Мегаладон

Член од
12 март 2009
Мислења
20.662
Поени од реакции
16.871
недостапна е темата за изумирање на Диносаурите, па отворив... Има теории дека во океаните се уште има живи Мегаладони...има и фотки и клипови, можеби се Факе... а заби од Мегаладон научниците наоѓаат

https://thang2.amazingfornu.com/thang-the-encounter-of-the-century-german-fishermen-capture-a-living-megalodon-in-the-north-sea/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3pfXtYdp7iwscyHtAiH9KtE-0JalK4AD7EELr5i6pJYIc1mpP_v64_Aw8_aem_60nFot2eH7bC6poLzIKsyg

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Има подобра снимка од (најверојатно) мегалодон. Снимана под вода. Ја имам постувано некаде на форумов.

сликите погоре секако се лажни

Член од
12 март 2009
Мислења
20.662
Поени од реакции
16.871
Има подобра снимка од (најверојатно) мегалодон. Снимана под вода. Ја имам постувано некаде на форумов.

сликите погоре секако се лажни
јасно е дека тие со рибарите е Факе, ако се фатела толкава ајкула или Мегаладон ќе било општопознато... Прашањето е дали воопшто може да има толку големи денес, многу поодамна имаше кажувања за огромни ајкули од 12+ метра во водите на Грендланд.. Инаку ако е 20м , а мегаладонот е сигурно поснажен и поцврст од Кит со слична величина, практично е невозможно да се улови, едино да се убие - распрсне со силен експлозив, а што не би дало никаква можност за мерењаи и испитувања...
Едина можност е наоѓање во големи длабочини скелет од Мегаладон, па да се проучи староста...
Инаку гледав онаа емисијата за риби монструми, улови во океанот меѓу Канада и Грендланд ајкула стара 400 години, па ја пушти назад во океанот

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.360
Би сакал фосилен заб од овие чуда за мојата колекција али мислам дека се скупи и ретки, и препуно е со фалш работи.

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
94
Поени од реакции
121
Веројатно фејк? Па полошо не може да биде направен, се гледа дека има ВИ (вештачка интелегенција) применето при правењето на видеата.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.662
Поени од реакции
16.871
Веројатно фејк? Па полошо не може да биде направен, се гледа дека има ВИ (вештачка интелегенција) применето при правењето на видеата.
Poslednoto da ne e od materjal od novata verzoja na filmot Gozila?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.662
Поени од реакции
16.871
Би сакал фосилен заб од овие чуда за мојата колекција али мислам дека се скупи и ретки, и препуно е со фалш работи.
И денешните ајкули се големи

Kajgana Shop

На врв Bottom