Мексиканска храна

• Креатор на темата Креатор на темата wallbanger
  • Време на започнување Време на започнување
Ја јадев и во Америка и во Мексико превкусна храна имаат, се поправив 4 кила од неа. Многу готват компири со зачини, посебно печени прсти да изедеш. Јадев и нешто слично на нашево топено сирење во грне ама имаа и нешто ко сос црно растегливо исто вкусно.

Освен Амигос, има и едно ново место за мексиканска храна, не знам како се вика, но се наоѓа на Рекорд, веднаш до Вегера. Големо вегетаријанско бурито е 80 (само тоа го имам пробано), а со месо чини околу 100 денари. Не е нешто посебно храната, но барем нема да платиш 500 денари за тортиља во Амигос.

Отпрво личеше на реклама, испадна антиреклама.
Зошто би јадел бурито кое не е ништо посебно?

Немам пробано во мексикански ресторан но сепак многу ја јадам и можам да кажам дека мексиканската кујна ми е омилена. Инаку еднаш неделно мора да си направам Burrito. :свиркам:

Некој апдејт за Амигос да дадете? Пошто сум фан на мексичка храна (последно јадев во Љубљана) сакав да отидам и во ова. Цените се соленки, па да прашам дали вреди.....

Некој апдејт за Амигос да дадете? Пошто сум фан на мексичка храна (последно јадев во Љубљана) сакав да отидам и во ова. Цените се соленки, па да прашам дали вреди.....
Во Љубљана најверојатно во Joe Pena`s cи јадел ? )) Инаку мексичкиот у Скопје е правен по урнек на мексички ресторан ТACO`S од Марибор,Словенија.Пред да се отвори готвачите беа 3 недели во Марибор каде се обучуваа за TEX-MEX храна.Исто така на отварањето беа присутни и готвачи од Словенија,се увезуваа автентични продукти директно од Словенија,која меѓудругото е Европски центар за автентични продукти за TEX-MEX.
Ретко квалитетена инвестиција во скопје за која не се жалени пари.Сомбрерата и останата тематика што е закачена по зидовите е донесена он мексико,Има две слики на Панчо Вила и Емилијано Запата кој се купени на аукција а антиквитети од Мексико.Столовите и масите се исто така антиквитет.
Послем 6 години незнам како функционираат точно.но последниот пат кога бев видов дека сеуште држат одредено ниво на автентичност ! )))

Во Љубљана најверојатно во Joe Pena`s cи јадел ? )) Инаку мексичкиот у Скопје е правен по урнек на мексички ресторан ТACO`S од Марибор,Словенија.Пред да се отвори готвачите беа 3 недели во Марибор каде се обучуваа за TEX-MEX храна.Исто така на отварањето беа присутни и готвачи од Словенија,се увезуваа автентични продукти директно од Словенија,која меѓудругото е Европски центар за автентични продукти за TEX-MEX.
Ретко квалитетена инвестиција во скопје за која не се жалени пари.Сомбрерата и останата тематика што е закачена по зидовите е донесена он мексико,Има две слики на Панчо Вила и Емилијано Запата кој се купени на аукција а антиквитети од Мексико.Столовите и масите се исто така антиквитет.
Послем 6 години незнам како функционираат точно.но последниот пат кога бев видов дека сеуште држат одредено ниво на автентичност ! )))

Не, во Cantina Mexicana јадев, одма спроти Cutty Sark Pub.

http://www.cantina.si/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom