Melodic Death Metal

• Креатор на темата Креатор на темата FallenHypaspist
  • Време на започнување Време на започнување
Да,не е у ред у проценти да се рачуна...али со тој сакам да посочим и накај другите членови .... не може вокалот да го одреди жанрот....треба да се гледа на свак елемент пред да се процени...

Иначе овој горе ти беше проста и точна математика...

Хахахаха... Па кој рече дека вокалот само га гледам(о) ?? ? ?
А и бај д веј тој беше чиста глупост со процентите и не очекуј да реплицирам на тој, пошто на глупост со глупост се враќа..:helou:
позз и натена!

Хахахаха... Па кој рече дека вокалот само га гледам(о) ?? ? ?
А и бај д веј тој беше чиста глупост со процентите и не очекуј да реплицирам на тој, пошто на глупост со глупост се враќа..:helou:
позз и натена!

Ехеее да ги разгледаше другите елементи немаше оној да га пишеше...:S

а брат нз дали беше глупост,али у 1вата гитара,у втората гитара,у басот,у бубањот, та и добар дел од вокалот нема кор елементи.....10/15% е мн реално....

а брат нз дали беше глупост,али у 1вата гитара,у втората гитара,у басот,у бубањот, та и добар дел од вокалот нема кор елементи.....10/15% е мн реално....
Како можиш да изразиш во проценти.
Јас 15% сум блекер
40% трешер
20% хеви
25% дет
И овај податок ти ќе го заклучиш според Кожната јакна(најчесто хеви) гнасна црнобела шминка(блек),Креатор маица и тексасно елече со прешивачи(треш) и дет поради потполнување на проценти.
Убав наслов на тема ама со постовите ја изгнасивме.И оваа тема оде како мн други во непознат правец

брат... не е тој финтата - можеше да кажеш дека тамо и тамо има кор елементи, а не преко проценти(много глупо изгледаше - искрено)
А и др. работа... ти прво рече дека тој било металкор-што нема врска, затој се ја буни. А јесте да има кор елементи(нигде не см одречел тој, мада не 10% како што претстави ти)

Дај бре доста со Мелокорот, пишав во првиот пост

Римембер?

овие ми се занимливи.. а онака не сум баш по овој стил..

К да завршиме со коровите више.... Бубањ ала кор, сакал неш да изведе ама слабо му ишло...типично за мелокор, позната извртена мелодик металкор бас/гитарска рифажа, вокал ала упропастени и изострени ет д гејтс, и некој потуп звук колку да се разликујат од другите мелокор бендови...нешто како овој ѓубре...

Иначе малку се збркамо зш ја мислешо збориш ми за блодстеин чајлд и блајндед колони, у споредба со нив кај овие имаш мн поголемо кор влијание....

И толку више за коровите,знаешо дек темата ќе ојде у оваа насока и затој потенцира у првиот пост........:tv:

Поздрав од дојчланд...

К да завршиме со коровите више.... Бубањ ала кор, сакал неш да изведе ама слабо му ишло...типично за мелокор, позната извртена мелодик металкор бас/гитарска рифажа, вокал ала упропастени и изострени ет д гејтс, и некој потуп звук колку да се разликујат од другите мелокор бендови...нешто како овој ѓубре...

Иначе малку се збркамо зш ја мислешо збориш ми за блодстеин чајлд и блајндед колони, у споредба со нив кај овие имаш мн поголемо кор влијание....

И толку више за коровите,знаешо дек темата ќе ојде у оваа насока и затој потенцира у првиот пост........:tv:

Поздрав од дојчланд...

Измени филмот али ај нема врска...
Плус можда погрешна песна см постирал, ама права група (хинт - види втората песна што гу стави).. Толку од мене за оваа тема.
Поздрав и поправ!

Измени филмот али ај нема врска...
Плус можда погрешна песна см постирал, ама права група (хинт - види втората песна што гу стави).. Толку од мене за оваа тема.
Поздрав и поправ!

Нз брат, Шадоу никако не ми се мелодик дет, можда са помалку мелокор од други бендови, али не доволно за да бидат мелодик дет....

А тој процентите ги ставјам увек за да почнете да ги гледате сите елементи. . . . многу народ гледа само вокал и гитара (признајте дека бубањот скоро никад не га гледате,освен ако не е некој мн мн нафуран,а ретко и баслинијата ја гледате),....значи аркенџел оф дет не ми беше тој поентата, можда на погрешен начин, али то је то....

Добро парче мелодет, ќе се најде ли некој што ќе ги направи Нортер и Винтерсан блек??:wink:

ПС. Ин Флејмс спремаат нешто ново...

Краток клип од риф што ваљда ќе се најде негде у новиот албум...

http://www.inflames.com/

некој што ќе ги направи Нортер и Винтерсан блек??:wink:

Maybe...

:smir:Ти вратив во приватна порака за тоа...иначе го слушна добро заразниот риф од Ин Флејмс??

Death Metal...-сатанисти немој некој да ми каже дека грешам ! добро ај што пеат за ѓаволот и такви глупости ок но кога сум прочитал Jesus is...нејкам да го изговорам тоа...сум се шекнал...кое право им го дава тоа на некој бенд...еве старт 30тина години да вреѓа некоја личност која живеела пред 2000 години и уште се почитува во светот....?! немојте да ме разберете погрешно , не би имал ништо против тие бендови доколку не го изговараат Господовото Име без врска !

Death Metal...-сатанисти немој некој да ми каже дека грешам ! добро ај што пеат за ѓаволот и такви глупости ок но кога сум прочитал Jesus is...нејкам да го изговорам тоа...сум се шекнал...кое право им го дава тоа на некој бенд...еве старт 30тина години да вреѓа некоја личност која живеела пред 2000 години и уште се почитува во светот....?! немојте да ме разберете погрешно , не би имал ништо против тие бендови доколку не го изговараат Господовото Име без врска !

Јас ќе ти кажам дека грешиш. :)
Не сите Death Metal текстови се сатанистички настроени. Напротив, малку дет метал бендови имаат сатанистички мотиви во нивните песни.
Треба да преслушаш многу повеќе бендови, за да не донесуваш заклучоци толку рано.

Ретко кој death бенд уопште да има тематика религија.
Метал текстовите се подлабоки од тоа,инаку он топик од мелодик death најмногу ме влажнат Amon Amarth,башка си ја милувам Нордиска митологија а нив тоа им е најголемо влијание.
Гледам и In Flames ги величаат доста али мене искрено ич не ми се свиѓаат.
Башка можеме ли тука и Eluvietie да ги вброиме?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom