Melodic Death Metal

• Креатор на темата Креатор на темата FallenHypaspist
  • Време на започнување Време на започнување

овие ми се занимливи.. а онака не сум баш по овој стил..

Дај бре доста со Мелокорот, пишав во првиот пост . . . . . А иначе Аркенџел Оф Дет, што бара прогресив блек на тема Мелодет??

Дај бре доста со Мелокорот, пишав во првиот пост . . . . . А иначе Аркенџел Оф Дет, што бара прогресив блек на тема Мелодет??

на мене ли се однаса овој за металкорот? пошто слушни уште еднш па коментирај пак... :tapp::tapp:
А ако не се однаса за мене - сори..

A што бара мелодик блек на тема мелодик дет????

на мене ли се однаса овој за металкорот? пошто слушни уште еднш па коментирај пак... :tapp::tapp:
А ако не се однаса за мене - сори..

На тебе па и на prvoto video od Блајнд:smir: Само немој да кажеш дека тој видеото беше мелодик дет??...

A што бара мелодик блек на тема мелодик дет????

Брат, на бодомци се однасаше ова??...немој и ти ццц. Ако постот ти се однасаше на нив тогаш аргументирај ми го блек елементот во нивната музика, освен оние добри 20% што ги имаат во Самтинг Уајлд,??:helou:

На тебе па и на prvoto video od Блајнд:smir: Само немој да кажеш дека тој видеото беше мелодик дет??...

Брат, на бодомци се однасаше ова??...немој и ти ццц. Ако постот ти се однасаше на нив тогаш аргументирај ми го блек елементот во нивната музика, освен оние добри 20% што ги имаат во Самтинг Уајлд,??:helou:
Си кажав јас дека е со Металкор :) . Ама многу честа е фузијата на кор жанрови со Мелодет така да мала е бројката на чистите мелодет бендови денес...
И незнам зашто , о зашто се повеќе луѓе гледам кој ми тврдат дека бодом биле блек... :nesum:

Blind ти кажа све што имаше да ти кажем..
Иначе сите тие видеа што са постирани (да речемо) од тебе са олд скул...А тај бенд ја што га постира е формиран 2007 или 06(не ме зимај за збор) а у помодерните мелодет бендови има кор елементи-прилично изразени...

Сите видеа со исклучок на пионирските ми се од средниот и воедно најплодниот период на мелодетот (од мое око 1996/2002),значи не олд скул.

Тоа дека се повеќе врие од мелодик металкор бендови или од мелодик дет бендови со влијание од металкорот е точно, што не значи дека тоа претставува напредок и гордост на мелодик детот.

Дали се сеќавате кога на тема метал се дебатираше околу - панкери/корци се металци што незнаат да свират?? Епа и тоа е тоа, група корци напалени од тогашниот мелодик дет, пробуваат да створат фузија помеѓу металкорот и мелодик детот. На крај да, тие создoa една фузија, создадоа едно добро уназадено дежа ву, кое еве сега зема големи размери. Не може било кој штраф да се фане на било која навртка па и да се фане не значи дека штрафот мора да се наврти до крај та макар и навојот се разјал , ........ваљда на тој начин полесно улаза у глава:smir:. . .

А еве некој мелодик дет бенд со придонеси од корот ..... овие овдека знаеле до каде можат штрафот да го навртат а притоа да не го разјадат навојот....

Мелодик дет/транс бенд од Јапонија со некое ситно кор елементче ...(Јапонија)

Мелодик дет бенд со придонеси од корот...(Шведска)

Е ова овдека е врешна на торта, не торта на црешна...

a ова веќе е со кор(ептен ми е одвратно ама....)
и малку австралиски мелодет со кор...
И уште нешто од мене
И сега токму за она што ти викав.Бендов се слично на COB првин мелодет потоа мелоблек само што ако се заслушаш во COB ќе откриеш поизразити пауер елементи

Сите видеа со исклучок на пионирските ми се од средниот и воедно најплодниот период на мелодетот (од мое око 1996/2002),значи не олд скул.

Тоа дека се повеќе врие од мелодик металкор бендови или од мелодик дет бендови со влијание од металкорот е точно, што не значи дека тоа претставува напредок и гордост на мелодик детот.

Дали се сеќавате кога на тема метал се дебатираше околу - панкери/корци се металци што незнаат да свират?? Епа и тоа е тоа, група корци напалени од тогашниот мелодик дет, пробуваат да створат фузија помеѓу металкорот и мелодик детот. На крај да, тие создoa една фузија, создадоа едно добро уназадено дежа ву, кое еве сега зема големи размери. Не може било кој штраф да се фане на било која навртка па и да се фане не значи дека штрафот мора да се наврти до крај та макар и навојот се разјал , ........ваљда на тој начин полесно улаза у глава:smir:. . .

А еве некој мелодик дет бенд со придонеси од корот ..... овие овдека знаеле до каде можат штрафот да го навртат а притоа да не го разјадат навојот....

Мелодик дет/транс бенд од Јапонија со некое ситно кор елементче ...(Јапонија)

Мелодик дет бенд со придонеси од корот...(Шведска)

Е ова овдека е врешна на торта, не торта на црешна...

пеер... ако тој видеото што га постира беше металкор, а не МЕЛОДИК ДЕТ СО 1% кор елементи тга ке га сечем у недела кај мече у село :),

чисто за споредба. Еве ти металкор бенд(чист) и еве ги Shadow(бендот кој ја га постира), па спореди самиот =)

Shadow(hint:слушни солажата на крај)

Bleeding Through(everyday metalcore pozers!)

Па не 1% али можда 10%...
5 члена = 100%
вокалот = 20% (100%:5)
а од вокалот имаш 50% корлајк...
50% од 20% ти е 10%......што значи 10% кор елемент...и тој за у блајндед колони,а у блод стеин немаш ни толку....:smir:

Па не 1% али можда 10%...
5 члена = 100%
вокалот = 20% (100%:5)
а од вокалот имаш 50% корлајк...
50% од 20% ти е 10%......што значи 10% кор елемент...и тој за у блајндед колони,а у блод стеин немаш ни толку....:smir:

не ми е јасно како можеш проценти да унасаш у свите овие заебанции..

не ми е јасно како можеш проценти да унасаш у свите овие заебанции..

Да,не е у ред у проценти да се рачуна...али со тој сакам да посочим и накај другите членови .... не може вокалот да го одреди жанрот....треба да се гледа на свак елемент пред да се процени...

Иначе овој горе ти беше проста и точна математика...

Ај ај доста се препуцавате само за кор бендови...има и друга страна на мелодет бендови...енсиферум на пример мене ми е ептен мелодичен дет со смешни текстови од време на време.

Ај сеа еден рип-оф на Бодом

Не знам дали ги знаете ама претходно се викале Archeon ако ви помага. Исто и Bullet In Your Head многу им ја сакаат...ама мене ептен ме потсеќа на Хари Мата Хари песна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom