MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
22 јануари 2006
Мислења
75
Поени од реакции
0
а оваа цена што ја кажувате е само за ТВ или за ТВ+интернет+телефон??
Јас во Словенија плаќам 39еур за ИПтв + интернет (20/20) + телефон.. и плус безпари лаптоп ми дадоа кога склучив договор за 2 години.. Ако е 3400ден само за ТВ тогаш е прескапо...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Јас во Словенија плаќам 39еур за ИПтв + интернет (20/20) + телефон.. и плус безпари лаптоп ми дадоа кога склучив договор за 2 години.. Ако е 3400ден само за ТВ тогаш е прескапо...
Тоа болдираното

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
За 3400 добиваш чинам неограничен интернет сообраќај со 6 Мбпс, телефон со 100 часа безплатен локален разговор и 20 % попуст на импулс за меѓународни повици, и IP TV со 70 канали.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
За 3400 добиваш чинам неограничен интернет сообраќај со 6 Мбпс, телефон со 100 часа безплатен локален разговор и 20 % попуст на импулс за меѓународни повици, и IP TV со 70 канали.

30 % :)

Член од
24 март 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Денес ставив MAXtv и според мене е тотален промашај. А1, A2 и Slovenia TV скоро цел ден не можат да се гледат, Канал 5+, Jetix, Viasat History, Viasat Explorer и Koha Vision ги нема, кај другите канали се блокира сликата од време на време. Само функцијата што можеш да снимаш е интересна, а и сликата е доста под квалитетот на сателитска телевизија.
b.t.w. конекцијата сега е 8mbit/s download и 256kb/s upload

Член од
14 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Vecerva mi se javia od T-home i mi kazaa deka ima tehnicka moznost da mi priklucat maxtv i deka spagam vo onie sreknite 1000.Me interesira koi se preduslovite za probno priklucuvanje.Dali toa znaci deka prvo mora da potpises dogovor vo koj ke se obvrzes na koristenje na nivnata usluga 1 godina ili nesto slicno?

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Ако не е тајна, кога се пријавивте вие двајца. На еден му е монтирано на другиот му се јавија. Пошто кај мене од 07.11. ја проверуваат техничка можност.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ако не е тајна, кога се пријавивте вие двајца. На еден му е монтирано на другиот му се јавија. Пошто кај мене од 07.11. ја проверуваат техничка можност.
Јас отидов денес во салонот на Телеком и им реков да ми ја проверат техничката поддршка. Ми го побараа бројот и одма ми кажаа дека сум немал техничка можност. BTW Знае ли некој што спаѓа во “техничка можност’’ бидејќи јас веќе имам АДСЛ од Телеком и досега не паднал ниеднаш :D :vozbud:

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Па тоа ми е и поента на постот дека техничка можност се проверува во рок од две секунди, а не 17 дена (добро де не се сите работни). Или исти оние монтери кои се бесеа по бандери и врзуваа двојници, пошто нема кај да ги носат ги оставиа по централи. И на него кога ќе му дојде налог да провери тех. можност за IPTV, ах леле мајко.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Јас отидов денес во салонот на Телеком и им реков да ми ја проверат техничката поддршка. Ми го побараа бројот и одма ми кажаа дека сум немал техничка можност. BTW Знае ли некој што спаѓа во “техничка можност’’ бидејќи јас веќе имам АДСЛ од Телеком и досега не паднал ниеднаш :D :vozbud:
Абе еве како ќе провериш, јави се на 080012345 кажи им нека измерат колку максимално држи линијата. Ако е над 8 мб тогаш може :helou:

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
@offtopic

Двајца стручњаци од МТ или по ново Т-Хоме чепкат нешто кај пријател на работа по телефони во петок во 15ч. Наоѓаат парица и заклучуваат дека та е празна и ја кинат. Во тој момент централа кај пријателот престанува да функционира, те нема излез/влез. Дечките од МТ несакат да се вратат, пошто не е до нив, а им било завршено работно време. Среќа те пријателот се води како голем корисник, па се јавува кај својот менаџер да ги врати назад почто ниеден телефон не му работи. Дечките се враќат и ја решаваат работата (скината парица ја враќат на своето место). И тие мајстори ни проверуват техничка можност. Патем приказната е вистинита, а да беа помала фирма или недај боже приватен корисник не знам колико ќе чекаа на интервенција поради дефект на линија:star:

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Абе еве како ќе провериш, јави се на 080012345 кажи им нека измерат колку максимално држи линијата. Ако е над 8 мб тогаш може :helou:
Денеска се јавив тамо поради друг проблем и ми кажа дека линија тера 12Мб без никаков проблем. Али за тоа треба време да се измери.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Денеска се јавив тамо поради друг проблем и ми кажа дека линија тера 12Мб без никаков проблем. Али за тоа треба време да се измери.
Незнам бе човек, кај мене секогаш биле брзи. Еве сеа да се уклучам на онјалн подршката веднаш ќе ми кажат :toe:

Член од
14 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Jas se prijaviv na pocetokot, koga procitav na net za ovaa opcija,znaci na pocetokot na mesecov.:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom