Меѓународно движење против промена на името

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде спуштете топка сите.

Форумот е да дискутираме.

Forumot e za diskusija, soglasno pravilata, KRAJ.

Nema da se zatvori i ovoj podforum poradi nedonosenkovci koi ne znaat da diskutiraat na tema, tuku moraat svoite frustracii da gi lecat izvitoperuvajki ja sekoja tema.

Forumot e za diskusija, soglasno pravilata, KRAJ.

Nema da se zatvori i ovoj podforum poradi nedonosenkovci koi ne znaat da diskutiraat na tema, tuku moraat svoite frustracii da gi lecat izvitoperuvajki ja sekoja tema.

леле леле леле, останаа само твојте постови. протарашкај по темите имаш многу за бришење. форумов прерасна во мегафон на пријателите на ГАЗДАТА!!! поздрав, некој има и попаметна работа од задоволување на фрустрациите на ГАЗДАТА и неговите пријатели.

леле леле леле, останаа само твојте постови. протарашкај по темите имаш многу за бришење. форумов прерасна во мегафон на пријателите на ГАЗДАТА!!! поздрав, некој има и попаметна работа од задоволување на фрустрациите на ГАЗДАТА и неговите пријатели.
Леле, леле, леле...

Ако имаш попаметна работа, не се регистрирај повторно. Ако бога знаеш.

Некој има попаметна работа отколку на ликови кои наместо да одат на сесии кај психијатар, истураат фрустрации по форуми пошто е бесплатно.

Форумов е создаден како место за дружење, размена на мислења и место на кое членовите доаѓаат да се забавуваат, а не да се напнуваат. Сајтот е ориентиран кон забавни содржини, а не кон политички. Инка да не треба за некој да сфати? Незнам што не е јасно. Имате купче медиуми кои живеат од и за политика, имате мал милион други форуми, лечете си фрустрации таму. Не можете да го претворате форумов во нешто што не е, и нема да биде, затоа што вас така ви кефнало. Ниту е шер енд кер департмент, ниту е установа за лица со посебни потреби.

На крајот од краиштата, бујрум, мрднете со прстите и направете си форум по ваша мерка, пицнете го профи по ваши фантазии и кењајте до бесвест.

Поздрав,
Фрустрираниот (од ретардираните).

и шо сеа,ами дека е дискусијата, на нашки кажано муабетењето:jaj:

Не сакаме богаство, не сакаме пари,
тук сакаме слобода и човечки правдини.

Да им се сневиди све на соросоидите и останатите предавници.
Нема решение за името ако нема во него Република Македонија и македонски народ и македонски јазик.

и шо сеа,ами дека е дискусијата, на нашки кажано муабетењето:jaj:

Diskusijata e deka ne sme e da se potklekne i deka so site sili i na site mozni nacini mora da se bie bitkata!
Znaci, ne samo po forumi, tuku javno, so javni istapi, istoriski fakti, pisma, e-mailiranja, sekade kade ima referenca, treba da ima bombardiranje od e-mail da se promeni vo Republic of Macedonia ili barem Macedonia.

Na primer.

Еве сега пред малку се јави на Канал 5 вестите некое бирократче од Шпанија и директно кажа да не се надеваме на помош од Шпанија и дека тие се на страната на Грција.:toe:

Нормално дека Шпанија е на страната на Грција кога кралицата Софија е гркинка. Така да воопшто не ме изненадува.

Како сме дозволиле да ни го направат тоа? А, дали нашата жалба е усвоена?

Objections: The former Yugoslav Republic of Macedonia - 12.08.1995

А, временската низа е ваква: ние се откажуваме од знамето, тие веднаш го регистрираат во WIPO?

А, временската низа е ваква: ние се откажуваме од знамето, тие веднаш го регистрираат во WIPO?

Objections overruled!

Za zal, vidi koj e u UN toa vreme i pred toa i po toa, do den denesen!

Па WIPO е на ООН, не знам што те чуди.

Во ООН сме ФИРОМ.

+ клучното е болдирано и никој не се потресува, сите се ладите на вентилатор

Еве еден убав пример за сите Македонци.:smir:
Манчевски одби под името ФИРОМ да учествува на европска манифестација <H4></H4>
milco[2].jpg

Благодарам што сте се сетиле на мене, но за жал не можам да присуствувам на манифестација што инсистира да ја нарекува мојата земја ФИРОМ, што ме навредува, вели македонскиот режисер Милчо Манчевски во писмото испратено до организаторите на собирот „Југоисточна Европа: патување низ културите“.

- Не малку Македонци не се препознаваат себеси во ова навредливо име - и напишал Манчевски на г-ѓа Хегер, организаторка на манифестацијата.

Претпоставувам, додава Манчевски, дека и Спајк Ли не би учествувал на фестивал на кој би го нарекле црнец.

Главниот фокус на собирот бил да се претстават делата на уметници од Западен Балкан и Турција пред европската публика. Проектот е поврзан со веб-страницата „Југоисточна Европа - луѓе и култура“, за која „Нова Македонија“ веќе пишуваше дека ја користи референцата ФИРОМ за земјава, сеедно што се занимава со креативните и културолошките аспекти на регионот.

Проектот бил замислен како „роуд шоу“, кое ќе помине по три дена во 8 града во Австрија, Белгија, Германија и Холандија. За време на деновите поминати во градовите ќе се организираат настани од културата, гастрономијата, литературата и музиката, кои треба да ја претстават културната разноликост на Југоисточна Европа.

Алал да му е на човекот.:bravo::oeoeoe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom