона.

И ај сега. Работава е Сител ТВ.

Според мене топ 5 без нумерирање пред тренерите: Хицвилд, Капело, Фергусон, Анчелоти, Дел Боске.

Пошо многу е тешко да предвидиш црн период за Јунајтед после Фергусон :icon_lol:
Цитирaј ме нaреден пaт педерче[DOUBLEPOST=1439502348][/DOUBLEPOST]
Според мене топ 5 без нумерирање пред тренерите: Хицвилд, Капело, Фергусон, Анчелоти, Дел Боске.
Кoлку не се сoглaсвaм сo избoрoт нa Кaпелo :) Липи сo светлoсни гoдини е пред негo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom