realen_07
Опозиционер
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 3.636
- Поени од реакции
- 134
И ете ти го пак латас, у његовом добропознатом "фазону", ама сеа изнервиран и видно вознемирен, пошто не може да плука по новите коалициони партнери на Груевски, својата мислија ја продолжува....со што друго, ако не со пњуеље и селење комуњари, и бркање вештерки.
Ех латасе латасе...како стара изгребана грамофонска плоча си.
Ај те разбирам што верглаше четири години додека они беа на власт.
Ај да те разберам и последните две, коа они беа опозиција...да ги ослабиш малку де....нели.
Ај и да те сватам дека треба чесно хонорарот да си го одработиш.
Ама дај бе латасе....уште ли.
Комуњариве се моментално у шок соба...и педерски е да се бориш со некој што се одржава на апарати. Али знаејќи и пратејќи те тебе...ти знаеш и можеш....само со такви да се бориш.
Мечката не смееш да ја пипнеш....а.
З'ш ако не сакајќи ја разбудиш...може да те попапа...или недај боже она другото...ако е напалена.
Али ти си добар дудлач...ќе се снјдеш, не сумњам ја у твоите дудлачки способности.
И пошто латас не ми дава право на глас у неговиот вечер...ете Јас би искористил малку простор овде, да прокоментирам дел од неговата колумна..
Дај бре човече ако некој го знае тој фамозен извештај на ОБСЕ, нека постира линк, и Јас да го видам тоа чудо, каде што е напишано дека медиумите на последните избори ја фаворизирале опозицијата. Ама знаејќи те тебе и тие како тебе, знам точно како си дошол до тој заклучок...
Твојата теорија е....секој кој не мисли како мене, е про СДСМ.
Секој кој не го возвишува Груевски, по автоматизам е комуњар.
Можеби коа пишуваш подршка за опозицијата, мислиш на телевизијата на твојот шеф олигарх...упс...ми се испушти ова олигарх.
Можеби мислеше на портокаловите бумбари, или сите политички емисии во телевизијата кај што ти палиш и гасиш.
Можеби на касните доцновечерни шоуови, гласови народни, јадење буреци....колку ли само пити изеде овој народ.
Или пак мислеше на 16,8 милиони евра, кои партијата твоја ги потроши само за реклами, наспроти 4,8-те милиони на опозицијата.
Ама ти нели, со твојот шеф олигарх (упс...искрено, пак ми се испушти), ќе напишете едно дисконтче на рекламите партиски од 90%, за сметка на рекламите владини, кои се разбира ќе бидат во изобилство наредните 4 години, и нормално со фул цена и без дисконт.
Хахаха...пусти страв.
Латас се уплаши да не некој му го земе местото на главен пикач у анус на битни личности.
Не се плаши чоече, на тебе ти нема конкуренција тука.
Ти му идеш нешо као генерал мајор на пикачите, дудлачите и пушачите...као што ги викаш.
Абе у таа област на балканов ти нема рамен...а камо ли у Македонија.
Сите фази си ги поминал, све што има си испушил...до капка...,сите кваки, мењачи у коли..ауспуси...си ги издудлал, а богами и лижењето не ти е непозната работа...ама се исплати, нели?
Така да ич гајле немај во врска со твојот страв од конкуренција.
Главен си ти тука, евентуално можеби ако имаш у план да правиш интернационална кариера, па да идеш некаде надвор од државава да го споделиш искуството и часово да држиш "како најлесно да се упикаш у г* на посакуваната личност", или можеби книга да напишеш.
Оди кај ќе одиш, ама ни случајно немој да ти текне у овие афричките држави да одиш.
Лош глас ги бие.
Тоа лидерите таму....имале големи....."егоа".
А ти научен тука на мали...па би можел случајно да се задавиш или задушиш во жарот на играта.
Ти си човеку, дудлач на деценијата.
Немало и нема да се роди сличен како тебе, барем наредниве 20 години.
Е сеа има некои шо сакаат да те имитираат...али гола вода се...веруј ми...ти си "the one".
Еве ти гратис, за да не бидеш толку монотон, нова идеја за твојата следна колумна.
Може да носи наслов "терористите пак во власта"
Знам ја дека ич не ги сакаш, па би можел следната недела да напишеш кој ред за нив, или евентуално за оние што ќе коалицираат со нив.
Ех латасе латасе...како стара изгребана грамофонска плоча си.
Ај те разбирам што верглаше четири години додека они беа на власт.
Ај да те разберам и последните две, коа они беа опозиција...да ги ослабиш малку де....нели.
Ај и да те сватам дека треба чесно хонорарот да си го одработиш.
Ама дај бе латасе....уште ли.
Комуњариве се моментално у шок соба...и педерски е да се бориш со некој што се одржава на апарати. Али знаејќи и пратејќи те тебе...ти знаеш и можеш....само со такви да се бориш.
Мечката не смееш да ја пипнеш....а.
З'ш ако не сакајќи ја разбудиш...може да те попапа...или недај боже она другото...ако е напалена.
Али ти си добар дудлач...ќе се снјдеш, не сумњам ја у твоите дудлачки способности.
И пошто латас не ми дава право на глас у неговиот вечер...ете Јас би искористил малку простор овде, да прокоментирам дел од неговата колумна..
Гледам по избориве. Не би да се мешам. Јас своето го кажав. На време. Во извештајот на ОБСЕ за изборите стои дека три, од четири, весници застанале позади СДСМ: Дневник, Утрински и Време.
Од четирите битни анализирани само Вечер, според ОБСЕ, ја држел спротивната страна. Онаа што сега победи. А победи без доминантна поддршка на медиумите, што го забележа и ОБСЕ. Навика новинарите да одработуваат за СДСМ - остана за навек.
Дај бре човече ако некој го знае тој фамозен извештај на ОБСЕ, нека постира линк, и Јас да го видам тоа чудо, каде што е напишано дека медиумите на последните избори ја фаворизирале опозицијата. Ама знаејќи те тебе и тие како тебе, знам точно како си дошол до тој заклучок...
Твојата теорија е....секој кој не мисли како мене, е про СДСМ.
Секој кој не го возвишува Груевски, по автоматизам е комуњар.
Можеби коа пишуваш подршка за опозицијата, мислиш на телевизијата на твојот шеф олигарх...упс...ми се испушти ова олигарх.
Можеби мислеше на портокаловите бумбари, или сите политички емисии во телевизијата кај што ти палиш и гасиш.
Можеби на касните доцновечерни шоуови, гласови народни, јадење буреци....колку ли само пити изеде овој народ.
Или пак мислеше на 16,8 милиони евра, кои партијата твоја ги потроши само за реклами, наспроти 4,8-те милиони на опозицијата.
Ама ти нели, со твојот шеф олигарх (упс...искрено, пак ми се испушти), ќе напишете едно дисконтче на рекламите партиски од 90%, за сметка на рекламите владини, кои се разбира ќе бидат во изобилство наредните 4 години, и нормално со фул цена и без дисконт.
Најтрагична, пацовска фигура, меѓу новинарите и на овие избори е Геро. Кој Геро? Па, Геровски од Шпиц. Кој Шпиц?!
Па оној што се печати на хартија, и се дели наоколу џабе, се чува за потпала. Е па, тој Геро, од тој Шпиц, пред избори напиша на насловна страница дека Груевски е диктатор, Хитлер, напиша Геро. И како таков на избори ќе доживеел дебакл. Сега после избори, истиот Геро, нормално во истиот Шпиц, пишува како Груевски станува македонска, балканска политичка икона: како Тито, како Глигоров, пишува сега Геро. За него, како комуњарски новинар школуван од комунистички директор на локална задруга, светот има само две можности: или те газат или газиш. Трето нема. Геро навикнал да ги гледа вредностите
како икони. Затоа, за него, Никола е сега икона. И Геро прави се, ако се може, да седне што е можно поблиску до иконата Никола. Да испуши кога ќе затреба.Арно, ама вратата е веќе затворена. Геро ја дудла кваката од таа врата.
Хахаха...пусти страв.

Латас се уплаши да не некој му го земе местото на главен пикач у анус на битни личности.
Не се плаши чоече, на тебе ти нема конкуренција тука.
Ти му идеш нешо као генерал мајор на пикачите, дудлачите и пушачите...као што ги викаш.
Абе у таа област на балканов ти нема рамен...а камо ли у Македонија.
Сите фази си ги поминал, све што има си испушил...до капка...,сите кваки, мењачи у коли..ауспуси...си ги издудлал, а богами и лижењето не ти е непозната работа...ама се исплати, нели?
Така да ич гајле немај во врска со твојот страв од конкуренција.
Главен си ти тука, евентуално можеби ако имаш у план да правиш интернационална кариера, па да идеш некаде надвор од државава да го споделиш искуството и часово да држиш "како најлесно да се упикаш у г* на посакуваната личност", или можеби книга да напишеш.
Оди кај ќе одиш, ама ни случајно немој да ти текне у овие афричките држави да одиш.
Лош глас ги бие.
Тоа лидерите таму....имале големи....."егоа".
А ти научен тука на мали...па би можел случајно да се задавиш или задушиш во жарот на играта.
Ти си човеку, дудлач на деценијата.
Немало и нема да се роди сличен како тебе, барем наредниве 20 години.
Е сеа има некои шо сакаат да те имитираат...али гола вода се...веруј ми...ти си "the one".
Еве ти гратис, за да не бидеш толку монотон, нова идеја за твојата следна колумна.
Може да носи наслов "терористите пак во власта"
Знам ја дека ич не ги сакаш, па би можел следната недела да напишеш кој ред за нив, или евентуално за оние што ќе коалицираат со нив.