MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може некој да потсети како се правеше ресет на Мах тв приемник со исклучување на power копчето од задната страна на ресиверот. Не се сеќавам колку пати требаше да се направи исклучи-вклучи додека не се појават запчаниците.
Треба три пати уклучи исклучи да направите од копчето од задната страна и четвртиот пат ќе се појават запчаници.

Треба три пати уклучи исклучи да направите од копчето од задната страна и четвртиот пат ќе се појават запчаници.
Исклучуваш на задно копче, уклучуваш чекаш да се појават три точки и одма исклучуваш . Истата постапка 4 пати дур не се појави запчаник. Откако ќе се појави запчаник ќе чекаш додека не се ресетира и не добие на екран тв канал.

Не знам зошто не овозможат враќање на сите канали за 7 дена. Еве сега сакав да го вратам тенисот од вчера но немаат враќање на програмата за новите канали Арена Премиум 4 и Арена Тенис.

Не знам зошто не овозможат враќање на сите канали за 7 дена. Еве сега сакав да го вратам тенисот од вчера но немаат враќање на програмата за новите канали Арена Премиум 4 и Арена Тенис.
Кога пишувате вака пишете и дали е на MaxTV или MagentaTV.

На Мах тв од првиот ден се додадени новите канали на Арена во Тв-теката со можност да гледаш програма за 7 дена наназад.
Автоматски споено мислење:

На позиција 78 денес најверојатно ќе се пушти Newsmax Balkans. Веќе стои името на каналот.

На Мах тв од првиот ден се додадени новите канали на Арена во Тв-теката со можност да гледаш програма за 7 дена наназад.
Автоматски споено мислење:

На позиција 78 денес најверојатно ќе се пушти Newsmax Balkans. Веќе стои името на каналот.
Генералниот диреткор на Телеком Србија во eмисија на Newsmax Balkans изјави дека до октомври треба да се воведат локализирани Arena Sport канали на македонски јазик. За почеток три а во план било пет. Не знам колку е возможно ова со оглед дека јас претпоставувам и немаме бог знае колку искусни спортски новинари. Оние со некакво поголемо искуство барем оние што се какви такви се повеќе на МРТВ.

Генералниот диреткор на Телеком Србија во eмисија на Newsmax Balkans изјави дека до октомври треба да се воведат локализирани Arena Sport канали на македонски јазик. За почеток три а во план било пет. Не знам колку е возможно ова со оглед дека јас претпоставувам и немаме бог знае колку искусни спортски новинари. Оние со некакво поголемо искуство барем оние што се какви такви се повеќе на МРТВ.
Се надевам ќе го остават само српскиот аудио канал за избор на преносите.

Се надевам ќе го остават само српскиот аудио канал за избор на преносите.
Не се надевај на тоа. Сакаат да направат локализирана верзија а тоа јас колку што рабирам е и реклами маједонски и најавите на македонски, емисии на македонски, веројатно понатака и некој студиски емисии на македонски.

Не се надевај на тоа. Сакаат да направат локализирана верзија а тоа јас колку што рабирам е и реклами маједонски и најавите на македонски, емисии на македонски, веројатно понатака и некој студиски емисии на македонски.
Ова нема да се случи. Како прво немаме новинари а како второ нема да се замараат.

Ова нема да се случи. Како прво немаме новинари а како второ нема да се замараат.
И мене не ми се верува да се реализира сепак останува да видиме што ќе се случи.

Колку што знам , Арена Спорт имаат закупено простории на Градски стадион и се спрема студио таму . Така да , нема да биде само коментатори на Македонски јазик , туку ќе има и емисии од студио .

Пуштен е денес каналот Newsmax Balkans на местото на веќе згаснатата Al Jazeera Balkans.

По ресетирање на ресиверот, на телевизорот се појавува црвен Х со бројка под него. Знае некој кој е проблемот или решение?

По ресетирање на ресиверот, на телевизорот се појавува црвен Х со бројка под него. Знае некој кој е проблемот или решение?
Кој ресивер од MaxTV или MagentaTV?

Јас претпоставувам е MaxTV. Таков црвен Х некогаш се појавува ако нема интернет или интернетот нема добар сигнал подолго време додека се ресетира.

Види исклучи рутер или пробај промени ги каблите во рутерот на другите Lan приклучоци па пробај ресетирај ресивер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom