Мегаладон

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 март 2009
Мислења
21.498
Поени од реакции
17.680
Локација
Skopje
недостапна е темата за изумирање на Диносаурите, па отворив... Има теории дека во океаните се уште има живи Мегаладони...има и фотки и клипови, можеби се Факе... а заби од Мегаладон научниците наоѓаат

https://thang2.amazingfornu.com/tha...6pJYIc1mpP_v64_Aw8_aem_60nFot2eH7bC6poLzIKsyg

3-9-267x300.jpg

Има подобра снимка од (најверојатно) мегалодон. Снимана под вода. Ја имам постувано некаде на форумов.

сликите погоре секако се лажни

Има подобра снимка од (најверојатно) мегалодон. Снимана под вода. Ја имам постувано некаде на форумов.

сликите погоре секако се лажни
јасно е дека тие со рибарите е Факе, ако се фатела толкава ајкула или Мегаладон ќе било општопознато... Прашањето е дали воопшто може да има толку големи денес, многу поодамна имаше кажувања за огромни ајкули од 12+ метра во водите на Грендланд.. Инаку ако е 20м , а мегаладонот е сигурно поснажен и поцврст од Кит со слична величина, практично е невозможно да се улови, едино да се убие - распрсне со силен експлозив, а што не би дало никаква можност за мерењаи и испитувања...
Едина можност е наоѓање во големи длабочини скелет од Мегаладон, па да се проучи староста...
Инаку гледав онаа емисијата за риби монструми, улови во океанот меѓу Канада и Грендланд ајкула стара 400 години, па ја пушти назад во океанот

Би сакал фосилен заб од овие чуда за мојата колекција али мислам дека се скупи и ретки, и препуно е со фалш работи.

Веројатно фејк? Па полошо не може да биде направен, се гледа дека има ВИ (вештачка интелегенција) применето при правењето на видеата.

Веројатно фејк? Па полошо не може да биде направен, се гледа дека има ВИ (вештачка интелегенција) применето при правењето на видеата.
Poslednoto da ne e od materjal od novata verzoja na filmot Gozila?

1743329521135.jpeg

Не е мегаладон ама е некое чудо...
Ancient Footprints
22 март во 01:36 ·

After Storm Ciara, a mysterious sea creature's skeleton was discovered on a Scottish beach, sparking widespread interest and speculation. The unusual skeleton, with its elongated vertebrae and peculiar limb-like extensions, has baffled experts and locals alike. Marine biologists suggest it might be a rare or previously undocumented species. Further studies, including DNA analysis and carbon dating, are planned to identify the creature, which has also reignited interest in local sea monster folklore.
Види помалку

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom