MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Да каже некој кога ке почне да функционира чудово, оти кај мене всело само двајца имаме, е сега на тој едниот му дале и пробен(тест) период, а мене не. Хммм, малце чудно вака ама нема врска. Сакам да знам официална дата, кога ке почнат со ова I-Пи-Ти-Vee.

Како што најавија на 17 ноември :)

Јас ќе ставам MaxTV пошо е 3 пати подобро од Кејблтел (Чаир) кој има 10 албански канала. Инаку дознав дека ако имаш 2 телевизора ти даваат еден рисивер Х300 и еден Х100 кој е послаб (незнам во кој смисол дали софтверски или нешто друго), а интернетот не би требало да паѓа бидејќи се во различни патеки (барем така прочитав по хрватскиве форуми за MaxTV). За цената, мислам дека е океј со оглед на тоа што дома 2500 ден. плаќам, интернет+телефон а сеа за 2500 ќе плаќаме тв+телефон+интернет (да не го забораиме ддв-то :) )

види бачко кога е у прашање за цената има разлика, вака да пролаборираме:
ако ти е само за тв за ИПТВ мораш да имаш нет и тоа не обична конекција туку над 8мб минимум за да ти работи како што треба, друго викаш 2500 денари ок е, и јас сум на на истиот како и ти под чаир со 10 албански канали, 3 турски итн, но преплатата е 450денари па сега види се збори дека ИПТВ ќе биде едно 3000 денари или така нешто но само ИПТВ + обичниот нет што го плаќаш + телефон што значи 4000-5000 не ти бегаат месечно, а вака плаќаш еве 2500 денари за тел + инт + 450 ден за кабловска = 3000 денари максимум. Јас останувам на кабловска додека не се среди све убаво со ИПТВ, боље да гледам шкарт канали него да ми паѓа телевизијата на секои 4-6 саати или пак да не е стабилна, како што се очекува на старт на секој нов service од секоја фирма, има да чекам ако треба едно 4месеци, или пак ако даде господ dreambox да си ставам, а за нет седам на т-хоме додека не се среди ова со офф нет дуото или пак не се понуди нешто подобро од некој друг.

види бачко кога е у прашање за цената има разлика, вака да пролаборираме:
ако ти е само за тв за ИПТВ мораш да имаш нет и тоа не обична конекција туку над 8мб минимум за да ти работи како што треба, друго викаш 2500 денари ок е, и јас сум на на истиот како и ти под чаир со 10 албански канали, 3 турски итн, но преплатата е 450денари па сега види се збори дека ИПТВ ќе биде едно 3000 денари или така нешто но само ИПТВ + обичниот нет што го плаќаш + телефон што значи 4000-5000 не ти бегаат месечно, а вака плаќаш еве 2500 денари за тел + инт + 450 ден за кабловска = 3000 денари максимум. Јас останувам на кабловска додека не се среди све убаво со ИПТВ, боље да гледам шкарт канали него да ми паѓа телевизијата на секои 4-6 саати или пак да не е стабилна, како што се очекува на старт на секој нов service од секоја фирма, има да чекам ако треба едно 4месеци, или пак ако даде господ dreambox да си ставам, а за нет седам на т-хоме додека не се среди ова со офф нет дуото или пак не се понуди нешто подобро од некој друг.

Цените се објавени, незнам што го тупиш со 4000-5000.

2000ден +ДДВ и 2500ден +ДДВ

Тоа се пакетите.

Плус му кажав дека PPPOE дисконектирањето на 4-6 саати нема апсолутно ништо со IP телевизијата или VOIP-ot

Синоќа откако си легнав ми текна :icon_lol:
како што прават рефреш на динамичниве IP овие од т-хоме на 6саати
бидејќи таа конекција оди на посебен канал, ќе стои активна неопределено долго. Значи независна е од PPPOE конекцијата. И сега на пример на 6 саати кога ми се кине интернетот, VOIP-от останува активен се додека не се ресетира DSL конекцијата, а тоа знае да трае и со денови :)
ама тоа не го спречува него да продолжи да го тупи :icon_lol:

IPTV е во bridge mode врзан со своја ИП адреса и нема промена ниту реконект за него.

Погоре прочитав дека доколку имаш два телевизори, може да ти дадат два ресивери, прашањето ми е дали плаќаш претплата и за двата телевизори, или за пакетот од 2500 денари можеш да ги приклучиш и двата телевизори?

мислам дека плаќаш само една преплата како за еден приклучок до тебе, а за втор телевизор ти треба уште еден уред, но изгледа уредот го купуваш од кај нив.

А преку каков кабел иде поврзувањето? Кој го плаќа кабелот? Мене другиот телевизор ми е прилично оддалечен од другиот:)
Иначе ако се подели сигналот преку обичен сплитер како што се дели до сега, што ќе биде?

Му имаат одговорено некому на проверката за техничка можност? И овие стануваат шабанска компанија мало-помало-ти-ми-узе-срце-а-и-све-остало :icon_lol:

Му имаат одговорено некому на проверката за техничка можност? И овие стануваат шабанска компанија мало-помало-ти-ми-узе-срце-а-и-све-остало :icon_lol:

Ja ne stavam Max ADSL im prativ e-mail ama kulturno ke gi odjebam ako mi se javat da me prasaat dali sakam,

Pricinite se povekje od jasni ,

1)Losi centrali,
2)Nejasna matematika kolku ke odat brzinite,
3)Nemanje interes za opticki kabli do kraen korisnik,
4)Los izbor na kanali gore dole dezavu,
5)Maloto i gladno detence OnNet ,koe go moli T-Home ,da mu dade 10Mbit na narodot ama nikako da dojde.

U sekoj slucaj losa godina da se nadevame drugata ke bide malce podobro.

И кај мене не одговориле. Веќе три дена чекам. :toe:

Мене НЕ, 3пати им пишав и ништо :nesvest:

Едит: онлајн се они од техничка, сеа ќе ги гњавам малку :zlo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom