MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
A зошто не ни ги пуштаат тие Arena Esport, Balkan Trip, Toxic?
Автоматски споено мислење:

se odi po plan..hrt1 e sledno..marcello prati situacija
E aјде ќе видиме и тоа дали ќе се оствари.

ti samo vrsi pritisok...na fin i civiliziran nacin
Не знам веќе колку пати сум им пишал за HRT. Ајде ќе биде и тоа се надевам.
Автоматски споено мислење:

Nova S, Sport klub, Nova Sport, IDJ TV, Lov i ribolov, Cinemania достапни и на MaxTV Go.

Последно уредено:
Дали и спорт клуб се ставени ма maxtvgo или грешка гледам? треба да обновувам договор па ако ги има и нив да земам без тв договор и да го користам само maxtvgo за телевизија од моите секако само спорт на тв гледам

Ok nevermind, сега гледам претходно мислење

Дали и спорт клуб се ставени ма maxtvgo или грешка гледам? треба да обновувам договор па ако ги има и нив да земам без тв договор и да го користам само maxtvgo за телевизија од моите секако само спорт на тв гледам

Ok nevermind, сега гледам претходно мислење
Ставени се е и MaxTV GO оди гратис да се активира со Мagenta 1 пакети a со Интернет и TV се доплаќа 99 денари.

Е сега глупо е што не можеш MaxTV GO на Android бокс уред или на телевизор да го инсталираш. Не сум пробал дали apk инсталирана на Android уреди ќе функционира добро.

Телеком имаат посебна услугла Android tv бокс уреди што ги даваат на претплата со целосно друга апликација MaxTV.

Ставени се е и MaxTV GO оди гратис да се активира со Мagenta 1 пакети a со Интернет и TV се доплаќа 99 денари.

Е сега глупо е што не можеш MaxTV GO на Android бокс уред или на телевизор да го инсталираш. Не сум пробал дали apk инсталирана на Android уреди ќе функционира добро.

Телеком имаат посебна услугла Android tv бокс уреди што ги даваат на претплата со целосно друга апликација MaxTV.

Да да знам, јас планирав преку лаптоп со HDMI или со screen sharing на тв ама немам пробано колку smoothly ќе оди така :)

Не се разбирам јас многу од оваа па да прашам имам магента М дали можи на андроид телефон да се гледаат тв каналите понудени на Макс тв го или само на лаптоп

Не се разбирам јас многу од оваа па да прашам имам магента М дали можи на андроид телефон да се гледаат тв каналите понудени на Макс тв го или само на лаптоп
Може на лаптоп и телефон. На телефон нормално ќе мора да го вклучиш во самата апликација тоа мобилна мрежа. Го има тоа во апликацијата во опциите, а тоа е потребно ако сакаш да користиш на мобилен и со тоа ќе ти троши мобилен интернет. За да не трошиш мобилен интернет постои услуга Stream On која се плаќа.

Последно уредено:
Дали постои Addon за Коди каде може да се инсталира Макс Тв Го?
Мислам не. Ако успееш некако да ги извадиш стримовите и да ја ставиш листата канали во Коди.

Последно уредено:
Мислам не. Ако успееш некако да ги извадиш стримовите и да ја ставиш листата канали во Коди.
Постои веќе аддон за МагентаТв и повеќето стриминг платформи не верувам дека ќе е различно за МаксТв да се направи. Само треба малку знаење, да се испрограмира и промени скриптата.

Attachments

Постои веќе аддон за МагентаТв и повеќето стриминг платформи не верувам дека ќе е различно за МаксТв да се направи. Само треба малку знаење, да се испрограмира и промени скриптата.
Ова од која држава е МагентаТВ? Ние немаме македонски Аddon за македонски филмови и серии а не па за вакво нешто.

Знае некој колку ќе се доплаќа за новите канали дали ќе бидат во еден пакет или.. промотивниот период истекува утре

Ова од која држава е МагентаТВ? Ние немаме македонски Аddon за македонски филмови и серии а не па за вакво нешто.
Да мала држава сме и затоа немаме многу аддони, поголемо комјунити повеќе аддони, не е нешто претешко да се направи мала скрипта за Макс тв го, посебно ако има веќе готово да се само модифицира, јас лично не се разбирам многу во Пајтонот, но има луѓе кои се разбираат и можат релативно лесно да склопат еден основен аддон, доколку се има интерес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom